2 Temmuz 2010 Cuma

YEŞİL FASULYE KAVURMASI



MALZEMELER
2 adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça
yarım kg.taze fasulye
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ



                      YAPILIŞI


1-taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra doğrayıp,düdüklü tencereye alın.üzerini basacak kadar su koyarak ocağaalın.kaynadıktan sonra 10 dakika pişirin düdüklünüzde.


2-kurusoğanları bir tavaya doğrayın ve sıvıyağla beraber pembeleşinceye kadar kavurun.üzerine salça,tuz  ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.suyuunu süzdüğünüz fasulyeleri ilave edin.ve bir süre bu şekilde kavurun.kavrulan fasulyelerin ortasını havuz şeklinde açarak çırptığınız yumurtayı dökün ve karıştırın.yumurtalar pişinceye kadar,fasulyelerle birlikte karıştırarak kavurun.


***arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis yapın....



AFİYET OLSUN...MİNTİ

2 yorum:

zeliha dedi ki...

FASÜLYE KAVURMA HARİKA GÖZÜKÜYOR :) bUGÜN YARIN DENİCEM İNŞALLAH..tEKRAR HAYIRLI OLSUN..sEVGİLER..:))

mintininmutfağı dedi ki...

tavssiye ediyorum arkadaşım sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...