20 Temmuz 2010 Salı

parpulama


normal de bu yöresel tadın içinde patlıcan biraz daha fazla olması gerekir.
ama ben bu defa az patlıcanlı yapmak istedim.
yemeğin yöresel adı parpulama.bana ilk duyduğumda çok ilginç gelmişti ama lezzeti damak tadıma çok uygun olduğundan hemen mutfağımdaki yerini aldı.

MALZEMELER
6-7 adet sivri biber
2 adet patlıcan
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
tuz


YAPILIŞI
1-ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyarak çatal yardımıyla iyice ezin.

2-menemeni andıran bu lezzeti yapmak için sivribiberleri 2 yada 3 parçaya bölün.özelliği biberlerin iri olması zaten.sıvıyağda çok fazla kızartmadan hafif çevirin.közlediğiniz patlıcanları iyice ezdikten sonra ilave edin ve karıştırın.patlıcanlar görünmeyecek ama lezzetini alacaksınız.üzerine iri doğradığınız domatesleri ilave ederek pişmeye bırakın.

3-tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra suyunu çok çekmeden altını kapatın.bir özelliği de biraz sulu olması.

4-sarımsakları soyun ve ezin.yoğurda birazcık tuz ile birlikte ilave ederek karıştırın.parpulamayı servis yapacağınız tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı koyu kıvamdaki yoğurdu ilave edin.




AFİYETLER DİLİYORUM...MİNTİ...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...