ÇOK DEĞİŞİK OLUYOR BU KEK GERÇEKTEN.ÇOK GEÇ SATTE YAPTIĞIM İÇİN SOĞUMASINI BEKLEYEMEDİM DİLİMLEMEK İÇİN.DİLİMLEMEDEN ÇEKTİM RESMİNİ...
MALZEMELER
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- yarım su bardağı ayçiçek yağı
- yarım su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1,5 su bardağı kepekli un
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- yarım su baradağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin.
2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisi kullandım).
3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...MİNTİ...
4 yorum:
off harikaaa
defnenin annesi hoşgeldin canım.iyiki de geldin ve umarım bu yazımı okursun yine gelip,çünkü ben gerçekten bloğuna giremiyorum.artık bunu söylemeye utanıyorum inan.lütfen başka arkadaşlara da girip giremediklerini sorar mısın.acaba benlik bir sorun mu.ama senden başka herkesi ziyaret edebiliyorum,yorumlarımdan farketmişsindir belki.senin bloğa tıkladığımda"sayfa yüklenirken hata oluştu,sayfa zaman aşımına uğradı şeklinde bir yazı çıkıveriyor.neolur kusuruma bakma...sevgiler
haşhaşlı kek kızlarımın favorisidir bizim evde.Benim tarifte portakal suyu yok ama.ellerine sağlık...
portakal suyunun bu keke yakışacağını sağolsun portakal ağacından görmüştüm.bu tarife kattım canım.güzel de oldu...
Yorum Gönder