25 Haziran 2010 Cuma

TAVUKLU PATLICAN GÜVEÇ



MALZEMELER
1 kg tavuk incik
1 kg patlıcan
3 adet soğan
5-6 adet yeşil biber
4-5 adet domates
2 baş sarımsak(sarımsağı bol oluyor)
tuz
pulbiber
karabiber
yarım çay kaşığı kekik
4/3 ay bardağı sıvıyağ



                        YAPILIŞI
1-ilk olarak tavaya tavukları koyun,kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.sularını çekmeye yakın yağını koyun ve heryeri kızarana kadar yağda çevirin.
 
2-üzerine yemeklik doğranmış soğan  ve sarımsakları ilave edin .birkaç kez çevirdikden sonra,iri küpler halinde doğranmış patlıcanları ekleyin.doğradığınız domatesleri tuz ve baharatlarını da ilave ederek,üzerine iri doğradığınız biberleri dizin.1 su bardağı kadar kaynamış su ekleyin ve kapağı kapalı halde yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.
 
***esasen güveçte yapılması makbul.ama güveci olmayanlar da rahatlıkla yapabilirler çünkü,tencerede bile enfes oluyor.suyunu çekince sıcak sıcak sofranıza getirip servis yapabilirsiniz.çok susuz kalmamalı.yemeğin özelliği hafif sulu olması.eğer su yaterli gelmezse tekrardan su ilave edebilirsiniz.


DENEYEN HERKESE AFİYET OLSUN...MİNTİ

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...