31 Ocak 2011 Pazartesi

14 aylık bebeğimin gelişimi...


Bebeğim;dil gelişimine hızla devam ediyor maşallah.
*Fotoğraflara bakarak,annesini ve babasını "anne" ve "baba" diyerek gösterebiliyor.Yine kendi resmini "bu kim?diye gösterdiğimiz de Berrday diyebiliyor.Berkay yerine,Berday yada Bertay deyiveriyor,yani ismini söyleyebiliyor.

*Su istediği vakit "huu" diye sesleniyor.Bazen anlamamış gibi yapıyorum ve suluğunu da saklıyorum.Bu kez derdini damacanaya yaıpışıp suyu işaret ederek gösteriyor yavrucuğum.

*Aynayı gösterdiğimde "aynna" deyiveriyor.

*Normalde bebeğime çok fazla tv izletmemeye çalışıyorum ama,yaklaşık 9. ayından beri düzenli izlediği çizgifilmini izlemesine 9.ayından beri izin veriyorum.Peşpeşe yayınlanan Diego ve Dora çizgifilmlerinin şarkılarına,hareketlerine,müziğine bayılıyor.Orada el çırpıyorlarsa,bebeğim de çırpıyor.Birlike inanılmaz keyifli dakikalar geçiriyoruz bu iki çizgifilm sayesinde.Hayvanların çıkardığı sesleri taklit ediyoruz.Taklit yeteneği inanılmaz güzel.Hayvan seslerinin bazılarını neredeyse birebir taklit edebiliyor.Çocuklara hayvanlar alemini öğretmenin şarkılı,sözlü,en güzel yolu bence,..
 Çok eğitici bu çizgi filmler.Annelere şiddetle öneriyorum.
Oğlum öyle çok seviyor ki;Diego'yu gördüğünde yada ,Diego kelimesini duyduğunda "Deodo","deydo",bazen de "diedo"diye sesleniyor.Tam telaffuz edemese de bizler onun Diego dediğini,izlemek istediğini çok iyi anlıyoruz.


*Maymun kelimesini "mamuun" diye telaffuz ediyor.

*İnanılmaz güzel lego takabiliyor.Yaklaşık 11-12 adet legoyu kendi başına üstüste takabiliyor.Ve ardından hepsini tek tek sökebiliyor.Henüz lego ile şekiller oluşturmayı bilmiyor tabiki.sadece düzgünce,hepsi birbirinin üzerine tam oturacak şekilde yerleştirme yapıyor:)

*Kitap okumak,hala en sevdiği aktivitelerin başında geliyor.Tatmin edecek sürede kitaplara ilgisini toplayabiliyor.Kitaplarındaki mevcut birkaç nesnenin ismini sorarak "göster" dediğimizde rahatlıkla,bir ikisini bulabiliyor.

*Artık çatalı daha iyi kullanabiliyor.Rahatlıkla yiyeceğe batırıp,ağzına götürerek verdiğim yemeği kendi yiyebiliyor ve bu çok hoşuna gidiyor.Hatta çok acıkmamışsa,muhakkak çatalı getirinceye kadar beni bekliyor,acıktığı vakit eliyle dalıyor yemeğe:) ben çatalı getirinceye kadar:)Kullanmak için ısrarlarda bulunsa da,henüz kaşık kullanamıyor.İzin versem döküp saçmasına, belki çabucak öğrenecek ama,malesef bu konuda çok rahat olamıyorum.

*Kulak çöpü gördüğünde kulağına,diş fırçasını gördüğünde dişlerine götürüyor.Dişlerini fırçalamama izin veriyor ama,ağzını istediğim şekilde açamadığından,şimdilik dişlerini fırçalamak yerine,temiz bir bez yardımıyla silmeye devam ediyorum.Uyku tulumunu ve yastığını gördüğünde "nen nen" ya da "e e " diyor.Ya da uyumak istediğinde yastığını getirerek "e e" diyor.Ama hala uyumak için benden,ençok da babasından yardım bekliyor,kendikendine uykuya geçemiyor:)

*Saklambaç oynamaya bayılıyor.Kapı arkası,dolap içleri,yorgan yada örtü altlarına saklanıp,minik seslerle bizi bulmasını sağlıyoruz babasıyla.Bulduğu vakit,dünyalar onun oluyor.Bu daha ziyade;baba-oğul oynadıkları bir oyun,ama ben de dahil oluyorum çoğu kez.Ya da onların dağınıklıklarını toplayarak müdahil oluyorum:))En son;baba-oğul saklambaç oynarken,gardropun içinde çekmiştim fotoğraflarını,babayla birlikte kaybolmaya bayılıyor...


*Oyuncaklarıyla yada akranlarıyla oynamak yerine benim yanımda olmayı tercih ediyor.Onun en sevdiği oyun arkadaşı, yaşı gereği hala benim:))

*Doktor muayenesine artık sık sık götürmüyor,aile hekimimizde arasıra boy-kilo ölçümü yapıyor,beslenme tiyoları alıyoruz.Anne ve babasının gözünde kırılma kusuru olduğundan,doğduğundan beri 3.kez göz muayenesini yaptırdık.Son muayeneyi geçtiğimiz hafta yaptırdık,detaylı incelemeler sonunda şuan için bişey olmadığına karar verildi.Yaklaşık 3,5 yaşına kadar içimiz rahat olabilirmiş.3,5 yaşında tekrar görüneceğiz göz doktorumuza.Bunlar tamamen kontrol amaçlı,içimiz rahat olsun diye yapılan muayeneler ki,sonuçta iyi,çok şükür. 

*Kanepe ve koltuk gibi yüksekliklerden rahatlıkla inebiliyor.Pıtır pıtır yürüyor evin içinde,hatta artık koşuyor da diyebilirim sanırım:))

*Düzgünce telaffuz ettiği kelimeler arasına 28 ocak 2011 itibariyle "anne" kelimesini de eklemiş bulunuyor.Ve ben bu telaffuza bayılıyorum...
"anne"anne":)))

 *Şişenin kapağını kapatıp,çevirme hareketi yapmakla meşgul bu sıralar.Çevirme hareketini öğrenmeye çalışıyor kendince.
*28 OCAK 2011 YAVRUCUĞUM BANA "ANNE" DİYOR.
29 OCAK 2011 İLK KEZ KENDİ BAŞINA KANEPEDEN KOLTUKTAN KENDİLİĞİNDEN İNEBİLDİ.ÇOK
*Artık bizi daha güzel dinliyor,daha iyi anlıyor maşallah...Tek üzüldüğüm nokta ise bebeğimle birlikte geçireceğimiz sürenin bitimine yaklaşmış bulunuyoruz.Son 28 günün içine girmiş bulunuyoruz....Her dakika,her an kıymetli bu yüzden benim için.
Umarım kolay alışabilir bensizliğe :(
Uumarım kolay alışabilirim onu sabahtan akşama kadar görmemeye :(
Neyse,herşeyin hayırlısını versin Rabbim diyorum.


Önce,uykunun kanatlarına teslim olmuş minik evladımı,cümle evlatları,sonra da sizleri Allaha emanet ediyorum,
Esen kalın:)

50 yorum:

Unknown dedi ki...

rabbime emanet bütün kuzucuklar tatlım...mis kokusunu verene kurban onların..sağlık,huzur ve mutluluk hep yoldaşları olsun inşallah..mis mis kokusundan usulca kokluyorum..

Unknown dedi ki...

ALlah basindan eksik etmezsin yavrucugunu minticim. Benim kizim henuz 10 ayligina girdi :) Oglun masallah isi baya ilerletmis!! Zevkle okudum yazdilarini, devamini beklerim...

