9 Aralık 2010 Perşembe

ay yüzeyi kurabiyesi...ve pilatese dair mini sohbet...


 güzel ve neşe dolu bir sabah diliyorum,sesimi duyan,duymayan herkese....

bugünkü pilates tamamen karın üzerine yoğunlaşmıştı,eh haliyle dermanı kalmıyor insanın.ama bu tatlı yorgunluk yerini derin bir hazza bırakıyor,dinlendikten sonra.
son aylarda eşimle kahvaltı rollerini değiştik iyiden iyiye.uyandığımda güzel bir kahvaltı beni bekliyor oluyor genelde:))kahvaltı sonrasında neredeyse saat 10:00 a kadar tüm zamanımı bebeğime ayırıyorum.uyku saati 10:30 olan bebeğim,uyuduğunda da genellikle pilatese ayırıyorum 20-25 dakikamı....sonrası değişkenlik arzediyor elbette:))

***

dün pilates yaptığımdan bahsetmiştim,iyiki de etmişim,bu sayede ne çok pilates meraklısı arkadaşım varmış görmüş oldum.ama pilates ilgi uyandırmayacak bir spor da değil hani.garanti veriyor bir kere.
gerçekten düzenli olarak yapıldığında,hareketler doğru uygulandığında ve en önemlisi platesin vazgeçilmezi olan,doğru nefes alıp verme sağlandığında,garanti veriyor pilates.
diyor ki;
"siz bu hareketleri eksizsiz ve süreklilik içinde tekrarlayın,3 hafta içinde gözle görülür şekilde sıkı bir vücuda yada hangi bölgeyi çok çalıştırıyorsanız o bölgenin sıkılaştığına şahit olacaksınız."
üstelik kuğu gibi bir boynun ve 2 santimetreye kadar uzayan bir boyun da müjdecisi.
bunu bilmek şahane hissettiriyor insanı,hırslandırıyor:)

***
tek başına  pilates yeterli mi???
elbetteki hayır.

pilatesten  önce,sağlıklı beslenme diyor uzmanlar.önce sağlıklı yaşam,düzenli ve dengeli beslenme,bedenin sahip olması gereken vücut ağırlığına ulaşma.ardından pilates.
pilatesle kilo verilir elbette lakin beraberinde sağlığa ve bünyeye uygun sağlıklı bir diyetle.
sadece pilates olmaz mı???elbette olur.kişinin 3-5 kilo fazlalığı vardır ,yada kilo vermiştir ama bedenin sıkılaşması gerekmektedir,işte o zaman sadece pilates yapılması yeterlidir diye düşünüyorum.


ben hamileliğimde pilates yapmadım.
neden???
çünkü öncesinde pilates geçmişim yoktu.buradan da hamile bayanlara daha evvelden pilatesle tanışıklıkları yoksa yapmalarını önermiyorum.çünkü pilates kas oyunudur aynı zamanda.kişinin pilates geçmişi yoksa sakıncalı olabilir.ama sürekli pilates yapan yada vücudu daha evvelinden pilatese alışık olan bayanlara hamilelikte de pilatesi öneriyorum elbette. hamilelikte kaslar alabildiğine esner,uzar,gevşer.hamilelikte uzayan ve gevşeyen kasların gereğinden fazla esnemesini engelliyor pilates.ve hamilelik süresince pilates yapıldığında;

**kaslar çok esnemediğinden fazla kilo almıyor insan,
**vücuk sıkılaştığı için gereksiz çatlaklar oluşmuyor en önemlisi,
**ve doğum sonrası vücudu eski haline döndürmek,pilates yapılmayan zamankinden çok daha çabuk oluyor.

bu nedenle daha evvelinden pilatesle tanışıklık var ise  hamilelikte de yapılmalı diyorum nacizane.çünkü vücuda faydası büyük.doğum sonrası bayanlar içinde hakeza,diğer sporlarınn aksine pilatesi öneriyorum.pilatese eşdeğer başka spor var mı derseniz,hiç düşünmeden yüzme derim.aynı sıkılığı yüzmeyle de sağlayabilirisiniz.lakin zamanı olmayanlar,yüzmeyi bilmeyenler veya yorucu bulanlar için;günde yalnıızca 25 dakika pilates diyorum.

