(made in minti)
mintininmutfağının vefalı dostları hepinize derin muhabbetlerimi gönderiyor her daim yanımda olduğunuz için teşekkürü borç biliyorum.sizlerle olmak,cici yorumlarınıza,sıcak mesajlarınıza cevaplar vermek,ziyaretlerinize gelmek ve en önemlisi mutfak maceralarımı sizlerle paylaşmak inanılmaz mutlu ediyor beni.
TÜM MİNTİSEVERLER E YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER
elimden geldiğince,dilimin döndüğünce en şeffaf halimle paylaşıyorum mutfağımı ve yüreğimi sizlerle...
Canlarım sizden kısa süreliğine ayrılıyorum yine.malum bu yıl sizler tatilinizi yaparken,birkaç sayılı arkadaşla birlikte bayraklar elimizde dönüşünüzü ve bloglarımızın başını bekledik,en gezilesi zamanlarda:))
şimdi tatil yapamayıp yazı,bloğu başında geçiren dostlarımın belirivermiştir yüzünde tebesüm:))
tatile gitmediğim için bu yıl ben de hazır yaz sıcağı geçmiş,havalar serinlemeye yüz tutmuşken memleket ziyaretlerimi yapayım istedim.nasip olursa bu akşam uçağıyla memleketime gidiyorum.bu akşam annemin yanında uyuyacağım anlayacağınız.yaklaşık 10-15 gün kadar bebeğimle orada olacağım.dolayısıyla sizlerden uzak olacağım.bu nedenle bugün arka arkaya 3 post yayınlamak istedim...
sizlere sevgili cahide/jibek ablamdan alıp denediğim şahane bir lezzetle hoşçakal demek istiyorum...öyle zannediyorum ki baştan sona cahide ablama ait bu tarif...
bu tarifi güzel bir etkinliğe ev sahibeliği yapan arkadaşıma merakiyidir.blogcu.com adresine gönderiyorum.bu güzel etkinlikte kendisine kolaylıklar diliyorum...
bu tarifi güzel bir etkinliğe ev sahibeliği yapan arkadaşıma merakiyidir.blogcu.com adresine gönderiyorum.bu güzel etkinlikte kendisine kolaylıklar diliyorum...
Ben gelinceye kadar kendinize ve bloğuma iyi bakın.bloğumu sizlere sizleri allaha emanet ediyorum...
beni özleyin...
minti..
pandispanya için malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
Karamelli ara krema için malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
20 gr.bitter çikolata
20 gr tereyağı(yemek kaşığının ucuyla atsanız bile olur)
1 paket vanilya
üzeri için malzemeler
2 paket krem şanti
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
üst karamel sosu için malzemeler
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
bir vanilya
YAPILIŞI
pandispanyasını hazırlamak için;
yumurtaları ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.bu noktada önemli olan gerçekten beyaz koyu kabarık bir krema oluncaya kadar mikserle çırpmak.lütfen uzun süreli çırpın.çırptığınız bu karışıma 2 yemek kaşığı kadar sıcak suyu koyup karıştırın.sıcak suyu koyduktan sonra uzun süreli çırpmayın.
Un,kakao ve kabartma tozunu koyup tekrar hafifçe çırpın.Yağlanıp unlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün175 derecelik fırında pişirin.
- mintiden notlar ***ilk 20 dakika fırını kesinlikle açmayın.fırını kapattıktan sonra da fırının kapağını hafif aralayın pandispanyanın aşırı sıcağı gittikten sonra fırından çıkarın.çökme yapabilir aksi taktirde...
***(ben yağlı kağıt kullandım pandispanyayı tepsiden çıkarması kolay oldu)
karamelli ara kremayı hazırlamak için
- Diğer tarafta 1 su bardağı şekeri bir tencereye koyup ocağın üstünde hafif ısıda eritin.Eriyen ve karamelize olan şekere bir su bardağı suyu ilave edin.
- Kaynayıp şeker eriyinceye kadar bekleyin.4 su bardağı sütün içine kakao un ve nişastayı katıp karıştırın.
- Karamelli şekerli suyun içine yavaş yavaş karıştırarak dökün.Kaynamaya başlayınca içine vanilyayı ve çikolatayı koyup altını kapatın.
üst karamel sosunu hazırlamak için;
- 1 çay bardağı şekeri yine küçük bir tencerede karamelize edin.
- Üzerine 1 çay bardağı suyu döküp şeker eriyene kadar kaynatın.
- Şeker eriyince 1.5 su bardağının içinde eritiğiniz nişastayı karamelli suya ilave edip kaynayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra vanilya atıp tekrar karıştırın.
