5 Temmuz 2010 Pazartesi

KRUVASAN...



MALZEMELER
1su bardağı süt
yarım çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
4,5 su bardağı un
50gr margarin(3 yemek kaşığı kadar)
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket margarin
üzeri için yumurta sarısı

YAPILIŞI



1-sütü bir tencereye alın ve parmağınız yanmayacak kadar ısıtın.içine şekeri ve mayayı katarak karıştırın.


2-derin bir kaba unu koyun ve ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız mayalı sütü dökün.üzerini unla kapatıp,ön mayalanma için 10 dk.bekletin.


3-10 dakika sonra içine yumuşak 50 gr.margarin,tuz ve yumurtayı ekleyin.ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.üzerine bir bez örtüp,sıcak ortamda 2 saat bekletin.


4-mayalanmanın sonuna doğru 1-2 kez daha yoğurun.hamuru düz bir zemine alın.yarım cm.kalınlığında dikdörtgen bir hamur açın.yüzeyine oda ısısında bekleyip yumuşamış margarinin beşte birini sürün.hamuru kapatıp,buzdolabında 10 dk.bekletin.


5-dolaptan çıkan hamuru merdane ile açıp,yağlayın ve tekrar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın ve 10 dk.dinlendirin.sonra tekrar merdaneyle açıp,yağlayın ve dolaba kaldırın.toplamda 3 kez yağlayıp,dolapta dinlendirmiş olmamız laım.son kez kaldırdığımızda buzdolabında 20 dakika dinlendirin.


6-düz bir zeminde hamuru,merdaneyle 3 cm.kalınlığında dikdörtgen bir hamur açın.hamurdan 10 cm.kenarlı eşit büyüklükte üçgenler kesin.üçgenlerin geniş kenarlarından başlayarak,sigara böreği gibi yuvarlayın.


7-iki ucunu içe doğru kıvırarak hafif ay şekli verin.yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.tepside yarım saat daha bekletin.üzerlerine yumurta sarısı sürün.önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



AFİYET OLSUN...MİNTİ...

NOT:dilerseniz kruvasanları enlemesine ikiye keserek,arasına kaşar peyniri dilimleri koyup,servis yapabilirsiniz...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...