bilinenin aksine pilates,pilates topundan ibaret de değildir.birçoğunun aklına "pilates topum yok" şeklinde bir
düşünce takılabilir.evet plateste top olmalı,lakin şart değil.top üzerinde yapılan çok fazla hareket var elbette.bunlardan mahrum kalmamak adına,top temin edilebilinirse güzel olur.,lakin olmasa bile vücut sıkılığını sağlayacak öyle çok hareket varki.
siz yeterki isteyin.


 dünde dediğim gibi internette bu konu ile ilgili çok sayıda video var yararlanabileceğiniz.
lakin açılmıyor videolar,yada bilgisayarımın konumu pilates yapmam için müsait değil diyorsanız o halde sizi TV8 ekranlarına davet ediyorum.
hafta içi hergün Ebru Şallı'yla pilatese dair herşey için;
saat 10:30dan 11:10 e kadar,yaklaşık yarım saatinizi ayırmanız yeterli.
inanın bana sadece yarım saat çok şey değiştiriyor hayatınızda.

.dedikten sonra artık cici kurabiyeme geçmek istiyorum.ne çok konuştum bugün değil mi.sevdiğim konularda çenem düşer hep.


(made in minti)

beğenerek yaptığım ve tadına hayran kaldığım bir kurabiyedir.
ağızda dağılacak yumuşaklıkta olmuyor hemen belirtmek istiyorum,yaptıktan sonra hüsran yaşamamanız adına.
biraz gevrek bir kurabiyedir...

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
250 gram margarin 
1 yumurta  
1,5 çay bardağı pudra şekeri 
yarım çay bardağı kakao
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un

içi için
1 çay bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz şeker


YAPILIŞI:
1-margarini pudra şekeri ile krema gibi oluncaya dek yoğurun.üzerine yumurtayı kırın.kakaoyu da ekleyerek iyice karıştırın.

2-üzerine bir miktar un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.aldığı kadar un ekleyerek hamuru iyice yoğurun.çok sert bir hamur olmamalı buna dikkat edin.kulak memesi kıvamında hatta biraz daha yumşak olmalı.
3-bu arada ayrı bir kapta dövülmüş fındık ve şekeri karıştırın.

4-Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. elinizden geldiğince yuvarlak yapmaya gayret gösterin.basık olmamalı şekli.yağlı kağıt serili yada yağlanmış tepsiye dizin.180 derecelik fırında kurabiyeleri pişirin.kürdan yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğine bakabilirsiniz.


afiyet olsun herkese... sevgilerimle...

53 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık minticim kurabiyeler nefis görünüyor,bende bir ara platese niyetlendim ama boyun fıtığı yüzünden cesaret edemedim

kelebeklisaniyeler dedi ki...

ellerine saglik nefis bir kurabiye olmus...afiyet bal seker olsun...pilatesi yapanlar çok memnun ama ben cesaret edemiyorum:))kendine iyi bak.

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ellerine sağlık.

Bu pilates konusunu ben de merak ediyorum doğrusu. Ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Tv'den izleme imkanım da yok çalışıyor olunca. Sen madem yapıyorsun doğru olarak nasıl yapılır tarif eder misin? Bir yazı yayınlasan mesela bu konuda =) Daha evvel yayınladığın yazın varsa da görmedim.

SERRA dedi ki...

canım pilates için yazdıklarına aynen katılıyorum ,doğumdan 6 sonra bende spora gittim , aerobik yanında pilates derside veriliyordu, toparlanmama çok faydası oldu şimdi Ebru Şallı'yla yapmak istiyorum ama Reyyan sırtıma çıkıyor , önce oyun sanıyor,yapmaya devam edersem ağlıyor kalk diye:(( uyku saatide değil ne yazık ki:(insanı yormayan çok faydalı bir spor bence..bebeğine ve sana sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

ismi ile bağdaşmış ellerine sağlık

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Bir dönem ben de spora giderken yapıyordum platesi... Gerçekten de hem stresimi hem de kiloları atıyordum. Bu aralar sadece vede makinede yürüyebiliyorum. Seni tebrik ederim küçük bebeğin varken zaman ayırıp yapabildiğin için... Kurabiyeler için ayrıca tebrik lazım... Şimdi olsaydı işyerimde çayımı içerken eşlik etseydi keşke...

mandalincikmazi dedi ki...

Akaşam komedi dükkanını izlerken sen geldin aklıma :))
vallahi şeker.........

Adsız dedi ki...