- Soğuyan pandispanyanızı enlemesine ortadan ikiye bölün.Her iki parçayıda hafifçe sütle ıslatın.
mintice: (ben pandispanyanın alt parçasını ıslatmadan önce kalıp olarak kullandığım tepsinin içine tekrardan yerleştirdim.sonra sütle ıslattım.ara kremanın tamamını borcam tepsiye,pastanın alt tabakasının üzerine döktüm.üzerine pandispanyanın kalan üst kısmını yerleştirdim ve üstünü yeniden sütle ıslattım.)
- ilk parçanın üstüne hazırladığımız karamelli ara kremanın hepsini dökün.üzerine diğer parçayı kapatın.
- Daha evvelden 1 bardak soğuk sütle hazırladığınız krem şantiyi pastanın üzerine sürün.
- Son olarak ılımaya bıraktığınız üst karamel sosunu pastanın üzerine gezdirin.en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
ben üst sosunu daha evvelki pasta yapımında bir kaza yaşadığım için tamamen soğutup döktüm.pastanın üzerine kremşantiyi sürdükten sonra yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettim.sonra soğuyan sosu döküp bir gece daha beklettim.inanın bana hayatım boyunca yediğim en güzel pastaydı...
inanılmaz bir lezzet.eşim kakaolu pastaları hiç sevmez bayıla bayıla yedi.yine oldukça bereketli büyük bir pasta oluyor.ikram ettiğim misafirlerim ve evine götürdüğüm komşum ve kızları da çok beğendi.hatta az götürdüğüm için serzenişte bulunup,tarifini istediler...
biliyorum biraz zahmetli bir pasta.ama inanın bana zahmetinize değiyor.cahide ablamın fikrine emeklerine sağlık.ne iyi etmişte bulmuş bu pastayı...
DENEMENİZİ ISRARLA TAVSİYE EDİYORUM.MEMNUNİYETİNİZE MİNTİNİNMUTFAĞI OLARAK GARANTİ VERİYORUM.TARİFİ BİREBİR UYGULAYIPTA BEĞENMEYEN ARKADAŞLAR OLURSA MUHAKKAK YORUM YAZSINLAR BEN BEĞENİ GARANTİSİ VERİYORUM.BU PASTADA GÜVENİN BANA DİYORUM
tarifin orjinali için tıklayınız...
HAYDİ DOSTLAR BENDEN BU KADAR ...DÖNÜNCEYE KADAR ESEN KALIN...
36 yorum:
Allaha emanet ol canısı.. Hayırlı yolculuklar. Anneciğinin yanında bol bol dinlen, huzur depola.
Yeniden görüşmek üzere:)
Minticiğim, pasta hakikaten harika gözüküyor,ellerine sağlık canım..Söylediğin gibi,sen yaz boyu blog bekçiliği yaptın ve güzel bir tatili çoktan hakettin..Güle güle git,güzel güzel dinlen ve çok mutlu bir şekilde geriye dön inşallah..Hayırlı yolculuklar,iyi tatiller...
ayirlisiyla gidip donun INSAALLAH. Biz yine blogunu bos birakmaz ugrariz. Cok ozletme ama.
canım arkadaşım öncelikle sağ git sağ gel ve benden memleketime selam söyle
Verdiğin tariflerde çok güzel yüreğine sağlık yolun açık olsun
http://guloannemutfakta.blogspot.com/
Alevcim minik bebeğinle hayırlı yolculuklar diliyorum anneciğine kucak dolusu sevgiler, selamlar..
pasta gerçekten nefis olmuş paylaşılan yüreklere sağlık..
sevgiler..
Ellerine sağlık canım,çok harika görünüyor tarifin..
iyi yolculuklar dilerim,sevgiler,selamlar
canım güle güle git,güle güle gel
yokluğunda senin paylaştığın enfes lezzetleri ve yazılarını özleyeceğim
pasta muhteşem görnüyor mutlaka denenecek
sevgiler
GÜLE GÜLE GİDİP HAYIRLISIYLA GELMENİ DİLERİM CANIM ARKADAŞIM. ANNECİĞİNİN ELLERİNDEN BENİM İÇİN DE ÖP. DİNLENMEYİ HAKETTİN,BENİM İÇİN DE DİNLEN :)ÇÜNKÜ TATİL YAPAMAYAN BİRİ OLARAK BEN HALA BURALARDA OLACAM :(
PASTA HAKİKATEN HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK. O KADAR METHETTİNKİ KALKIP DENEYEYİM DEDİM AMA MALZEME EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI YARINA ERTELEDİM :) YAPIP EN KISA ZAMANDA PAYLAŞACAM İA :)AMA BEN DE SENİN GİBİ CAHİDEMİN PASTALARINA VE TARİFLERİNE HEP GÜVENDİĞİM İÇİN LEZZETTEN DE EMİNİM :)
ÖPÜYORUM CANIM GÜZEL YANAKLARINDAN. BEBİŞİNİ ÖP TARAFIMDAN, YOLUN BURALARA DÜŞERSE BANA DA BEKLERİM :)
İÇTEN SEVGİLER...
