3 Aralık 2010 Cuma

şeker hamurundan ilk pasta deneyimim...bebeğime özel...


herkese hayırlı cumalar diliyorum evvela.
sizlere daha evvel şekeri hamuru ile yapılan pastaları çok beğendiğimi,butik pastacılığa hevesim olduğunu,lakin bana çok ütopik geldiğini söylemiştim.ama madem bu kadar istekliyim ve madem bu işe birgün muhakkak dahil olacağım; neden bu işe el atacağım gün,benim için çok özel bir gün olan,bebeğimin ilk doğumgünü olmasın dedim.ve bebeğimin doğumgünü pastasını kendim yapıverdim.umarım beğenirsiniz.

şunu söylemeden de geçemeyeceğim.bu işe gönül vermiş,ve gerçekten güzel işler ortaya koymuş insanları yürekten tebrik ediyorum.butik pastacılık sabır işi,emek işi...bu işten para kazanan insanlara,aldıkları para helal olsun diyorum.çünkü gerçekten kolay olmayan bir iş.
 
gerçi insan yaptıkça pratiklik kazanıyordur elbette lakin yine de sanırım bu ince işçilik bana göre değil.
ince işler sabır işidir.oysa ben sabırsızımdır,hemen oluversin isterim.

örneğin;bilenler varmıdır bilemiyorum,bayanlar bu konuya çok uzaktır genelde ama;eşim 3D MAX le uğraşır boş zamanlarında.hayal edebildiğin herşeyi bu proğramla tasarlayabilirsin.lakin tahammülün ve sabrın varsa tabi.mesela bir odada ne hayal edebiliyorsan,kaba eşyalardan tutunda,giydiğiniz terliğe,okuduğunuz broşürden,su içtiğiniz bardağa kadar kendiniz,kendi stilinize göre tasarlayabiliyorsunuz.eşim bu konuda çok iyi.arşivine ulaşabilseydim size,tam da yeri gelmişken tasarladığı resimlerden bir kaçını paylaşacaktım lakin,öylesine karışık isimler var ki,yaptıklarını hangi klasörde arşivlediğini bulamadım. bir keresinde de denemek için ben oturmuşdum proğramın başına ,inanın bir bardağı yapmak bile 15-20 dakikasını  alıyor ki bardak şekli çıkarabilirseniz şayet...hayal et,tasarla,yap,rengini dokusunu belirle.render al...anlayacağınız ben o kadar sabırlı değilim.
işte bu şeker hamuruyla yapılan işler de bana 3D MAX kadar uğraştırıcı ve onun kadar zor geldi.devam eder ve yeni pasta tasarımları ortaya çıkarır mıyım?bilemiyorum,şimdiden bunu kestirebilmek çok zor.belki özel günler de ve çok heveslendiğim vakitlerde olabilir.

ama bebeğim için harcadığım emeğe,uğraşmama değdiğini düşünüyorum.çok acemi olduğumdan bana çok güzel görünüyor ama bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlarıma eminim çok acemice gelecektir.eh ne yapalım bu,butik pastaya ilk adımımdı.ve elimden bu kadarı geldi diyorum


bebeğim ilerde beğenir umarım.onun için,ona özel bu ilk denememin içeriğinde;

kakaolu mini pandispanya,çikolata ganajı ve çikolatalı krema kullanıldı.neden ahtopot diye soracak olusanız ne bileyim işte.o an aklıma ilk o geldi.belki de en son şeker hamuru çalışmasında ahtopot görmüştüm,ondan etkinmiş de olabilirim....

beğenilerinize sunuyorum...

teşekkürler...mintiden sevgiler...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Minti'ciğim ilk denemene göre gayet güzel bir pasta çıkarmışsın.Eline sağlık,oğlun için ne güzel bir pasta olmuş.

ebru dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel olmuş. bebeğin kesinlikle beğenecektir...

Unknown dedi ki...

:)) Çok tatlı olmuş canım,ellerine sağlık..
Ben severim aslında ince ince uğraşmayı filan..
Fakat burda şeker hamuru bulamadım..
Öncelik pandispanyada zaten :)
Önce onu iyice öğrenmem lazım..
Küçük beyimizin doğum günü hayırlara vesile olsun..
Rabbim nice nice yıllara ulaştırsın..
Pastasını muhakkak beğenir.:)
Hayırlı cumalar..

Unknown dedi ki...

Ilk sekerli pastan, ve oglunun ilk dogum günü :)) Bir ilk için bence gayet basarili mInticim. Ellerine, emegine saglik. Bende senin gibi sabirsiz bir insanim, ve çok ince bir is oldugu için, nedense basaramiyacagimi bildigim için, denemek dahil istemiyorum. Berkay'a ne güzel bir hatira kalacak. Öpûyorum sizleri

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Şahane görünüyor. Kim diyebilir ki bu ilk defa yapan birinin elinden çıkmış. Kuzucuğun ilerde fotoğraflarına baktığında çok mutlu olacaktır. Ama bumdan sonra yeğenler, akrabalar sıraya girecektir eminim.
Bende bayılıyorum. bu görüntüye. Ama sadece izliyorum, yapmaya bir kere bile cesaret edemedim. Bende sabırszlardanım. Beceremezsem üzülürüm, şimdi hiç olmazsa bir gün deneyeceğim diye ümit ediyorum.
Sevgiyle kal.

Sevil Şahin dedi ki...

alevcim bende bu şeker hamuru olayını ilk kızımın doğum gününde deneyip ona barnili bir pasta yapmıştım dediğin gibi zor bir iş sabır işi yani hiç bana göre degil o nedenle sadece özel günlerde yaparım böyle şeyler :)
tatlım Allahım bebeğinin uzun seneler beraber olmayı sağlık ve sıhhat içinde olmayı nasip etsin
canım benim pastanda ilk denemeye göre gayet güzel olmuş tatlım ellerin dert görmesin eminim tadıda şahanedir
sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes olmuş ilk deneme için harika öpüyorum.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Nice yıllara canım bebeğine uzun sağlıklı bol pastalı bir ömür diliyorum ilk deneme harika bu işe devam et canım sen baya iyi bir iş çıkarmışsın

zeynep dedi ki...

Hayırlı cumalar öncelikle..Ve başlamak bir işin yarısını yapmak demek değil mi Allah yolunu açık etsin yüreğindekini hayırlısıyla versin..Pasta herşekliyle güzel zaten pastakoliğim ben:))hayırlı yaşlar olsun..Sevgiyle.

Yeşim dedi ki...

sevgili arkadaşım şeker hamuruyla uğraşmak hem çok zevkli hemde çok zor bir iş bende bu işe gönül verenleri canı gönülden kutluyorum çünkü sabır işi gerçekten.Sende ilk pastaya göre gayet başarılısın bence çok şeker olmuş ellerine sağlık.
sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...