Ben de yıllarca pilates yaptıktan sonra,bu yaz nedense ara verdim.Bu aralar ben de başladım.Televizyonda konuşma çok olunca sıkılıyorum ve kendim yapıyorum.Düzenli yapılınca sonuç gerçektende garanti.Bir kere tüm boyun ve sırt ağrıları pilatesle kayboluyor.Spor yapmak çok güzel bir şey,yapmayınca rahat edmiyor insan.

Bu arada ay yüzeyi kurabiyelerin de güzel olmuş,eline sağlık.Adı da çok güzel.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık. Minticim. kurabiyen de pilatese dair verdiğin bilgiler de çok ilgi çekici.

KEYFESEYRAN dedi ki...

line sağlık minticim pilatese devam bende bir ara yapmıştım ama şimdi vaktim olmuyor

umutluhayat dedi ki...

canımmm plates arkadaşıymışızda haberimiz yokmuş..bugün iyi karın çalıştık,bir ara artık karnımı hissetmemeye başladım bugün:)).bende yaptığım zaman çok mutlu oluyorum.3 yıldır platesi aralıklarla yapıyorum ,ama 40 bedenden 38 e düştüm biliyormusun.yaşasın plates kardeşliği.eee plates yaptık yorulduk yani şu nefis kurabişleri yemeden olurmu.ellerine sğalık canım nefisss..

nihalasli dedi ki...

Pilates i hic denemedim canim ama callenetics var duydun mu bilmiyorum pilates gibi ve ciddi inceltiyor o da.3 gun yaptigimda bile annemler farketti 10 gun yapanlar olculerini yaziyorlar ve oldukca eksiklik oluyor.
pilatese vericek 3-5 ten daha fazla kilom oldugu icin baslamiyorum su an.dedigin gibi ve uzmanlarin da dedigi gibi bu sikilasmak icin kilo vermek icin degil.Kilo vermek icin kardiyo egzersizleri oneriyorlar yani hareketlerde hiz ve sureklilik olucak.Kurabiyeleri pilatesten once mi sonra mi yesinler:)ellerine saglik sevgiler

Unknown dedi ki...

Ahh minticim ben hamileyken nerdeydin sen :) nerdeydi Ebru şallı :) nerdeydi plates :)
Benden sonra neler neler,hep diyorum erken geldim dünyaya diye :)
Ben artık netteki geçmiş videları izliyorum gecenin bi vakti :)
Spor iyidir :)
Ay yüzeyi :)
Süpermiş ismi kurbilerin,ellerine sağlık..

zeynep dedi ki...

:))Kurabiye harika yine ellerine sağlıkk..Platese dair çok yanlış bilinenler vardı çok güzel bilgiler paylaşmışsın canım üç yıldır step plates antronörlüğü yapıyorum ben bu arada...Kendi adıma teşekkür ederimm.sevgiler.

FİLİZ'CE dedi ki...

bir tanecik aldım kurabiyenden,ellerine sağlık cnm nefis gözüküyor..bu arada ebru şallı ilemi yapıyosun platesi,merak ettim..bebeğini koklaya koklaya öpüyorum..sevgiyle kal..

Unknown dedi ki...

Güzel sözlerin için teşekkür ederim.Kurabiyelerde bir tane alıp kaçıyorum.
Ellerine sağlık
Sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

gerçekten ayın yüzeyine benzemiş.ellerine sağlık arkadaşım.çok lezzetli görünüyorlar.

ham ham ev yemekleri dedi ki...

sizin isminizi gördüğüm de yüzümde tebessüm oluşuyor.. sizin de gülümsemeniz daim olsun..kurabiyeler de oldukça güzel.. ellerinize sağlık..

mintinin dünyası dedi ki...

hanife abla;iyikide etmemişsin zaten.çünkü uzmanlar bel ve boyun fıtığı olanlara çok fazla önermiyorlar bu sporu.belki bir iki hareket.geçmiş olsun ayrıca...

sevgili huriye;teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım.gerçekten memnun kalınmayacak bir spor değil canım...