Tatlı Mutfağım dedi ki...

minticim maşalla oğluşuna. Uzmanlar kesinlikle 3 yaşa kadar önermiyorlar tv, radyo.. sözlü müzik falan ama malesef bende engelleyemiyorum. rahatsızlıklarda olunca artık yanında izler oldu herkes çok tepki alıyorum kimse bilmediği için bunları. Tv herkes için çok önemli! Artık saldım bende... ama bizde bu aralar Ali babanın çiftliği, küçük kurbağa şarkılarına taktık çok keyifleniyor onun o halini görünce bende açıyorum :)

ileri doğru sizin çizgifilmlerinizede bakarız artık:)

anne kelimesine 28 şubat 2011 yazmışsın canım sanırım bir yanlışlık oldu...

onların en iyi oyun arkadaşı biziz. onlarla çocuklaşmak kadar keyifli bir şey yok.

tekrar maşallah barekallah diyorum canım oğluşuna öpüyorum onu.

bu arada çalışan annelerin en büyük sıkıntısı bu işte ayrılmak vs.. kim bakacak sen işteyken? arkadaşım onun en sevdiği oyuncağını oğluyla birlikte saklıyormuş. "annecim bak bunu saklayalım buraya. ben gelince tekrar alacağız tamam mı" diyormuş ve işten geldiğinde de alıyormuş. uzmanlar bunu tavsiye ediyormuş annenin geleceğini biliyor çocuk ve kendini güvende hissedermiş.

inş.çabucak alışırsınız. bakan kişide değişmeyecek kişi oldu mu çocuk açısından da daha iyiymiş. en azından en güzel anlarını birlikte geçirmiş oldunuz. buna şükür. sen yine bu konuda şanslısın bunu göremeyip el kadar bebesini bırakanlar var. napacaksın canım. hayırlısı artık...

mutlu pazarlar:)

Ferkay dedi ki...

Minticim ne kadar güzel anlatmışsın oluşunu. Ben 3,5 yaşına kadar bebeklere ve çocuklara bayılıyorum.
Onların o masumuyetleri mis kokuları beni öldürüyor.
Şimdi seninkide öyledir. Bu günler biraz yorucu geçiyor ama inan bana en güzel günler. Allah uzun ömürler versin.

umutluhayat dedi ki...

canım maşallah bebişinin gelişimi mükemmel.çok tatlı o luyorlar bu dönemde.işe başlamana az kalmış,sanırım bakıcı bulacaksın.allah iyilerle karşılaştırsın.sana önerim eğer bakıcı tutacaksan,sen evdeyken şimdiden bulup alıştırmaya başla.allah kolaylık versin.sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

allah bağışlasın minticim... çok güzel duygu... insanın içi doluyor taşıyor:)

zeymurancafe dedi ki...

canım benım maşallah diyorum ,çok akıllı bir bebek 2 yasına gelmş bebekler bile henuz konuşamazken senın bebegın bir çok kelımeyı telafuz edebılıyor ne güzel benım bebeğim de dun 40 ını tamamladı hayırlısıyla bugun 41 gunluguz.Allahım senın bebegıne de kendımınkıne de ve de diğer tüm bebeklere sağlıklı uzun hayırlı ömürler nasip etsin.işe başlamana gelınce annesı cok dinlendın artık çalışma zamanı.birde bende bebeğim biraz sakin dursun diye görme duyusu iyice gelişince tv izletmeyi düşünüyordum mintim tv izletmek sakıncalımıymış tecrübelı annemızın tavsıyelerıne ihtiyacım var.sevgiler...

Elifin Terazisi dedi ki...

Maaşallah çok tatlı:)

Nehir Butik Pasta dedi ki...

canım arkadaşım maşallah minik kuzuya gelişimi çok güzel ilerliyor birkaç haftada bile inanılmaz değişimler gösterecek ve büyüyecek bu anların tadını çıkar:))
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

allah onlara sağlık sıhat versin inşallah acılarını göstermesin bize...maaşallah gelişim güzel görünüyor...sensizliğe alışmak zor olacak galiba..kim bakacak...

Güloanne mutfakta dedi ki...

Alevciğim Allah nazarlardan korusun maşallah çok tatlı mıncıklaya mıncıklaya her yerini ısırdım ben onu
Yüce rabbim acısını göstermesin sevgiyle kal

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sensizlik deyince korktum birden!Sanki tüm anneler cocuklariyla birlikteler hic calisan anne yok gibi!Allah annesine babasina bagislasin Berkay'i,ne güzel anlatmissin yine,tesbitlerine bayildim...

