12 Ekim 2010 Salı

bebeğime kemiksuyu küpleri



işte hanımlar bilenler bilir ama bilmeyenler için pratik bir yöteeemm!!!
bebeğim için yaklaşık 8.ayından sonra çorba ve yemeklerine kemik suyu kullanmaya başladım.lakin her an kemik suyunu bulmak pek mümkün olmuyor haliyle.bende kaynatıp küçük kalıplar halinde dondurmakta buldum çareyi ki süper oldu inanın...
 bir kere inanılmaz pratik.canınız bebeğinizin çorbalarına yada kendi ev yemeklerinize ne zaman kemik suyu  katmak isterse o zaman buzluktan çıkarıp istediğiniz miktarda ekliyorsunuz.işimi inanılmaz kolaylaştırdı.ve bebeğim kemik suyundan mahrum kalmadı.

oldukça büyük bir kemik vermişti üst komşum sağolsun bebeğine yedirirsin diye.ortasında kocaman iliği olan oldukça besleyici bir kemik...ben de teşekkür edip kaynatmıştım bebeğime şifa niyetine...nasıl mı yaptım?hadi buyrun birlikte bakalım...:)

hazırlanışı:
-kemiği temizce yıkayıp düdüklü tencereye koydum ve üzerini basacak miktarda suyla doldurdum.düdüklü tencerede yaklaşık 40 dakika pişirdim..
-sonra soğumasını bekledim.tamamen donduktan sonra üzerindeki yağları tabaka halinde alıp attım.aslında onu bile kullananlar var ama ben tercih etmedim pek.ne de olsa hayvansal yağ.bebeğim için yağlı olmasını istemediğim için üzerini attıktan sonra kemik suyunu buzdolabımdaki buz kalıplarına kepçe yardımıyla paylaştırdım ve dondurdum.
-buzmatikten çıkan donmuş kemik suyu kalıplarını bir torbaya doldurdum ve yine dondurucuya yerleştirdim.bebeğime çorba yaptığımda 3er 4er tane çıkarıp ekliyordum.buz kalıplarım bitti.hepsini kullandım yakında yine alıp yapacağım.bir paket kemik suyum kaldı.onu kullandıktan sonra yaparım yine.size de tavsiye ediyorum...


kemik suyum o kadar fazlaydıki bir kısmını direk poşetledim.bunun için bebeğimi sık emzirdiğim dönemlerde artan sütü yada bir yere gideceğim zaman sağıp sakladığım lansinoh un süt saklama poşetlerini kullandım.sevilay ablam getirmişti bana sağolsun.önce işime yaramaz diye düşünmüştüm ki anne sütünün saklanmasında ve bebeğine ne kadar süt verdiğini bilmende büyük kolaylık sağlıyordu bence.artık bana lazım değil.bebeğim sütü tatlı niyetine içiyor çünkü.ben de bu şekilde değerlendiriyorum anne sütü saklama poşetlerini...

iki adet poşeti de bu şekilde doldurmuştum kemik suyunu.birini bugün karnıbahar çorbasının içine koydum bebeğime yaptığım.inanılmaz faydalı ve lezzetli bir hale getiriyor yaptığınız çorbayı.
anneler bence deneyin bu şekilde saklamayı...
sevgiler herkese...

13 yorum:

yeşim dedi ki...

alevcim harika bir tarif eklemişsin canım.yalnız küçük bir tavsiyem olucak nacizane... kemiği kaynatmadan parçalara böldürüp önce mutlaka fırında çok yüksek ısıda iyice kızarıncaya dek fırınla.etrafındaki o kötü kokan yağlar tamamen akıp gidiyor.sonrasında kaynatırken içine mutlaka limon suyu ilave et.limon suyu kemikteki kalsiyumun suyuna geçmesini sağlıyor. madem bebişimiz için bol kalsiyumlu olsun...
çok öpüyorum......canım.sevgiler...

ahsen58 dedi ki...

merhaba çok güzel bir fikir her yemeğe kullanılır elinize sağlık

yemekbiraşk dedi ki...

alevcim çok iyi yapmışsın :)
ben hala yapıyorum çok iyi oluyor.
birde hayvansal yağ çook kötü bir şey değil natür yani.. bir kısmını kullanabilirsin. yıllarca tereyağ, yumurta vs kötü dendi. oysa şimdi kullanın diyorlar :)
sevgiler canım

Güloanne mutfakta dedi ki...

günaydın canım paylaşımların için teşekkür ederim Bebeğine çok özen gösterdiğin içinde ayrıca tebrik ederim örnek bir annesin canım

Unknown dedi ki...

Canımmm önce güzel dileklerin için teşekkür ederim.Nasıl özlemişim siz
leri harika fikir bence bu şekilde muhafaza etmek ellerine sağlık koca
man öpüyorum.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

afiyet şifa olsun küçük kuzuya
kemik suyu ve tavuk suyunu hazırlayıp dondurmak çok işe yarıyor
ellerine sağlık arkadaşım

umutluhayat dedi ki...

işte örnek ve bilinçli bir anne.ellerine sağlık canım.bende buzluk şeklindeki poşetlere koyuyorum.bebişine yarasın.

kalpkurabiye dedi ki...

bende hem tavuk suyunu hem et suyunu dondurma kaplarına doldurup buzlukta saklıyorum dediğin gbi pat diye insanın elini altında olmuyor bazen:) bebişede bol vitaminli olur maşallah:)

kalpkurabiye dedi ki...

birde sana kuzineli postumda yaşatığım duygular beni de çok duygulandırdı canım benimm çok ince ruhlusun birtanesin..

mandalincikmazi dedi ki...

Çok pratik ellerine sağlık bebişinede yarasın afiyetler olsun....

zerrin-misss dedi ki...

Ben de tavuk suyunu ve et suyunu böyle çıkarıp buzlukta sakllıyorum. bebekler için bizim yemekler için de ideal oluyor.

bebeğinize bol gıda olsun.

sıacık sevgiler

Defne Kızın Anası dedi ki...

minticim bende aynen senin gibi yapıyorum benimde bitti kemik suyum. tavuk suyu ve etlerinide birer çorbalık azırlayıp atıyorum dondurucuya. bende 1 2 süt poşetine koymuştum çok iyi oluyor. yine öyle yapıcam poşetim var ama sağıp saklanacak kadar sütüm yok artık:))

öptüm ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Birde hazir buz posetleri var onu denetseniz dahada pratik oluyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...