urfa tutkunum;kıyamam sana ben.mart ayı itibariyle ben de senin gibi çalışıyor olucam ve büyük ihtimalle yapamayacağım.pilatese evvela esneme hareketleiyle başlıyorsun.5 temel vücut esnetme hareketi var.ardından pilatese başlıyorsun hergün düzenli yapman gerekiyor.en az 20 dakika.alt karın,üst karın,kalça,kol,sırt ve kol egzersizleri var ayrı ayrı.tüm vücudunu sıkılaştırmak istiyorsan hepsini yapman lazım.ama benim derdim bölgesel diyorsan,o zaman problemli bölgeyi çalışıyorsun.örneğin kalça vs.
önemli olan her harekette doğru birşekilde nefes alıp vermek.zaten pilateste öncelik nefes.dışardan duyulmalı nefes alıp verişin.son olarakda streç hareketleri var rahatlamanı sağlacak yapman gereken.yani esnemeyle başlıyor,pilatesini yapıyor ardından rahatlama hareketleriyle son veriyorsun.hareketleri biliyorum lakin anlatmakla olacak şeyler değil balısı.
muhakak izlemen ve komutlara göre yapman gerek.bir süre sonra tüm hareketleri öğrendiğinde kendi kendine komut vererekte yapabilirsin.bunun için ille de video diyorum.sana yeni bir haber vereyim.kısa bir süre sonra ebru şallının kendi sitesinde ve tv8 in sayfasında yayınlanmaya başlayacak ebrunun yaptırdığı tüm hareketler.örneğin akşam işlerini bitirir,o sayfayı açar,sakin kafayla karşına geçer yaparsın.yine de yardımcı olabileceğim husus olursa ben her daim yanındayım.sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

serracım;yorumun nasıl gülümsetti beni anlatamam.benim oğlum da reyyanın yaptığı şeyleri yapıyor bana uyumadığı vakit.eğer uyumuyorsa o süre zarfında çok ilgisini çekecek birşeyler veriyorum.zaten sadece hareketleri yapıyorum.örneğin onlar kendi aralarında konuşurken yada kol hareketleri yada top üzerindeki hareketleri yaparlarken ben bebeğimle ilgileniyorum.sonra istediğim karın hareketlerine başladıklarında tekrar yapmaya çalışıyorum.bebekle zor oluyor aslında hak veriyorum canım.dediğin gibi biraz oraya dikkat kestiğimde hemen ağlıyor benimle ilgilen diye:))ahh bu bebekler:))

çelebim teşekkürler arkadaşım.sevgiler...

ayselcim yürüyüş daha hızlı kilo verdiriyor aslında.benim maknem yok.eh bu soğuk havada bebeğimle yürüyemiyorum da.en iyisi bu gibi.teşekkürler canısı.sevgiler...

yıldız ablacım seviyorum seni ya:))çok tatlısın sen:))

başakçım;kurbişlerin ismi bana ait.ben koydum ismini,beğenmene sevindim.
maşallah sen sürekli yapıyorsun spor.demek sportif bir fiziğin var.vay be:))şaka bir yana ben spor yapmayınca aklıma gelmiyor.sen hayatına katmışsın sporu ne güzel.benim gibi mecburi görmüyorsun:))

sedacım teşekkürler arkadaşım.sevgiler yolluyorum sana...

keyfeseyranım bu iş zaman işi dediğin gibi.ben de öyle sürekli yapamıyorum.haftasonu hiç yapmıyorum hele.o vakti eşimle geçirmek istiyorum.eh işte fırsat buldukça diyelim...

bernammmmm;
imrendirdin beni.vay be.demek 3 yıl ha.uzunca bir süre tatlım.inşallah ben de devam ederim.ben doğum sonrası 6.ayda filan başladım.çok eski değil yani.
ama bugün cidden karınları iyi zorladık değil mi.hala ağrıyor benimki inan.tam karın günü yaptık yani.cidden aynı anda aynı şeyi yapıyor olmak ne güzel.yarın sabah birlikteyiz o zaman tamamı.kaçırma bak...yaşasın pilates kardeşliği:))

kitchenart-ist.com dedi ki...

İyi oldu bu yazını okumam.Özel pilates dersi verecek bir hoca buldum ama nedense hep erteliyorum.
Üşengeçlik,tembellik işte.Ama yazın bana şevk verdi başlıyorum bende pilatese:)
Sevgiyle kal canım
Buaradabu harika kurabiyeler pilatesden önce mi sonra mı yenmeli?:)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Toprağımm canım benım harıka olmus kurabıyeler.şimdi bende kurabıye hazırlayacagım.pilatesi çok duyuyorum ama hıc denemedım.ahh vaktım olsada denesem dıyorum:)bir gun o vakıt olsunda deneyeyım canım.senı bebişini kocaman öpüyorum tatlım .sevgiler

Urfa Tutkunu dedi ki...