Insallah emin ellere birkacaksin,cok zor bir olay cünkü,Allah sabir versin diyorum canim,sevgiler iyi pazarlar size...

Cafe Pepela dedi ki...

Ne güzel yazmışsın,gönlüne sağlık!
Minik adama da maşaAllah,Rabbim nazarlardan korusun.Ağza bak uyy:)
Gelişimini,ona dair hislerini not ediyor olman çok güzel bir detay.Gelecekte size hoş bir hatıra olarak kalacak inşaAllah.
Herşeyin hayırlısı olsun dediğin gibi,üzme kendini gülüm.Anneciğinle mi olacaklarlar sen çalışırken?
Yüreğin ferah olsun,sağlıklı/huzurlu olun tek,anneciğisi.
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Cafe Pepela dedi ki...

Ne güzel yazmışsın,gönlüne sağlık!
Minik adama da maşaAllah,Rabbim nazarlardan korusun.Ağza bak uyy:)
Gelişimini,ona dair hislerini not ediyor olman çok güzel bir detay.Gelecekte size hoş bir hatıra olarak kalacak inşaAllah.
Herşeyin hayırlısı olsun dediğin gibi,üzme kendini gülüm.Anneciğinle mi olacaklarlar sen çalışırken?
Yüreğin ferah olsun,sağlıklı/huzurlu olun tek,anneciğisi.
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Özgen dedi ki...

Allah uzun ömürler versin yavruna ve size.Onların gelişimini izlemek çok güzel ve şaşırtıcı.Her an yeni birşeyiyle karşılaşabiliyorsun.

DaRmAn dedi ki...

ayy ayy yerim ben onun ağzını,burnunuu :)) 41 kere maşallahhh.. ALLAHIM meleklerimizi korusun.
minticim rica etsem benim için o meleğin gıgısından öpermisinnn.. :))
RABBİM cümlemizin evlatlarına hayırlı yazılar yazsın inşallah..

mutfagabuyrun dedi ki...

ALLAH uzun sağlıklı mutlu bir hayat versin bebişine arkadaşım.öpüyorum.

MUTFAKISTAN dedi ki...

COK TATLI MASALLAH GUN GUN BUYUDUGUNU IZLEMEK HARIKA BIR DUYGU CANIM.
SEVGILER

Hayatın Tatları dedi ki...

Maşallah oğluşuna. Gelişimi süper...Allah nazarlardan esirgesin sağlık sıhhat uzun versin inşallah...öpüyorum o güzel yanaklarından.

CAHİDE dedi ki...

Rabbim cümlemizin evladını bağışlasın,acılarını göstermesin inşaallah.
En tatlı zamanlarını yaşıyorsun.Tadını çıkara çıkara sev,kokla... Çok kısa sürüyor,çabucak büyüyor zira...
Allah'a emanet olun gülüm...

Unknown dedi ki...

O minik ağzı yerimmmm ben,
Kuzu çok tatlı maşallah arkadaşım.
Rabbim her türlü kötülükten korusun.
Ağzınızın tadını hiçç bozmasın.

Kocamannn öpüyorum ikinizide,

sevgilerimle...

pasasofram dedi ki...

Canim umarim oglun hep böyle mutlu huzurlu vede saglikli olur, senin gibi bir annesi oldugu icin ne mutlu ona:)
ama senden ayri kalinca bencede baya bir zorlanacak, umarim kolay alisirsiniz , ikinizide öpüyorum

Kuzzine dedi ki...

Allah bağışlasın berkayınızı; ne güzel anlatmışsınız.okurken ben de kızımın dişlerini fırçaladığımı ve onunda her deferinde çilekli diş macununu nasıl ham yaptığını hatırladım..her dakikasının tadını çıkarın,çalışan bir anne olarak en büyük korkum beni unutur muydu...sonradan yaşayarak tecrübe ettim ki, pedagogların dediği gibi,önemli olan kaliteli vakit geçirmekti uzun değil...şimdi benim yavrum 13 yaşında bir genç kız adayı, ve onunla vakit geçirmeye, ana kız yemeklere sinemalara gitmeye bayılıyorum...allah size de nasip etsin; evladınızla güzel günler görmeyi; sağlıkla :) sevgiler

casminella dedi ki...