Ellerine sağlık canım.Bu ne muhteşem bir pasta mutlaka deneyeceğim.Ayrıca iyi yolculuklar diliyorum.Güle güle git güle güle gel emi.Çok öpüyorum...
ellerine sağlık canım. çabuk dön aramıza özletme kendini.
HARIKA OLMUS RENKLERI NEFIS GORUNUYOR .eLLERINIZE SAGLIK.
sEVGILER,
sEFA
ellerine sağlık cnm,hadi gez de bekliyoruz şeker arkadaşim
demek tatil sirasi sende minticim :) hakettin canim git gez gel memleketini biz bakariz bloguna bizlere emanet yani
gerci bu yaziyi ancak gelince alirsin ama ,sana bol bol guzel tatil diliyorum, seni bomba gibi bekliyoruz :)
pastan harika olmus canim hemde karamelli mmmm bayilirim hemde
annenin yanında olmak gibisi var mı keyfini çıkarman dileğimle,
karamelli pasta en sevdiklerimden,deneme listeme aldım teşekkürler
çok zahmetliymiş gibi görünüyor ama burdan bile lezzetine şüphe yok, karamel olsunda çamurdan olsun:)
hayırlı yolculuk canım. tadını çıkar memleketin. öpüyorz
bereketli ve nefis bir pasta olmuş; kaşarlı mantarlı pastırma da kahvaltı için çok güzel bir alternatif, ellerine sağlık...
iyi tatiller...
sevgiler...
Hayırlı yolculuklar dilerim.
İnşallah istediğiniz gibi bir tatil yaparsınız
Sevgilerimle:)
canımm güle güle git keyfini çıkar emi:)
seni özlememek mümkün değil kendine dikkat et canım pastan nefis:))
Canım arkadaşım hayırlısı ile git gel inşlh bebğinler...
Hoşça vakit geçir bol bol hasret gider ailenle...
Ama kendinide fazla özletme:))
Ellerine sağlık pastan çok hoşş sevgilerimle canım...
Mintisi Allah hayırla kavuştursun sizi.Ne güzel darısı bize diyelim:)
Pastan süper görünüyor,bir de bir sürü fotoğraf eklemişsin acımamışsız bize,iyice acıktırdın :)
Mutlaka denemeliyim,Cahide&Jibek arkadaşlarımızın da ellerine sağlık..
Bol bol hasret gider,tadını çıkar,tez zamanda dön aramıza,sevgi ve selam ile
CANIM KARDEŞİM BİZİ ÇOK YALNIZ BIRAKMA..kendine çok iyi bak sağlıklı dinlenmiş dinç bir şekilde gel kendine çok iyi bak öptüm bebişide yerime öp
Tatlı sözleriniz, güzel düşünceleriniz ve içten dualarınız için çok teşekkür ederim.Dualarınızla beni mutlu ettiniz .Rabbimde sizi mutlu etsin.( bilgisayarım uzun süredir arızalıydı hemen bloğunuza dönemedim)
bu arada pastanız harika görünüyor ellerinize sağlık.sevgilerimle....
Tatlı sözleriniz, güzel düşünceleriniz ve içten dualarınız için çok teşekkür ederim.Dualarınızla beni mutlu ettiniz .Rabbimde sizi mutlu etsin.( bilgisayarım uzun süredir arızalıydı hemen bloğunuza dönemedim)
bu arada pastanız harika görünüyor ellerinize sağlık.sevgilerimle....
Canim hayirli yolculuklar, bizleri burda bu nefis tatli ile bas basa biraktin, insallah tatlilarla da gelirsin, sevgilerimle....
Gülüm beniiim,hoşgeldin canımın içi
Biliyor musun ben pastan uzuuuun bir yorum yazmıştım.Şimdi baktım yorum yok.O zamandan gitmemiş demekki:((
Tekrar denemeye değer gördüğün için teşekkür ederim canım.çoook güzel olmuş.En çok denenen pastalarımdan birisi bu.Seninde ellerin dert görmesin kardeşim.