Sağolasın =) Dediğin siteyi bilmiyorum ama bulurum inş. Doktorumun önerisiyle kaydolduğum spor tesisinde pilates topları var ama ben nasıl kullanılacağını bilmediğim için bakıyorum sadece =) Artık videolardan öğrenip yaparım inş. Bu arada yeni işin şimdiden hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

mintinin dünyası dedi ki...

nihal aslı öncelikle çok tatlısın :))söyleyeyim hemen.ne şeker anlatmışsın hislerini.kurbişleri pilatesten sonra yesinler bence çünkü insanın yürüyecek mecali kalmıyor.ama bir taneden fazla yok.hoş ben 2-3 atıyorum da bakmasınlar bana.
verdiğin bilgi çok doğru ayrıca.ve seçiminde çok yerinde.pilatesle kilo geç verilir.uzun vadede yani.söylediğin sporu duymadım tatlım lakin anlattıkların ilgimi çekti araştırıp deneyebilirim.bu cici ve hayati bilgiler için teşekkür ediyorum:))

zeliham kurbişlerin ismim annesi benim ona göre.sevindim beğenmene.
ayrıca merak etme ben de hamileliğimde yapmadım canım.sen devam et yinede.bırakma ipin ucunu.sevgiler kocaman tatlı dillime...

zeynebimmm...
yorumun nasıl mutlu etti beni anlatamam.yazım herhangi biryerden alıntı falan değil.tamamen bana aitti.bu nedenle bir antranörden bunları duymak çok hoş geldi.teşekkür ediyorum kocaman...ayrıca şimdi senin karnın dümdüzdür değil mi.şahane meslek olsa gerek:))

filizciğim teşekkür ediyorum evvela canım.senin yerine uyandığında koklarım teyzesi.evet ebruyla birlikte yapıyorum sabahları.sevgiler arkadaşıma...

sevgili meliha rica ederim.sevgiler...

sevda denizim teşekkür ediyorum.isim annesi benim zaten:))güzel olmuş ismi dimi:))

hamhamcım;teşekkür ediyorum arkadaşım.ne mutlu bir insanı gülümsetebilmek...amin diyorum duana.sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

beyzacım benim enerjimle pilates gibi faydalı bir spora başlama kararı almış olman süper.çok sevindim bve mutlu oldum inan bana.hem de özel hocayla başbaşa.yakında dersleri senden dinleyeceğiz desene.kurbişlerimi pilates sonu bir tane yiyin diyorum:)9sevgiler bayzacığıma...

tülinim,şeker toprağım inan seni görünce öyle telaşlı telaşlı sağa sola yetiştirmeye çalışan atom karınca geliyor aklıma.nasıl hızlı,pratik,koşturmalı,telaşlı.hızını azıcık yavaşlat diycem ama kıyamam sana sanırım benim de öylesi zamanlarım gelecek.bebeişim şimdi minik dimi...öpüyorum seni...

urfa tutkunum inşallah yaparsın arkadaşım.eğer anlayacağını bilsem anlatırım ama inan bazen ben yeni bir hareketi gördüğüm halde yazıya döküyorum sonraki gün okuduğumu uygulayamıyorum.mutlaka görmek lazım.ayrıca ne güzel topun bile varmış bak.sen biraz araştır.ben de bakayım yine internete.sana faydalı olacak bir site bulmaya çalışayım canım.sevgiler..

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Canım değerli bilgilerini bizlerle paylaştığıni için çok teşekkür ederim, her yapılan spor çok faydalı, insan gerçekten de daha zinde ve sağlıklı oluyor. Kurabiyelerinde çok nefis olmuş gerçekten de ay yüzeyi görünümünde. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ben bunlara mars görûntüsû derdim rengine bakarak:))) çok nefis gözükûyor ellerine saglik.

yemekbiraşk dedi ki...

eveeet aydaki kraterler gibi:) eline sağlık canım...
fit olmak tabiki çok güzel:)
sevgiler canımm

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ben kurabiyenin ismine bayıldım çok şeker:))
gevrek kurabiye sevenler için ideal
ellerine sağlık arkadaşım

sarkaç dedi ki...

Bilgiler doyurucu, kurabiye acıktırıcı.

Unknown dedi ki...

