28 Haziran 2010 Pazartesi

fincan keki


BU ÇOK BEĞENİLEN VE SEVİLEREK YENEN İLK KEZ DENEDİĞİM VE MÜKEMMEL SONUÇ ALDIĞIM TARİFİ http://mutfaktansesler.blogspot.com/  BLOĞUNUN SAHİBİ GÜLSÜMÜN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI P.D.Ç.S.E.59 İÇİN GÖNDERİYOR GÜLSÜM E KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.
 

                       MALZEMELER
1 ADET YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2.5 ÇAY BARDAĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA.
                        YAPILIŞI
1-BİR KAPTA YUMURTAYLA ŞEKERİ MİKSER YARDIMIYLA KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.ÜZERİNE SÜTÜ VE KAKAOYU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.ÜZERİNE UNU,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI DA EKLEYİN.NORMAL KEKTEN BİRAZCIK DAHA KOYU OLMALI.
2-BU ARADA NESKAFE FİNCANLARINI MARGARİNLE YAĞLAYIN.7-8 TANE YAĞLANMIŞ FİNCANA HAZIRLADIĞINIZ KEKİ PAYLAŞTIRIN.

3-FİNCANLARI BİR TENCERENİN İÇİNE YERLEŞTİRN.EĞER SIĞMIYORSA BENİM GİBİ İKİ AYRI TENCERE DE KULLANABİLİRSİNİZ.FİNCANLARIN 2/3 NE KADAR ILIK SU EKLEYİN.VE TENCERENİZİ OCAĞINIZIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN.

5-TENCERENİN ÜZERİNE TEMİZ BİR BEZ ÖRTÜN VE KAPAĞINI SIKICA KAPATIN.KAYNAMA NOKTASINA GELDİKTEN SONRA KISIK ATEŞTE 20 DK.PİŞİRİN.BU SÜRE ZARFINDA KAPAĞI HİÇ AÇMAYIN.

6-ALTINI KAPATTIKTAN SONRA DA AĞZI KAPALI BİRŞEKİLDE 15 DAKİKA DAHA DİNLENDİRİN.KAPAĞI KALDIRDIKTAN SONRA Kİ O ENFES KEK KOKUSUNA BAYILACAKSINIZ.
7-FİNCANLARI TERS ÇEVİRİP KEKLERİNİZİ ÇIKARIN.İSTER DİLİMLEYEREK, İSTER ARASINA KREMA SÜREREK,İSTER BÜTÜN HALDE ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.ÇOK KABARAN BİR KEK.DERİN BİR TENCEREYE KOYMAYI UNUTMAYIN...



 

BLOGLARA,TV PROGRAMLARINA VE YEMEK SİTELERİNE KONU OLAN FİNCAN KEKİ 
NİHAYET BEN DE DENEDİM.
ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEMELİYİM Kİ İNANILMAZ YARATICI BİR FİKİR.
KEK AYNI KEK.
KOKUSU TADI ŞEKLİ ŞEMALİ AYNI.ANLAYACAĞINIZ FIRINDAKİ KADAR KUSURSUZ BİR KEK OLUVERİYOR.ÜSTELİK YAĞSIZ,YANİ DAHA AZ KALORİ İÇERİYOR.
BİRÇOK YERDE BU TARİFE VE ÜSTELİK TEK BİR TARİFE RASTLADIM HEP.BU YARATICI FİKRİ İLK ORTAYA ÇIKARAN KİM ONU BULUP TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİYOR BENCE.EMEĞE DUYDUĞUM SAYGIDAN DOLAYI BU GÜZEL KEKİ KİM UYDURUP YAPMIŞSA ÖNCELİKLE ONA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.BEN DENEME CESARETİNİ MUKOMUTFAKTA ARKADAŞIMDAN ALMIŞTIM.

 

ŞİMDİ BU KEYİFLİ KEKİN TARİFİNE GEÇELİM İSTERSENİZ...

                       
MALZEMELER
1 ADET YUMURTA

2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

2.5 ÇAY BARDAĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA.

                       

YAPILIŞI

1-BİR KAPTA YUMURTAYLA ŞEKERİ MİKSER YARDIMIYLA KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.ÜZERİNE SÜTÜ VE KAKAOYU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.ÜZERİNE UNU,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI DA EKLEYİN.NORMAL KEKTEN BİRAZCIK DAHA KOYU OLMALI.
2-BU ARADA NESKAFE FİNCANLARINI MARGARİNLE YAĞLAYIN.7-8 TANE YAĞLANMIŞ FİNCANA HAZIRLADIĞINIZ KEKİ PAYLAŞTIRIN.
 




3-FİNCANLARI BİR TENCERENİN İÇİNE YERLEŞTİRN.EĞER SIĞMIYORSA BENİM GİBİ İKİ AYRI TENCERE DE KULLANABİLİRSİNİZ.FİNCANLARIN 2/3 NE KADAR ILIK SU EKLEYİN.VE TENCERENİZİ OCAĞINIZIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN.







5-TENCERENİN ÜZERİNE TEMİZ BİR BEZ ÖRTÜN VE KAPAĞINI SIKICA KAPATIN.KAYNAMA NOKTASINA GELDİKTEN SONRA KISIK ATEŞTE 20 DK.PİŞİRİN.BU SÜRE ZARFINDA KAPAĞI HİÇ AÇMAYIN.






6-ALTINI KAPATTIKTAN SONRA DA AĞZI KAPALI BİRŞEKİLDE 15 DAKİKA DAHA DİNLENDİRİN.KAPAĞI KALDIRDIKTAN SONRA Kİ O ENFES KEK KOKUSUNA BAYILACAKSINIZ.


7-FİNCANLARI TERS ÇEVİRİP KEKLERİNİZİ ÇIKARIN.İSTER DİLİMLEYEREK, İSTER ARASINA KREMA SÜREREK,İSTER BÜTÜN HALDE ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.ÇOK KABARAN BİR KEK.DERİN BİR TENCEREYE KOYMAYI UNUTMAYIN...


 



DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.GERÇEKTEN LEZZETLİ,MASRAFSIZ VE PRATİK BİR TARİF.ELEKTRİK KESİLİNCE MİSAFİRLERİME NE YAPARIM DERDİ DE TARİH OLUYOR BÖYLECE.

 



NOT:
-Hiç kimse belirtmediği için özellikle yazıyorum.kek çok kabarıyor.en az 7 yada 8 tane neskafe fincanına paylaştırın hamurunuzu.fincana çok koyarsanız pişmemiş bir hamur yığınıyla karşılaşabilirsiniz.dibine bir parmak kadar koymanız yeterli oluyor.
-fincanlarınız için endişelenmeyin kırılmıyor yada çatlamıyor.
-kek suyun içinde pişerse sulu olmaz mı demeyin olmuyor.bildiğiniz kek lezzetini alıyorsunuz.
-tencerenin kapağının altına bez koymayı unutmayın.yağmurlaşıp kekinizin ıslanmasını o bez önlüyor.

2 yorum:

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

canım arkadaşım ellerine sağlık

annelili dedi ki...

İlginç, bu konularda çok geri kalmışım, ben bir tek fırında pişirme usulunu biliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...