3 Aralık 2010 Cuma

şeker hamurundan ilk pasta deneyimim...bebeğime özel...

herkese hayırlı cumalar diliyorum evvela.
sizlere daha evvel şekeri hamuru ile yapılan pastaları çok beğendiğimi,butik pastacılığa hevesim olduğunu,lakin bana çok ütopik geldiğini söylemiştim.ama madem bu kadar istekliyim ve madem bu işe birgün muhakkak dahil olacağım; neden bu işe el atacağım gün,benim için çok özel bir gün olan,bebeğimin ilk doğumgünü olmasın dedim.ve bebeğimin doğumgünü pastasını kendim yapıverdim.umarım beğenirsiniz.

şunu söylemeden de geçemeyeceğim.bu işe gönül vermiş,ve gerçekten güzel işler ortaya koymuş insanları yürekten tebrik ediyorum.butik pastacılık sabır işi,emek işi...bu işten para kazanan insanlara,aldıkları para helal olsun diyorum.çünkü gerçekten kolay olmayan bir iş.
 
gerçi insan yaptıkça pratiklik kazanıyordur elbette lakin yine de sanırım bu ince işçilik bana göre değil.
ince işler sabır işidir.oysa ben sabırsızımdır,hemen oluversin isterim.

örneğin;bilenler varmıdır bilemiyorum,bayanlar bu konuya çok uzaktır genelde ama;eşim 3D MAX le uğraşır boş zamanlarında.hayal edebildiğin herşeyi bu proğramla tasarlayabilirsin.lakin tahammülün ve sabrın varsa tabi.mesela bir odada ne hayal edebiliyorsan,kaba eşyalardan tutunda,giydiğiniz terliğe,okuduğunuz broşürden,su içtiğiniz bardağa kadar kendiniz,kendi stilinize göre tasarlayabiliyorsunuz.eşim bu konuda çok iyi.arşivine ulaşabilseydim size,tam da yeri gelmişken tasarladığı resimlerden bir kaçını paylaşacaktım lakin,öylesine karışık isimler var ki,yaptıklarını hangi klasörde arşivlediğini bulamadım. bir keresinde de denemek için ben oturmuşdum proğramın başına ,inanın bir bardağı yapmak bile 15-20 dakikasını  alıyor ki bardak şekli çıkarabilirseniz şayet...hayal et,tasarla,yap,rengini dokusunu belirle.render al...anlayacağınız ben o kadar sabırlı değilim.
işte bu şeker hamuruyla yapılan işler de bana 3D MAX kadar uğraştırıcı ve onun kadar zor geldi.devam eder ve yeni pasta tasarımları ortaya çıkarır mıyım?bilemiyorum,şimdiden bunu kestirebilmek çok zor.belki özel günler de ve çok heveslendiğim vakitlerde olabilir.

ama bebeğim için harcadığım emeğe,uğraşmama değdiğini düşünüyorum.çok acemi olduğumdan bana çok güzel görünüyor ama bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlarıma eminim çok acemice gelecektir.eh ne yapalım bu,butik pastaya ilk adımımdı.ve elimden bu kadarı geldi diyorum

ilk deneyimimi beğenilerinize sunuyorum...

bebeğim ileride beğenir umarım.onun için,ona özel bu ilk denememin içeriğinde;

kakaolu mini pandispanya,çikolata ganajı ve çikolatalı krema kullanıldı.neden ahtopot diye soracak olusanız ne bileyim işte.o an aklıma ilk o geldi.belki de en son şeker hamuru çalışmasında ahtopot görmüştüm,ondan etkilenmiş de olabilirim....


 en güzeli ise;bir anne olarak her ahtapot koluna bir anlam yüklemem gerektiğini bana hatırlatan ve benim yerime,çok da güzel dile getiren sevgili sarkaç arkadaşımın naif düşüncesi olsun istiyorum,ahtapot yapma nedenim...