Kurabiyeler ve ismi muhteşem mintim benim ellerine sağlık:)
ne kadar güzel anlatmışsın kız bir çırpıda platesi özendirdin herkese, sayende platesçi olacağız. seni bu kadar mutlu ediyorsa sende hiç bırakma devam et kuzum. spor iyidir birde ben üşenmesem:)

kalpkurabiye dedi ki...

aleviimm tatlımmm ellerin dert görmesin ne değişik bir isim bu böyle..
ellerine sağlık..
pilatesle mutlu olmana çok sevindimm..

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Kurabiyeler enfes ellerine saglik.

Pilates konusuna gelince; gercekten cok guzel birsey. Ama devam ettirmek en onemlisi. Bende bir cok kez niyetlenip basladim ama devami gelmedi maalesef:(

New York'tan dedi ki...

Ellerine saglik, Orucumu actim su an tatli krizindeyim kurabiyeler cayla ne guzel gider diyorum icimden :)

Ben de yurumeyi seviyorum, firsat buldukca yuruyorum soguk kis demeden:)

bininci tekil şahıs dedi ki...

ben ki roller coaster'da boynumu tutabilme problemleri yasayan bi bunyeyim, platese baslarsam, "2 santimetreye kadar uzayan bir boyun"la zurafa sertifikami alirim artik:))

Nilgün dedi ki...

Canım plates hakkında ne güzel bilgi vermişsin. Uzman kişiler tarafından öğretilmesi taraftarıyım. Nefes kotrolünün iyi yapılması lazım. Bu arada kaç gündür yorum bırakmaya çalıştım. Bilmiyorum neden bir türlü olmadı. Son verdeğin tüm tarifler mükemmel ellerine sağlık..

saniyesultan dedi ki...

yorumlarınız beni çok mutlu etti,teşekkürler....Platesi bendeyapmak istiyorum ama fırsatım yok gerçi çok istersen zaman bulunur ama çalışan biri olarak biraz zor oluyor...

Yeşim dedi ki...

Hayırlı cumalar canım
kurabiyeler nefisss
ellerine sağlık,sevgilerimle...

Oglak Kizlari dedi ki...

Merhaba,

Eh iadeyi ziyaret şart Alev cim.
Son yazını okudum,hemşehri olduğumuzu gördüm. Ne güzel.
Dan Brown seviyormuşssun. Tavsiyede bulunmak isterim; yeni bir adam var Ken Grimword, Sil baştan ve Olasılıksız ve Empati, yazarı Adam Fawer. Bu kitaplarıda mutlaka beğenirsin kaçırma derim.

Pilates, çok şey yazarım ama saat 10,30 a geliyor. Ebru yu kaçırmayayım.

Keyifli anne Çiğdem

Bir Dilim Düş dedi ki...

Minticiğim ne güzel anlatmışsın pilatesi ne güzel anlatmışsın sağlık beslenmeyi azına sağlık canım kalemine sağlık. Elbette sağlık beslenmek hele de sporla desteklendiğinde harika sonçlar verir:))

Bu arada kurabiye tarifinde çok hoşuma gitti ellerine sağlık canım, ben de seni ekledim takipteki listeme


Sevgiler,
Evren

TAZE NANE dedi ki...

Pilatesle ilgili ve ilerisiyle ilgili bilgi toplamış oluyorum.
Teşekkürler, Sevgiler.

Hamarat Hatun dedi ki...

seninde kurabiyelerin çok tatlı görünüyor.sanırım bloğundan ayrılamıcam. iyi günler canım.

Serap dedi ki...

Ellerinize sağlık, kurabiyeler nefis görünüyor, siteyi ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için de teşekkürler. Sevgiler.

Ebru dedi ki...

Ben artık uğrarım sık sık unutkan olduğumdan sadece tarifle yapabiliyorum aklıma tutamam:))

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

bende 3 haftadır pilates yapıyorum ve benim yapma nedenim başta duruş bozukluğumdan kaynaklanan boyun sırt ve bel ağrım vardı inanılmaz iyi geliyor sonrada tabiki biraz sağdan soldan düzelme çabası..daha öncede yapmıştım biliyorum ebruyla ....tavsiyemdir..herkeslere.

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

bende 3 haftadır pilates yapıyorum ve benim yapma nedenim başta duruş bozukluğumdan kaynaklanan boyun sırt ve bel ağrım vardı inanılmaz iyi geliyor sonrada tabiki biraz sağdan soldan düzelme çabası..daha öncede yapmıştım biliyorum ebruyla ....tavsiyemdir..herkeslere.

umutluhayat dedi ki...

merhaba benim plates sever kardeşim.yaaaa çok üzgünüm bugün kaçırmak zorunda kaldım.annemle bir yere gitmemiz gerekti o saatte ,ama aklım kaldı.biliyorum cezalıyım,ama yaşasın plates kardeşliği,pazartesi sabahı emrinizdeyim...

dokuzuncubulut dedi ki...

