25 Haziran 2010 Cuma

GALETALI POĞAÇA




HAMURU İÇİN MALZEMELER

250 gr.margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta akı

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar un(yaklaşık 5 s.b.)




İÇ MALZEMELER ÜZERİ İÇİN

2 adet patates 1 yumurta sarısı
çeyrek sucuk bol galeta unu

tuz,pulbiber,karabiber(azar)





YAPILIŞI

1-hamuru hazırlamak için;oda sıcaklığındaki margarin,sıvıyağ,yoğurt,yumurta akı ve tuzu bir kabın içinde karıuştırın.üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un katarak yoğurun.

2-iç malzemesini hazırlamak için;patatesleri haşlayın,soyun ve çatalla ezin.sucukları çok minik küpler halinde doğrayın.üzerine çay kaşığının ucuyla baharat ve damak tadınıza göre tuz ekleyin ve iyice ezerek karıştırın.

3-hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.avucunuzun ortasında açın ve içine hazırladığınız malzemeden koyarak kapatıp,yuvarlayın.üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve galeta unu olan yayvan bir kapta iyice galetaya bulayın.ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

4-hamurun tamamını bu şekilde yaparak tepsiye dizin.önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.üzeri renk alıp,hafif yarılır konuma gelmeli poğaçalar,fırında. 

AFİYET OLSUN...MİNTİ...

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Galetanın pek çok yerde kullanılabileceğini düşünürdüm de poğaçada kullanmak aklıma gelmezdi. Bloglar sayesinde ne çok şey öğreniyoruz ama değil mi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...