Allah bağışlasın, çok şeker ya...

İlk başlarda biraz zor olacak ikiniz için de. İnşallah kolay alışırsınız. Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

maşallah canım yaaa çok yakışıklı olacak bu paşa:))
Allah güzel günler göstersin..

çeşnici Handan dedi ki...

Allah uzun ömürler versin ne kadar çabuk büyüyorlar. Maşallah küçük beyin gelişimi çok iyi bu günlerin tadını çıkar çabuk büyüdüğü için bir günü başka bir gününe benzemiyor artık en sevimli döneme geldin. Bebişi benim için ellerinden öp canım.

KURABİYECİCİ dedi ki...

Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.Sana ve eşine bağışlasın ne tatlı oluyolar ya hatırladımda şimdi isteyen herkese versin Allahım.

Unknown dedi ki...

öncelikle bloğuma hoşgeldin.yorumu okuyup hooooooooooppp kuş olup kondum bloğuna .allah bağışlasın sizinkinide.sen sizden öğreceğimiz var demişsin ama maşallah sizin ki yürümede bizim kini geçmiş.1,5 ay önce korktuğu için yürümeyi yei öğrenirkn bırakmıştı.şurda dha bir haftadır korkmadan yürüyoa.allah nazardan saklasın bebeğiniz güle güle büyütün artık izleyicinim görüşmek üzere

bininci tekil şahıs dedi ki...

oy oy oy!

evde atletle mi geziyor minik bey, bana mi oyle geldi?:) en sevdigim cocuk pijama icindeki ya da atletli cocuktur. tam yenmelik! eee sen ise baslayinca ne olacak?

gozdeki kirilma sorunun neymis:(((

bu arada beni follow edenler var, ben yakin zamanda nasil basardiklarini ogrenip sana yollayayim insALlah

Mutfak Dili dedi ki...

Rabbim hayirlara vesle etsin insallah. Cocuklarin en sevimli anlari. Bu kadar detayli sekilde not etmeniz cok guzel. Benim cocuklarin kucukken blogum yoktu, ne de aklima bir yere not etmek gelmedi her dakikasini. Sukurler olsun kamera vardi. Simdi kedilerine bakib cok guluyorlar. Guzel bir sey anne olmak. Rabbim ayirmasin.

abide dedi ki...

Maşallah oğluşunu çok güzel anlatmışsın.Ben kızımı 3 aylık iken bırakıp işe geri dönmüştüm.İlk zamanlar çok zor olsada zamanla alışılıyor.Sıkma canını herşeyin hayırlısı.Sevgiler..

Cici Dükkan dedi ki...

Allah uzun ömürler versiz yavrunuza, Hayırlı evlat hayırlı birey olmayı nasib etsin. Okurken gözümde canlandı adeta anlattıklarınız, nekadar mutluluk vericidir bir anne için. Rabbim hep yüzünüzü güldürsün yavrunuzdan yana inşAllah.

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Allah bağışlasın. Analı babalı büyütsün. Ayrıca hoşgeldin bloğuma.

birkadin dedi ki...

masallah masallah, allah uzun omurler versin minti hanim :) insallah saglikla bi omur boyu hep mutlu olur :)

sizin tariflerinizden begendiklerimi en kisa zamanda deneyecem :)

Unknown dedi ki...

Oğlunuzla birlikte uzun ve mutlu bır ömür diliyorum.Yolun daha başındasınız, daha bir çok guzellikler ve ilkler yaşıyacaksınız.Gülen yüzünüz hiç solmasın.

ebru dedi ki...

canım düşümcelerini ne kadar güzel ifade ediyorsun. oğluşun büyüyüp bu satırları okuyunca eminim çok gurulanır annem benim için ne kadar güzel şeyler yazmış diye..

şimdi ki halleri o kadar tatlı ki çok yakında sizden duyduğu herşeyi söylemeye başlayacak ve hemde herşeyi yerinde söyleyecek sizde bizde olduğu gibi şaşıp kalacaksınız...