"Her kol annesinin bebeğini sarmalayan
sevgisini, 
sevincini,
özenini, 
dikkatini, 
merhametini,
güvenini, 
saygısını
ve şükrünü
ifade ediyor gibi geldi"diyor sevgili sarkaç yorumunda...ne de güzel diyor...

 meğer ahtapot yapmam için ne hadar değerli bir neden varmış.sevgili sarkaç bu değerli düşünce için teşekkür ediyorum sana... yorumun beni çok mutlu etti sevgili arkadaşım...


teşekkürler...mintiden sevgiler...

36 yorum:

yemyeşildeniz dedi ki...

ilk olmasına rağmen süper olmuş canımm, ellerine sağlık. sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

hayırlı cumalar arkadaşım.ben de hiç denemedim şeker hamuru ama pasta çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

Mimosa Café dedi ki...

tebrik ederim. gerçekten sabır işi. çok severek uğraşmak lazım sanırım.

yemekbiraşk dedi ki...

mintimmm nefis olmuş ellerine sağlık canım benim küçük adamın yeni yaşı tekrar kutlu olsun:)
sevgiler canım

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

İlk denemene göre çok güzel bir pasta olmuş ellerine olmuş ,şeker hamuru ile uğraşmak gerçekten çok zor bu işi çok sevmek gerekiyor,siparişler yoğun olduğu zaman sabaha kadar uyumuyorum ama çoook zevkli,çalışmalarına devam et.
Bebeğinin doğum gününü kutluyorum,sevdikleri ile birlikte uzun bir ömür diliyorum.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bence en özel, en beğenilesi pasta olmuş :) Ellerine sağlık. <3

Vijdan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık...
Nice uzun mutlu yıllara bebişinle birlikte :))

Bende ilk pastamı kızımın doğum günü için yapmıştım..
Emin ol büyüdüğünde eski fotograflara bakınca çok mutlu olacak..
Biz eski fotograflara baktığımızda anneciğim çok teşekkür ederim benim için ne güzel pastalar yapmışsın diyor :)
Herşey onlar için...
Mutlu hafta sonları

kalpkurabiye dedi ki...

canım benimm ne kadar cici bir deneme olmuşş bence çok güzel olmuş bu arada yakışıklımızın adı "Berkay" mı ben hep birgün bir oğlum olursa adı da Berkay olun derim biliyormusun..

Unknown dedi ki...

Canımmmm,ilk denem böyle ise,sonrakileri tahmin edemiyorum ne güzeller,ne eserler çıkarırsın sen...
Hamarat arkadaşım benim,ellerine,güzel gönlüne sağlık.

Doğum günününüzde kutlu olsun bu arada,Rabbim hayırlı,sağlıklı,mutluluk dolu yaşlar nasip etsin yavrucuklarımıza(amin)

Bugün birazcık daha iyiyim canım,çok teşekkür ediyorum ilgin için,misafirlerim var pazar günü ve yarın ayaklanmam gerek,yatmak hiç bana göre değil ama resmen yatağa bağladı beni...

Görüşmek üzere tatlım,kocaman kucaklıyorum.

Sevgilerimle...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim dedigin gibi seker hamuru sabir isi ilk önce, oda bende yok:))asla yapamam içimden de yapmak gelmiyor aslinda çünkü zor oldugunu bildigim için:))seni tebrik ediyorum bence ilk deneyim olarak süper olmus,emegine eline fikrine saglik,sicacik sevgiler.

huuuubakbi dedi ki...

haklisin canm gram değerimiz yok ama gene saglik olsun,eline saglik super pasta super....

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Eline sağlık canım, bence harika olmuş, benimde hiç o taraklarda bezim yok yapanların eline emeğine sağlık.. o yüzden bizim pastamız bu işin ustasının elinden çıkacak mecburen :)

Sağlıklı mutlu uzunnn bir ömür diliyorum minik zuzuya..

Sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım bende bir ödülün var kabul edersen sevinirim.

sarkaç dedi ki...

İlk pastasını kendi ellerinle yapmış olman onun için çok özel olacak. İkinci yaş pastasını da birlikte yapacaksınız inşaallah. Ellerinde sağlık, ben ahtopotu özellikle çok sevdim. Her kol annesinin bebeğini sarmalayan sevgisini, sevincini,özenini, dikkatini, merhametini,güvenini, saygısını ve şükrünü ifade ediyor gibi geldi bana. Nice sağlıklı yaşlara.

sarkaç dedi ki...

Sevgili Minti, ne diyeceğimi bilemediğim hallerde bıraktın beni. Yorumunda ifade ettiğin düşüncelerin beni çok mutlu etti. Annelerin çocukları için yaptığı herşeyde kelimelere dökemedikleri duyguların akışı oluyor böyle. Benim ifade edemediğim kimbilir nice yüce duyguları yükleyerek sarmaladın bu kolları. Mutluluğunuz daim olsun.

umutluhayat dedi ki...

alevcim bebeğin senin gibi bir annesi olduğu için çok çok şanslı.mükemmel bir insan ve mükemmel bir anne olduğunu biliyorum seni her ne kadar görmesemde,sen bunu hissettiriyorsun.ellerine sağlık şahane olmuş,ilk denemen olmasına rağmen çokçok başarılı,bu butik pasta işine ise bende merak sardım ama birlkez denemeye kalktım birdah ayapmam herhalde.bu arada tatlı yavrumuzun doğum gününün bir kez daha kutluyorum ve bir teyzasıi olarak uzun ömürlü ve mutlu bir insan olmasını diliyorum.

kitchenart-ist dedi ki...

Bir yerden başlamak lazımdı, bu vesileyle butik pastacılığa adım atmana çok sevindim canım.Ellerine sağlık.Anne sevgisi ve emeğiyle yaılandan daha değerli ve lezzetli bir pasta yoktur. Bende kızımın ilk doğumgünü başlamıştım pasta yapmaya.
Pasta konusunda yardımcı olabileceğim herhangi bişi olursa nerde olduğumu biliyorsun canım.
www.kitchenart-ist.com
www.cookieart-ist.blogspot.com
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Minti ilk denemen olmasına rağmen oldukça güzel olmuş ellerine sağlık. Allah tatlı oğluna da hayırlı ,uzun ömürler versin. Sevgilerimle

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ilk deneme için çok güzel olmuş
ellerine sağlık arkadaşım

mintinin dünyası dedi ki...

SEVGİLİ DOSTLAR
BEN NE KADAR ŞANSLI BİR İNSANIM Kİ BÖYLE BENİ DESTEKLEYEN,CESARETLENDİREN,ARKAMDA DURAN BU KADAR ARKADAŞIM VAR.ACEMİCE DEDİĞİM AMA BEBEĞİMDEN DOLAYI BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL OLAN BU İLK DENEYİMİM BEĞENEN BENİ DESTEKLEYEN SİZ DOSTLARIMA AYRI AYRI,HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.
ASLINDA YAPARKEN ÇOK ZORLANDIĞIM VE BU İŞİN SABIR İŞİ OLDUĞU AŞİKAR.AMA ÖYLESİNE SARMALADINIZ Kİ,ÖYLESİNE ELİMDEN TUTTUNUZ Kİ BİR SONRAKİ DENEMEM İÇİN CESARET OLDU BU.

BU İŞE İLK BAŞLANGICIMI İLK BEBEĞİMİN DOĞUMGÜNÜ İÇİN YAPMIŞ OLMAK AYRI HEYECANLANDIRIYOR BENİ.BEBEKLERİNİN DOĞUMGÜNÜ İÇİN BU İŞİ İLK KEZ YAPAN SEVGİLİ ANNELERİN YORUMLARINI ALIYORUM MESELA.HERŞEY BEBEKLERİMİZ İÇİN DEĞİL Mİ ANNELER?