Eee ne getirdin bakalım memleketten?:))
Gezdin mi,Rahatladın mı?
Allah huzurunu mutluluğunu bozmasın canım.Allah'a emanet ol...
Gerçekten uğraştırıcı bir pasta,ama çok özel ve farkıbir pasta Cahide'nin bu pastasını ben de denedim,çok beğendik,ellerine sağlık,sevgiler...
süper bir tarif bir dilim alma şansım olsaydı keşke...
Ne kadar mükemmel olmuş bayıldım gerçekten mutlaka denemem lazım sevgiler...
Pastayı karamel yapma fobime rağmen yinede yaptım.En son teflon tencerem çizilmişti şekerden.Ama altını kısıp hiç karıştırmayınca güzel oluyor..Suyu ekledikten sonrada karıştırmamak gerekiyor başlarda.Yoksa taşlaşıyor şeker daha geç eriyor.Tadan herkes çok beğendi.Emeğinize sağlık.Bu arada kabartma tozu ve vanilya malzeme listesinde yoktu.Ben yarım paket kabartma tozu kullandım.Bilmiyorum doğrumu yaptım.Bunların dışında nişasta ve un ölçümlerini kaşıkla yaptığımda silme koymadım.Biraz tepeleme olacak.Kıvamı süper oluyor...Ve bir daha yaparsam az birşey şekeri artıracağım.Bana biraz şekeri az geldi.Bu arada mutlaka yağlı kağıt kullanın.Sonra pişman olursunuz...Teşekkürler...
merhabalar sevgili Nixie:
öncelikle hoşgeldin mutfağıma.denediğin,memnun kaldığın ve bunu benimle paylaşma zahmetinde bulunduğun için çok çok teşekkür ediyorum.AFİYET OLSUN yiyenlere.Beğenmenize çok sevindim gerçekten.bizim evde aynı gün bitmişti:)
pandispanyasına kabartma tozu konmuyor,yumurtalar sayesinde kabartma tozu olmadan da kabarıyor.Ama sen koymuşsun iyi de etmişsin,bence daha güzel kabarmıştır.eline sağlık seninde.
yağlı kağıt konusunda çok haklısın arkadaşım.yağlı kağıt olmadan pandispanyayı kaldırmada problem yaşanabilir bence.bu konuya dikkat çektiğin için teşekkür ediyorum.
ve son olarak ben belirtmemiştim kaşık ölçüsünü.ama sen yazmakla iyi etmişsin.evet doğru da yapmışsın.ben de silme kullanmıyorum.hafif tepeleme kaşık ölçüsüyle koymuştum unu da nişastayı da.
sormak istediğin şeyer olursa yapmadan önce bile bana sorabilirsin.elimden geldiğince fikir veririm sana.
sevgilerimle
ablacigim kalibin boyunu enini soylermisin benimkisi 34e 26 boylarinda borcam kalip borcam olmasi pandispanyanin kalitesini etkilermi pismesi acisindan acil cevap ltfen bugun yapicam insaallah kalip bu olmaz dersen kalip alicam istedigin boyutlarda
ablacigim kalibin boyunu enini soylermisin benimkisi 34e 26 boylarinda borcam kalip borcam olmasi pandispanyanin kalitesini etkilermi pismesi acisindan acil cevap ltfen bugun yapicam insaallah kalip bu olmaz dersen kalip alicam istedigin boyutlarda
abla yorum gondwremiyorum assagidaki yazilar ne anlamiyorum rasgele basiyorum
yorum gonderemiyorum assagidaki yazilardan birsey anlamiyorum
elifçim selamlar canım.ben borcam da yapmadım.fazla kabarmıyor borcamda yapılan pandispanyalar.ister yuvarlak kelepçeli kalıp al.o da pratik olyor kullanım açısından.pandispanyaya zarara vermeden çıkarıyorsun.istersen de küçük fırın tepsini kullan.verdiğin ölçülerde bir tepsi kullanabilirsin.26cm lik kalıp uyar.ben küçük dikdörtgen fırın tepsimi kullanmıştım.altına yağlı kağıt serdim ki pandispanyanın çıkarılması kolay olsun.kelepçeli bir kalıp alırsan yağlı kağıda da gerk kalmaz.
şimdiden kolay gelsin sana.
eğer benim yazdığım ölçüyü ve tarifi birebir uygularsan şahane bir lezzet çıkar.güvenle deneyebilirsin bu pastayı canım.çünkü şahane bir lezzeti oluyor.
AFİYET OLSUN
Yorum Gönder