Her gün plates yapınca bu güzel kurabiyeleri de afiyetle yersin tabii ki:)))
Ellerine sağlık Alevcim, kurabiyeler nefis görünüyor. 'Birazcık sert olur demişsin', tam sevdiğim gibi çaya, kahveye batırmalık o zaman...
Sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

canımm sorunu gördüm şimdi..
o url ile ekle seçeneğinin altında izlediğim bloglar vardı oraya tıklat ve istediğin blogları seç canım...
o şekilde oluyor..
başka bişiy olursa söyle bana emii..
öperim balımm:))

mintinin dünyası dedi ki...

GAYECİM TEŞEKKÜR EDİYORUM SEVGİLİ ARKADAŞIM.GERÇEKTEN GÖRÜNÜMÜ FARKLI OLDU BU KURBİŞLERİMİN...:))

minecim selamlar arkadaşım.aslında mars biraz daha paslı bir renkte görünüyor tabi ama benzetmiş olbailirsin pek tabi.senin için mars kurbişleri ilan ediyorum:)


yemeği aşka dönüştüren sevgili arkadaşım teşekkür ediyorum taa gönülden:)

izgüncüm teşekkür ediyortum arkadaşım.isim annesi benbim:)ihi:)sevgiler sana...

sevgili sarkaç selam olsun sana...

nazlımmm
teşekkür ediyorum tatlı dillim.gel beraber yapalım hazır gaza gelmişken:)))canısı öperim o cici yüreğini.sevgiler...

denizim teşekkürler tatlı dillim.valla görüntüye bakıp koyuverdim ismini.herkesler de pek sevdi...öptüm seni çilek kız...

mintinin dünyası dedi ki...

selmacım kendini yalnız hissetme arkadaşım ben de sendedinim esasında.bir yapıp bir bırakıyorum.devamlılık şart dediğin gibi.sevgiler...

sevgili new york tan arkadaşım kıyamam sana.orucun kabul olsun.yürümek en iyisi lakin yapabilene:((ne mutlu sana...

BTS 'm yanlış anladın be gülüm.2 santimetreye kadar kişiinin boyunu uzatıyor bu spor.yani kişi 170 cm ise 172 cm e ulaşabiliyor 1-2 yıl içinde.ve boyunu da daha düzgün tutmanı öğretiyor:))yaaa:))

nilgünüm katılıyorum sana arkadaşım.nefes en temek kular zaten.sevgiler canım...

saniye sultan çalışan biri olarak sana hak veriyorum.zaman bulamıyor insan.teşekkür ediyorum cici ziyaretine.sevgiler.....


yeşimcim çok teşekkür ederim canımcımmm..

oğlak kızı demek hemşehriyiz ne güzel.evet tam bir brown hayranıyım.hayatı kitapları söyleşisi herşey süper admada...tavsiyen üzerine okumak isterim.zaten olasılıksız kitabını çok merak ediyorum zaten...ayrıca demek ebruda buluşuyoruz seninle.ne güzel...sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

evrencim
teşekkü ediyorum sevgili arkadaşım.yazılarımda içimden geleni paylaşıyorum.sevgiler arkadaşım...

taze nanem teşekkürler sevgiler arkadaşım...

akasya ağacı hoşgeldin gönlüme arkadaşım.selam olsun sana da teşekkürler...

serapçım selamlar arkadaşım,sen de hoşgeldin canım.sevgiler sana...

nehircim ben yardımcı olurum sana merak etme sevgiler...

yaşamsal ganimetler bir kez de sen bu işin ciddiyetini anlatmış
oldun ağzına sağlık.sevindim adına.sevgiker...

cezalısın bernacım...paztsi iki kere yapacaksın:))çok öptüm seni...

dokuzuncubulutum ne hoş bi yorum.sevgiler canım.afiyet olsun ...

bininci tekil şahıs dedi ki...

evet tekrar okudum yanls anlamisim:)) zaten uykusuzluktan sarhos mod'a bagladim, istemsiz guldum halime:))ama boynu uzatsaydi komik olurdu:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...