SEVGİLİ DENİZ BEBEĞİMİN İSMİ ÜZERİNDE PEK ÇOK DÜŞÜNDÜK,PEK ÇOK AYRILIKLARA VARDIK,PEK ARAŞTIRDIK.İLK SERHAN LA İSİM KOYMA YOLUNA ÇIKTIK.DAHA SONRA UZUNCA BİR SÜRE ALİM VE AHMET İSİMLERİ VARDI GÖNLÜMÜZDE.DERKEN BİR BAKTIK OĞLUMUZUN İSMİNİ BERKAY KOYUVERMİŞİZ.HİÇ KARAR VEREMEYECEĞİZ,BEBEĞİM İSİMSİZ KALACAK SANIYORDUM BEN HAMİLELİK PSİKOLOJİSİYLE.VE BAYILDIĞIM HER SESLENİŞİMDE BİR KERE DAHA SEVDİĞİM BİR İSİM OLDU.ALLAHIM SANA DA NASİP EDER İNŞALLAH BU GÜZEL İSMİ KOYMANA.

SEVGİLERİMLE TEKRAR ŞİFALAR DİLİYORUM SENİN İÇİN RABBİMDEN...

MORMENEKŞEM NE YAPALIM SAĞLIK SEKTÖRÜ DİYOR GEÇİYORUZ İŞTE.KEŞKE İYİLEŞTİRMELER YAPILSA...

NBAZLICIM ÖDÜLÜN İÇİN TEŞEKKÜRLER...

SARKAÇ YORUMUN İÇİN ÖZEL OLARAK TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM ARKADAŞIM.İNAN AKLIMA GELMEMİŞTİ.NE GÜZEL BİR ANLAM KATTIN PASTAMA.SEVGİLER...


BERNACIM TEYZESİ DİYEREK SAHİPLENDİĞİN VE CİCİ MUHABBETİNLE ANNECİĞİNİN KALBİNİ OKŞADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUZ SANA TEYZECİĞİMİZ...


TÜM SEVGİLİ ARKADAŞLARIMA DESTEKLERİ İÇİN,CİCİ YORUMLARI,KALBİ SELAMLARI İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM VE DUALARINIZA AMİN DİYORUM...
SEVGİMLE KALIN....

Unknown dedi ki...

Rabbim yavruna daha nice pastalar yapmana fırsat versin evladına uzun sağlıklı hayırlı ömür versin ellerine sağlık emek verilen herşey güzeldir çünkü emek güzeldir tebrik ederim ellerine sağlık canım

Defne Kızın Anası dedi ki...

alevcim merhaba öncelikle oğluşunun doğum gününü kutluyorum. ve pasta süper ötesi olmuş sen yaparsında olmazmı arkadaşım.

bloglarda yaşanan sorundan dolayı yine kaç gündür giremedim siteme. tekrar eski haline www.superisi-defne.blogspot.com a döndüm bende.burdan ulaşabilirsin artık bana. umarım takipçilerim öğrenebilirler:)

bu aralar çok yoğunum ve fırsat yaratıp oturamıyorum bilgisayar başına. çok öpüyorum seni ve oğlunu

sevgiler canım

Fatoş Öztürk dedi ki...

Canım mintim değerli yorumun için çok teşekkür ederim.Minik yavruna sevdikleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu hayırlı uzun ömürler diliyorum.Yüce Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin.(Amin)Ayrıca pastan süper olmuş ben çok beğendim ellerine sağlık canım.Sevgiler...

aysemmutfakta dedi ki...

sevgili arkadaşım,bende hiç denemedim ama kolay olmadığını biliyorum ellerine ve yüreğine sağlık.bebeğinin doğum gününü kutluyor anne ve babasıyla sağlık,başarıve mutluluk dolu bir ömür diliyorum herşey gönlünce olsun sevgilerimle..

Cafe Pepela dedi ki...

