işte en sevdiğim zeytinyağlılardan biri...
taze fasulye...
MALZEMELER
1 KG YEŞİL FASULYE
2 ADET SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 LİTRE SU
3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ
PULBİBER
2 ADET DOMATES
YAPILIŞI:
1-FASULYELERİ YIKAYIP VARSA KILÇIKLARINI AYIKLAYIN VE DİLENİLEN BÜYÜKLÜKTE DOĞRAYIN.
2-TENCEREYE SOĞANLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN VE YAĞDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN.SALÇASINI EKLEYİN.KAVRULAN SALÇANIN AKABİNDE DOĞRANAN FASULYELERİ EKLEYİN.İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA KAPAĞINI KAPATIN.
3-FASULYELERİ ARA ARA KARIŞTIRARAK KENDİ SUYUNU BIRAKMASINI BEKLEYİN.SONRA KABUKLARINI SOYDUP DOĞRADIĞINIZ DOMATESLERİ,TUZUNU VE PUL BİBERİNİ EKLEYİN.
4-KAYNATIP HAZIRLADIĞINIZ SUYUNU DA EKLEDİKTEN SONRA ORTA ATEŞTE 35.DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...minti
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder