17 Ocak 2011 Pazartesi

Domatesli Biberli Mantar Sote....


Mantarın en sevdiğim hallerinden biri...
Domatesli-biberlisi...:)
Bazen bu reçeteye,tavuk göğsü de ilave ederim ki şahane olur gerçekten.Zaten mantarla tavuk inanılmaz yakışıyor birbirlerine.Ama tavuksuz halini de tavsiye ediyorum sizlere.
Şimdiden afiyet olsun deneyenlere,yiyenlere...

Malzemeler:
500gr. kültür mantarı
2-3 adet sivri yeşil biber 

2 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 dis sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyaği
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve köri

1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:
1-Mantarlari musluğun altında yüzeyini soyup yıkadıktan sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyiniz.

2-Domatesin kabuğunu soyarak küp seklinde dogayinız. Biberleride küp küp dograyinız.
 

3-Sogani yemeklik doğrayip yağda kavurunuz.Icine ince kiyilmis sarimsaği ve biberleri ilave edip kavurma işlemine devam ediniz. Mantarlari da ekleyerek, suyunu salip tekrar cekinceye kadar harli ateste sotelemeye devam ediniz.

4-En son domatesleri ve salçayı ekleyip,orta ateste agzi acik olarak 5-6 dakika kadar karistirarak pisiriniz.Baharatlari ilave edip hafif karistirdiktan sonra,sicak olarak et ve tavuk yemeklerinin yaninda servis yapinız.

Afiyet olsun...

 

mintiden sevgiler

13 yorum:

Nazmiye dedi ki...

minticim iyi haftalar dilerim sana.mantarlar süper olmuş eline sağlık.ben de tavukla birlikte yaparım genelde.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım ben de çok severim mantar soteyi.Ayrıca yazını çok beğendim yüreğine sağlık sevgiler...

sevda dedi ki...

görüntü süper arkadaşım.mantar yemıyorum ama çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

papatya68 dedi ki...

selam Mintişim:)
bende mantarı çok severim her şekliyle kabulümdür sıkca yaparım
soten nefis olmuş yanına bulgur pilavı da pek yakışır hımmmm:D
ellerine sağlık canım
"Bazen bu reçenin içine" diye yanlışlık var yazında düzeltsen iyi olur anlaşılamıyor orası çünki sen sanırım "reçetenin" demek istemişsin ama reçelin gibi anlayan da olabilir bune saçmalık diye düşünebilirler :))
haberin olsun balım
sağlıcakla ve lezzetlerle kal

CAFE PEPELA dedi ki...

Mintiş,ellerine/gönlüne sağlık!
Bu reçete bilhassa tatil günlerimizin demirbaşıdır diyebilirim:)
Hem pratik,hem leziz olması açısından çok seviyorum.Dediğin gibi tavuk göğsü çok yakışıyor.
Ya da kıracaksın içine 2-3 yumurta,kapatakcasın kapağını,mis gibi pişecek.Of of of..
Mutlu haftalar canım!

evatolyesi dedi ki...

Ben mantarın her halini severim:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik,mantar sever olarak çok leziz bende bu sekil daha çok severim birde kremalisini,nefis gözüküyor arkadasim,sevgilerle.

KURABİYECİCİ dedi ki...

yahu ne kadar zor size yorum bırakmak başka sayfa açılıyor öbür bloğunuzamı giriyorum hep anlamadım zaten teknolojik özürlüyüm aslında yazıya yorum bırakmak istemiştim keşke bende döksem birgün yüreğimi diye ama mantardayız madem mantarı çok severim mantarlı dereotlu pilav ve omlette favorrimdir hiç denedinizmi bilmem ama harika olurlar

HASRET dedi ki...

bende severim mantarin böylesini, nefisss :) ellerine emegine saglik minticim ve afiyet seker olsun :)cici bir hafta diliyorum.. kocaman öpüldün...

*Ra dedi ki...

Minticiğim sen yaparsın da çirkin mi olur, ellerine sağlık.
Tadına bakamıyoruz ama kullanılan malzemeler ile anlayabiliyoruz nasıl olduğunu.
Sevgilerimle...

sarkaç dedi ki...

Fotolar bir harika, ellerine sağlık. Ben de çok severim ama evde bir yemeyen olunca bütün hevesi kaçıyor insanın.

CEYLAN dedi ki...

hayır demiceğim bir lezzet..ellerine sağlık...

Yemek Tarifleri dedi ki...

güzel bir site teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...