MALZEMELER
400 gr.kuşbaşı
1 kg patates
10 adet arpacık soğanı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
karabiber
pulbiber
tuz
YAPILIŞI
1-Patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğrayın.Arpacık soğanlarını soyun.Dilerseniz ikiye bölebilirsiniz.Sarımsakları soyarak birkaç parçaya bölün.
2-Bir tavaya küçük kuşbaşılık doğranmış etleri alın çok az su ilavesiyle pişmeye bırakın.Sularını çeken etleri fırın tepsisine döseyin.
3-Üzeine hazırladığınız patatesleri,soğan ve sarımsakları ekleyerek düzleyin.
Yağını gezdirin.Yaklaşık 1 su bardağı kadar suya salçayı katarak karıştırın ve tepsinin üzerine dolaştırın.Tuz ve baharatları ekleyerek üzerini aleminyum folyoyla kapatın ve fırına verin.Dilerseniz fırın poşetine de koyabilirsiniz.
4-180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.yemeğin sulu değil de kızarmış bir tada sahip olması için 40 dakikadan sonra 15 dakika daha folyoyu açarak yada fırın poşetinin ağzını açarak pişirin.üzeri açık olduğundan hem suyunu kolay çekecek hem de üzeri kızaracaktır...Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir.Ben turbo fırında pişirdim....Pişme durumuna göre daha erken çıkarabilirsiniz,yada üzerini açarak suyunu çektirebilirsiniz.yada fırınınızın durumuna göre biraz daha fazla fırında tutabilirsiniz.Pişip pişmediğini çatalla kontrol edebilirsiniz...
Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...MİNTİ
6 yorum:
sevgili minti artık bloğunu takipteyim.habern olsn :) güzel tariflerinden yararlanicam.senmi yapıyorsun hepsini bilmiyorm ama yapıyorsan ellerine sağlık deilsede bizlerle paylaştığın için tşkler..
ben bugün denicem bu tarifi inşallah etler yumuşacık leezetli bir yemek olur:)
evet akşam yemeğimizde bugün bu tarif vardı,tarif için teşekkürler,öncelikle hafif lezzzetli bir yemek oldu:)yalnız benim yemeğim 40 dakikada değil 1 buçuk satte pişti:)bende analamadım ilk 4o dakikadan sonra baktım hala sulu haşlama gibi içinde patates soğan,suyunumu döksem nasıl olacak derken ağzını açtım 1 buçuk saatte ancak sizinkindeki görünmtüyü elde ettim,suyunu çekti yağı kaldı lezzetli oldu,ağzı açık uzun süre pişirince suyuda buharlaştıda öyle çekti sanırım.benimki neden böyle olduki anlamadım:)sizde yemeğin suyunu çekene kadar pişirdiniz değilmi?
Sevgili gülşah seni görmek mutlu ediyor beni.
sanırım bir bloğa sahip değilsin değil mi?evine yemek pişiren ve beni izleyen birisin sanırım.Bu beni çok mutlu ediyor.öncelikle sana teşekkür ediyorum.takıldığın tüm sorulara elimden geldiğince yardım ederim arkadaşım....
pişirme süresine geldiğimizde:
benimki 40 dakikada pişti lakin turbo fırındı benimki.yani sadece al-üst değil fırınımın
alt-üst-fan-turbo özelliklerini açmıştım ben aynı anda.Bu önemli konuyu bana hatırlattığın için teşekkür ediyorum.Hemen tarife not düştüm zaten.40 dk.pişirme süresinin ardından 15-20 dakika kızarma süresi eledim.
beğenmene sevindim.
AFİYET ŞİFA OLSUN SANA VE SEVDİKLERİNE...
samimi sıcak cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum size:)
evet ben evineyemek pişiren ,ama sürekli yeni tarifler arayan kpssye hazırlanan bir resim öğretmeniyim:)yemek bilmeyi hiç bilmeden mutfağa girdim iki yıl önce ve içimde büyük bir yemek yapma sevgisi olduğunu keşfetim,hobi olarak hoşuma gittiği içinde hatıra olarak kalması için yaptıklarımın fotoğraflarını çekiyordum,iki yıl aradan sonra birde baktımki koca bir arşivim olmuş,geçen aylarda neden bu çektiklerimi birrleştirmiyorum diyerek blog açmayı düşündüm ama kpssye hazırlandığım için buna fırsat bulamadım ki zaten yemek pasta yapmaktan ders çalışamıyordum bir ara:)
kısacası böyle ama açtığımda hemen size haber vereceğim,bir blog sahibi olatak sizin tavrınız çok hoş her soruya ayrıntılı güzel cevaplar veriyorsunuz önemli olanda bu zaten,ben genelde yaptıktan sonra geri döner yorumumu bırakırım yoksa rahat edemem:)denemedende yorum bırakmamaya çalışırım,evime sürekli yeni lezzetler denemeyi çok seviyorum,blog başarınızında devamının diliyorum,resimler tarifler hepsi çok güzel çok özendim size:)
bu yemeği iki gün yedik ve çok çok güzel bir lezzeti var,bibebir anlatım yönteminize uyunca etler okadar pişmesine rağmen yumuşacık kalıyorlar,ve yemek tamamen suyunu çekene kadar pişince kendi öz lezzetiyle tadına doyum olmuyor,ve fırın yemeği olrak çokta pratik,sevgilerimle...
gülşahçığım benden de bir itiraf gelsin sana o zaman:):
bloğu olmayan ziyaretçilerim genelde sessiz takip etmeyi seviyorlar yada yorum gönderemiyoruz diyorlar.ben de blog dünyasının dışından misafirlerim olmadığı için üzülüyordum açıkçası.
sen beni çok mutlu ettin.bu denli dikkatle ve istikrarla beğenerek takip eden ilk misafirimsin.TEŞEKKÜR EDİYORUM SANA.
mutfak konusunda çok heyecanlı görüyorum seni.maşallah arşivinde varmış.tek eksiğin boş vakit.o da olduğu vakit güzel bir blog açarsın kendine.ben de sana elimden geldiğince yardım eder yol gösteriririm.hatta bloğumda senin bloğunu tanıtırm.yeter ki mutfak aşkın yok olmasın.hep böyle heyecanlı ol inşallah.bu heyecan yüreğinde olduğu vakit şahane şeyler çıkarırsın mutfağında.
sana sevgiler gönderiyorum.kpssde de diğer tüm uğraşlarında da başarılar dliyorum.
sevgilerimle...
Yorum Gönder