Oğluşum geçen gün halıya meyve suyunu döktü ve bana söylediği ilk kelime anne anne ömeli değil olsunn.. İnan orada söylediğine mi güleyim yoksa döktüğüne mi kızayım bilemeidm.

Allaha arzu eden herkese evlat nasip etsin inş.

Canım bende seni,bebeğini, bebeğimi ve bütün bebekleri en emine emanet ediyorum....

Nil dedi ki...

Maşallah kuzunuza. Ben kızımın 14 aylık hallerini düşündüm de bu yazdığınız çoğu şeyi yapamıyordu. Çok hızlı büyüyorlar çoook. Maşallah. Sağlıkla kalın..

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Canım Allah bebeğini nazarlardan saklasın.Maşallah çok tatlı.
İzleme butonunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.Müsait olduğun bir zaman bana yazarsan çok sevinirim.
Sevgilerimle...

Amber dedi ki...

Hello Minti!
Very delicious.
Cheers

► Hobihane ◄ dedi ki...

Maaşallah sübhanallah diyelim.Allah nazardan saklasn.Evliym ve henüz bebeğim yok inş.olduğunda ücretsz iizinden sonra işe dönebilirmiym onu bırakmaya kıyabilirmym hiç bilmiyorm şimdiden düşündürüyor beni Allah'tan hayırlısı...

Defne Kızın Anası dedi ki...

41 kere maşallah annesi. büyüdüklerini sağlıklı olduklarını görmek nasılda mutlu ediyor insanı değilmi. senin için ayrılık zor olacak alevcim ama alışırsın merak etme. öpüyoruz sizi

KİZHATCE dedi ki...

allah nazardan korusun,uzun sağlıklı bir ömür versin oğluşuna,yerim ben onu çok tatlı...rabbim tüm çocukları kötülüklerden korusun,öpüyorum ...

KİZHATCE dedi ki...

allah nazardan korusun,uzun sağlıklı bir ömür versin oğluşuna,yerim ben onu çok tatlı...rabbim tüm çocukları kötülüklerden korusun,öpüyorum ...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Maaaşalllaahhh maşşşaalllaaahhh ya ben de istiyorum artık bebiş :)) Canım hep güzel günlerini gr inşallah!!!

Sevgiler,
Evren

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Alevim; bebişini benim için de bol bol öp, kokla, çok çok sev onu. Hep geçtik o 'sabahtan akşama görememe' yollarından. Bir kadının çocuğu olana kadar en büyük sıkıntısı işteki sorunlarıdır. Ama çocuğu olduktan sonra sıkıntı boyut değiştirir, işin yerini, onun yüzünden çocuğunu az görebilmesi alır. Ama akşama ona kavuşmak hergün yaşanan muhteşem bir duygudur. Böyle düşün, ve iş sıkıntılı günlerinin artık o hasretle daha çabuk geçeceğine inan. Kolay gelsin bitanem. Allaha emanet olun, çocuğun da, sen ve babası da..

mintinin dünyası dedi ki...

pınarım senin gibi yoldaşları olmalı insanın.amin diyorum duana cancağızım.sevgiler...


Mutfaktan mis kokular:ay ben yerim 10 aylık mis kokulumun pofuduk kollrını.aklıma ne geldi biliyor musun arkadaşım benim minik paşa 10 aylıkken emeklemiyordu bile...sevgiler gönderdim cici yüreğine...


tatlı mutfağım benim:ilk başta düzeltmen için sağol arkadaşım.aklım işe başlayacağım 28 şubat 2011 de kalmış ya onu yazmışım oraya da.nasıl etkilenmişsem değil mi:))ahh ahh uzmanlar izletmeyin diyorlar ama arada ben de izletiyorum.ama siyam ikizi gibiyiz.biçok şey yapıyoruz,yapacak şeyler bitince de arada açıyoruz tv yide napalım artık:))balım bilgilerin için yüreğini açtığın için sağol.sevgilr....


