28 Haziran 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

 

işte en sevdiğim zeytinyağlılardan biri...
taze fasulye...

                        MALZEMELER
 
1 KG YEŞİL FASULYE
2 ADET SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 LİTRE SU
3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ
PULBİBER
2 ADET DOMATES



                       YAPILIŞI:
 
1-FASULYELERİ YIKAYIP VARSA KILÇIKLARINI AYIKLAYIN VE DİLENİLEN BÜYÜKLÜKTE DOĞRAYIN.

2-TENCEREYE SOĞANLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN VE YAĞDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN.SALÇASINI EKLEYİN.KAVRULAN SALÇANIN AKABİNDE DOĞRANAN FASULYELERİ EKLEYİN.İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA KAPAĞINI KAPATIN.

3-FASULYELERİ ARA ARA KARIŞTIRARAK KENDİ SUYUNU BIRAKMASINI BEKLEYİN.SONRA KABUKLARINI SOYDUP DOĞRADIĞINIZ DOMATESLERİ,TUZUNU VE PUL BİBERİNİ EKLEYİN.
4-KAYNATIP HAZIRLADIĞINIZ SUYUNU DA EKLEDİKTEN SONRA ORTA ATEŞTE 35.DAKİKA PİŞİRİN.
 
AFİYET OLSUN...minti
 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...