24 Temmuz 2010 Cumartesi

yüksük çorbası

MALZEMELER
1/2 kg. parça et

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı nohut

1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı

YAPILIŞI.
1-Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır. Üzerine bolca su konur, tuz atılır.
2-Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir. Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır

MANTISI İÇİN:
1 su bardağı   un
1 yumurta
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
Tuz-Karabiber

Yapılış:
1-Un havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur.

2-Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamur 3 mm. incelikte açılır. Küçük karelere kesilir.

3-Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır. Unlanmış tepsiye koyulur. Fırınlandırılarak kurutur.
AFİYET OLSUN..MİNTİ...

4 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

ALEVCİM ELLERİNE SAĞLIK..:))
BUGÜN ÇORBA GEÇİDİ YAPMIŞSIN BAYILDIM ŞAHSEN:))
MUTLU HAFTA SONLARI DİLERİM CANIMM..
SEVGİLERİMLE..

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor.afiyetler olsun

nesrin dedi ki...

Nefis bir yemek . Ellerine saglik. Sevgiler...

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili deniz ve berna teşekkür ediyorum gzel ziyaretinize canlarım...




sevgili nesrin hoşgeldin bloğuma arkadaşım.teşekkür ediyorum yorumun için...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...