MALZEMELER
1/2 kg. parça et
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı nohut
1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı
YAPILIŞI.
1-Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır. Üzerine bolca su konur, tuz atılır.
2-Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir. Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır
MANTISI İÇİN:
1 su bardağı un
1 yumurta
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
Tuz-Karabiber
Yapılış:
1-Un havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur.
2-Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamur 3 mm. incelikte açılır. Küçük karelere kesilir.
3-Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır. Unlanmış tepsiye koyulur. Fırınlandırılarak kurutur.
AFİYET OLSUN..MİNTİ...
4 yorum:
ALEVCİM ELLERİNE SAĞLIK..:))
BUGÜN ÇORBA GEÇİDİ YAPMIŞSIN BAYILDIM ŞAHSEN:))
MUTLU HAFTA SONLARI DİLERİM CANIMM..
SEVGİLERİMLE..
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.afiyetler olsun
Nefis bir yemek . Ellerine saglik. Sevgiler...
sevgili deniz ve berna teşekkür ediyorum gzel ziyaretinize canlarım...
sevgili nesrin hoşgeldin bloğuma arkadaşım.teşekkür ediyorum yorumun için...
Yorum Gönder