sevgili feray.öyle haklısınki.çabucak geçiyor zaman.anlayamıyor insan.teşekkürler önerilerin için.sevgiler arkadaşım...,


bernam bu dönemleri geçirmiş bir anne olarak opğluşumun gelişimini beğenmene sevindim.gerçekten dil gelişimi şaşırtıcı drecede iyi.bakıcı aramıycam çok şükür balım.babaannemiz gönüllü nefer:))



yemekbiraşk:)aynen dediğin gibi arkadaşım.insanın içi içine sığmıyor:)

mintinin dünyası dedi ki...

ozzzcammm:)41 günlük bebeğe 41 kere maşallah arkadaşım...en masum en naçar zamanları.öyle savunmasız öyle muhtaçlar ki:))kıyamam miss kokusuna:))oğlum için söylediklerine teşekkür ederim canım.inşallah senin yavrununda gelişimi böyle olur.ama dil gelişimi için şimdiden konuşmaya başla sen.her yaptığını daha şimiden anlat bebeğine."şimdi altını açıyorum,ellerimi yıkayıp geliyorum,kaka yapmış bebeğim ne güzel:)," ne bileyim işte o anda ne düşünüyorsan şuandan itibaren bebeğinle paylaşmaya başla.ve kesinlikle ilk 7-8 ay tv izlemesine izin verme.ben 5 dakika bile izletmedim ilk 8 ay.bebeğin beyin işlevleri tv esnasında görsel geçişler esnasında tamamen duruyormuş tatlım.bebek sadece gördüğüne odaklanıyormuş.beyin gelişimi aksıyormuş.gerçekten dene mesela 2 aylık olunca koy reklamların karşısına yatı inan gözünü ayırmadan anlıyormuş gibi bakıyorlar.gözünü ayırmıyorlar.kesinlikle önermiyorum tatlım.onun yerine sen elinle gözlerini takip ettirkarşısına geç şebeklik yap onu güldürmeye çalış.sana henüz gülmese de inan mutlu olduğunu,rahatladığını uyksunda gülümsediğini göreceksin.onun için dünyada sadece sen varsın.dünyanın merkezisin onun için.bu nedenle tv ye HAYIR DİYORUM.ONUN TV2SEN OLACAKSIN BAL ARKADAŞIM...ONA NİNNİLER UYDUR SÖYLE MESELA.GÜLDÜR.DOKUN OKŞA MASAJ YAP.EĞER MÜMKÜNSE EV ISISI ÇIPLAK TENİNE DOKUNDURMAYA ÇALIŞ.BENİMKİ KIŞA DENK GELMİŞTİ YAPAMAMŞITIM.ÇOK FAYDALI MÜTHİŞ GÜVEN VERİYOR SENİN BEDEN SICAKLIĞIN BEBEĞE...BUNLAR ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLER...ÖPTÜM CİCİ ANNEYİ...

mintinin dünyası dedi ki...

ELİFÇİM TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM...

İZGÜNCÜM TEŞEKKÜR EDİYORUM ARKADAŞIM.BENİM DIŞIMDA BİRİLERİNİN GELİŞİMİ İYİ DEMESİ MÜTHİŞ MOTİVE EDİYOR BENİ.MUTLU OLUYORUM.SEVG,LER...


ceylanım babaannemiz bakacak.geçen hast.gitmiştim "anne anne "diye odalara bakınmış.napcam bilmiyorum balım.teşekkürler.gelişiminin iyi olduğunu sizlerin söylemesi mutlu ediyor beni...

acupofcaffein dedi ki...

öncellikle merhaba ve hemen maşallah ve allah bağışlasın pek bir tatlıymış.
Önceleri ne yazacağımı pek bir bilmiyorum her konudan yazıyordum sonra gezi ağırlıklı bir site oldu çünkü en fazla gezdiğimi ve o konu üzerinde yazacak birşeylerim olduğunu farkettim.:-)
bu arada benim ismim arzu , serra çok yakın arkadaşım o şimdi italyada yazı başlığı karmaşası için bir düzeltme yapayım:-)

sevgiler, arzu - acupofcaffein

Adsız dedi ki...

ahh cennet kuşu ,mevlamın hediyesi onlar nazar değmesin inş.
hoşgeldiniz
(sessiz teyyare)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...