2 Ekim 2010 Cumartesi

karpuz frozen


herkese en derinden muhabbetlerimi ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum yeni günün sabahında.binlerce kere şükür olsun ki mevla bugünümüzü de yaşamayı nasip etti.aldığımız her nefes adedince bizlere minnetsiz nefes bahşeden yaradana hamdolsun...gününüz güzel yuvanız muhabbet,gönlünüz huzur dolu olsun dostlarım...


 işte size yazdan kalma bir lezzet daha.daha evvelde söylediğim gibi miyadını doldurmaya ramak kalmış öyle çok tarifim var ki affınıza sığınarak geçte olsa sizlerle buluşturmak istiyorum.ee tabi ben bu gecikmiş lezzetlerimi sunarken günlük yapıverdiğim lezzetler de doğal olarak erteleniyor.neyse bulunur bir hal çaresi 
deyip sizlere karpuz frozenin tarifini vermek istiyorum...

kullanılan malzemeler
2 dilim karpuz
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
arzu ettiğiniz kadar buz

yapılışı:

1. Kabukları soyulmuş ve çekirdekleri ayıklanmış karpuzları küp küp keserek blenderdan geçirin.
2.Pudra şekerini ve kırık buzları da ekleyerek 1-3 dakika daha karıştırın.dilerseniz hepsini rondaya da atıp karıştırabilirsiniz.yine karpuzun şeker oranına göre yada damak tadınıza uygunluğuna göre pudra şekeri miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
3.Karışımı en az iki saat dolapta bekletin ancak arada bir kaşıkla karıştırın.bir süzgeç yardımıyla karpuz suyunu posasından ayırın.
4. servis yapacağınız bardaklara doldurun,içine dilerseniz daha soğuk içmek isteyenler için buz kalıpları atabilirsiniz.ama benim soğukla aram fazla iyi olmadığından ve yeterince soğuk olan karpuz frozenleri daha fazla dondurmak istemediğimden extra buz kullanmadım.
5. Karpuz Dilimleriyle gönlünüzce servis yapın.

sıcak yaz günlerinizde serinlemek ve çok sevdiğiniz karpuz lezzetinden de vazgeçmemek isterseniz bu tarifi yapmanızı öneririm.aslında karpuz sorbe tarifini de uygulamıştım ve dondurmanın eşsiz lezzetinin karpuzla harmanlanmış halini bayılarak içmiştim lakin resimlemediğim için tarifini de yazmayı uygun bulmadım.gelecek yaza inşallah.karpuzlu tüm lezzetlere bayılıyorum...

made in minti
çok değişik frozen tarifleri vardı aslında ancak ben en çok mutfak önlüğündekini beğendiğim için onu denemiştim.içine fesleğen taze nane yada likör kullananlar da var elbette.lakin benim damak tadıma aykırı.hatta ben tarifin orjinalindeki gibi taze nane bile kullanmadım.bu benim frozenim...
afiyet olsun...sevgilerimle...minticik...

6 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

buz gibi, super.

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım günaydın bu ne güzel bir görüntü ellerine sağlık çok şık ve güzel bir içeçek olmuş
http://guloannemutfakta.blogspot.com/

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım.bende daha şimdiden karpuzu özlemeye başladım.afiyetler olsun.

Sevil Şahin dedi ki...

alevcim tatlım ellerine sağlık süper olmuş
afiyet bal olsun
sıcak yaz günlerinde ideal bir tarif afieyt bal olsun
sevgiler

fuat gencal dedi ki...

Çok güzel bir sunum, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

Canısıııı kahvaltılık harika lezze
tine yorum yazamadım hata var.İkisi
de birbirinden harika ellerinize sağlık çok öpüyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...