Mantarın en sevdiğim hallerinden biri...
Domatesli-biberlisi...:)
Bazen bu reçeteye,tavuk göğsü de ilave ederim ki şahane olur gerçekten.Zaten mantarla tavuk inanılmaz yakışıyor birbirlerine.Ama tavuksuz halini de tavsiye ediyorum sizlere.
Şimdiden afiyet olsun deneyenlere,yiyenlere...
Malzemeler:
500gr. kültür mantarı
2-3 adet sivri yeşil biber
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 dis sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyaği
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve köri
1 tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
1-Mantarlari musluğun altında yüzeyini soyup yıkadıktan sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyiniz.
2-Domatesin kabuğunu soyarak küp seklinde dogayinız. Biberleride küp küp dograyinız.
3-Sogani yemeklik doğrayip yağda kavurunuz.Icine ince kiyilmis sarimsaği ve biberleri ilave edip kavurma işlemine devam ediniz. Mantarlari da ekleyerek, suyunu salip tekrar cekinceye kadar harli ateste sotelemeye devam ediniz.
4-En son domatesleri ve salçayı ekleyip,orta ateste agzi acik olarak 5-6 dakika kadar karistirarak pisiriniz.Baharatlari ilave edip hafif karistirdiktan sonra,sicak olarak et ve tavuk yemeklerinin yaninda servis yapinız.
Afiyet olsun...
mintiden sevgiler
13 yorum:
minticim iyi haftalar dilerim sana.mantarlar süper olmuş eline sağlık.ben de tavukla birlikte yaparım genelde.
Ellerine sağlık canım ben de çok severim mantar soteyi.Ayrıca yazını çok beğendim yüreğine sağlık sevgiler...
görüntü süper arkadaşım.mantar yemıyorum ama çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
selam Mintişim:)
bende mantarı çok severim her şekliyle kabulümdür sıkca yaparım
soten nefis olmuş yanına bulgur pilavı da pek yakışır hımmmm:D
ellerine sağlık canım
"Bazen bu reçenin içine" diye yanlışlık var yazında düzeltsen iyi olur anlaşılamıyor orası çünki sen sanırım "reçetenin" demek istemişsin ama reçelin gibi anlayan da olabilir bune saçmalık diye düşünebilirler :))
haberin olsun balım
sağlıcakla ve lezzetlerle kal
Mintiş,ellerine/gönlüne sağlık!
Bu reçete bilhassa tatil günlerimizin demirbaşıdır diyebilirim:)
Hem pratik,hem leziz olması açısından çok seviyorum.Dediğin gibi tavuk göğsü çok yakışıyor.
Ya da kıracaksın içine 2-3 yumurta,kapatakcasın kapağını,mis gibi pişecek.Of of of..
Mutlu haftalar canım!
Ben mantarın her halini severim:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Ellerine saglik,mantar sever olarak çok leziz bende bu sekil daha çok severim birde kremalisini,nefis gözüküyor arkadasim,sevgilerle.
yahu ne kadar zor size yorum bırakmak başka sayfa açılıyor öbür bloğunuzamı giriyorum hep anlamadım zaten teknolojik özürlüyüm aslında yazıya yorum bırakmak istemiştim keşke bende döksem birgün yüreğimi diye ama mantardayız madem mantarı çok severim mantarlı dereotlu pilav ve omlette favorrimdir hiç denedinizmi bilmem ama harika olurlar
bende severim mantarin böylesini, nefisss :) ellerine emegine saglik minticim ve afiyet seker olsun :)cici bir hafta diliyorum.. kocaman öpüldün...
Minticiğim sen yaparsın da çirkin mi olur, ellerine sağlık.
Tadına bakamıyoruz ama kullanılan malzemeler ile anlayabiliyoruz nasıl olduğunu.
Sevgilerimle...
Fotolar bir harika, ellerine sağlık. Ben de çok severim ama evde bir yemeyen olunca bütün hevesi kaçıyor insanın.
hayır demiceğim bir lezzet..ellerine sağlık...
güzel bir site teşekkürler.
Yorum Gönder