25 Haziran 2010 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI



  MALZEMELER

           1,5 su bardağı pilavlık bulgur

           1 su bardağına yakın yeşil mercimek

           1 yemek kaşığı salça

           3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

           tuz

           pulbiber

           et suyu (halihazırda varsa)

           4 su bardağı kadar su
                YAPILIŞI

1-sıvıyağı tavaya koyun üzerine salçayı katarak karıştırın.bulguru ve yeşilmercimeği tencereye ilave edin.

2-ben bebeğime suyundan yedireceğim için 1 su bardağı kadar etsuyu ilave ettim.ama eğer hazırda etsuyu yoksa koymayabilirsiniz.esasında çok şart değil.üzerine 3,5- 4 su bardağı kadar su ilave edin.ben suyu göz kararı ayarladığım için kesin bir rakam yazamıyorum.ama bulgurunuzun su çekme kapasitesine göre kontrol edip biraz daha su ekleyebilirsiniz.

3-tuzunu ve baharatını katıp kısık ateşte pişirin.pilav suyunu çektikten sonra,15 dakika kadar ağzı kapalı halde dinlendirin.

4- ve yeşilmercimekli bulgur pilavının olmazsa olmazı,yeşil soğan ve domates eşliğinde servis yapın.

AFİYET OLSUN...MİNTİ...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...