'Bebeğim için..'
Bir annenin,bebeğine duyduğu sonsusz aşk ve muhabbet ile dönüyor dünya,bu sadakat ve şefkat ile kavruluyor her adımda.
Yavrunu Allah c.c bağışlasın fıstığım,her defa söylediğim üzre,hayırlı,tatlı,uzun ömrü olsun inşaAllah.
Annelerin yavrusuna gülümsemesi,sarılması,koklaması,ayağında sallaması dahi sadaka mahiyetinde iken,bu pastanın çok daha derin manalar ifade ettiğini
idrak etmek hiç zor değil.Ellerine,gönlüne sağlık kardeşim! :*
Çok cici görünüyor,vallahi vak :)
Ben şeker hamurundan bisküvi ve kurabiye yaptım en son,aynı vesile ile (Civciv Hanımın doğum gününde:)
Bu arada Sarkaç'ımızın da yüreğine sağlık,ben de bayılıyorum duru kelamlarına,sıcak ifadelerine.
Can,hep birlikte nice güzel günlere!

made in funda dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ TEBRİKLER...

mintinin dünyası dedi ki...

Başak dedi ki...

Minti'ciğim ilk denemene göre gayet güzel bir pasta çıkarmışsın.Eline sağlık,oğlun için ne güzel bir pasta olmuş.

03 Aralık 2010 04:06

lezzetmarifet dedi ki...

merhaba arkadaşım ben de iadeyi ziyarette bulunmak istedim çok güzel tariflerin inşallah bundan sonra sık sık uğrarım .....
teşekkürler sevgiler....
(ben de sizi her zaman beklerim:)))

ayseyaman dedi ki...

sanirim cogu butik pastacinin ortak ozelligi bu ise ilk olarak cocuklarinin pastalarini yaparak baslamalaridir. sizinde bebeginizin boyle guzel bir baslangica vesile olmasi ne guzel.
yillar gecince ilk yaptiginiz pasta ile sonuncu arasinda ne kadar yol aldiginizi gorunce kendinize sasirirsiniz...benim de yaptigim ilk calismalarim oldukca acemiydi (kursa gitmeme ragmen)
size bu iste basarilar dilerim
bebeginize de nice guzel yaslar ...sevgiyle bol sekerli kalin...:)

boncuk mutfakta dedi ki...

Bebişinin doğum günü kutlu olsun .Nice yıllar diliyorum.
Ellerine sağlık, ilk olmasına rağmen gayet başarılı pasta.Tebrik ederim devamını dilerim.
sevgiler canım

Baharcicegi dedi ki...

Ilk olmasina ragmen cok basarili olmus ,keske herseyi kendimiz yapsak disarda satilanlarin hangi ortamlarda hazirlandigini az cok biliyoruz
ellerine saglik canim

keskinli dedi ki...

canim süper olmus benimde pek aram yoktur bu seker hamuru ile ama yapanlara hayranim ellerine saglik sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

ilk olmasına rağmen şahane olmuş
ellerine sağlık canım
mutlu haftalar
sevgiler

mintinin dünyası dedi ki...

yüreğime duygularını açan,beni cici mektuplarıyla saran sarmalayan tüm gönül dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum.her sözünüz,her kelamınız altın değerinde gözümde.iyiki güzel yüreklerinizle yanımdasınız.iyiki elleriniz ellerimde.sileri tanımışolmaktan,böylesine güzel kaynaşmış olmaktan sonsuz mutluyum ve herbirinize ayrı ayrı müteşekkirim.
cici yüreklerinize en güzel selamlarımı gönderiyorum.lütfen kabul buyurun...

sizi,kelamlarınızı,dua ve temennilerinizi,öğütlerinizi,önerilerinizi,yüreğinizden dilinize düşen incilerinizi her zamanki gibi yüreğime saklıyorum.

rabbim her kadına anne olma heyecanını tattırsın,her anaya evladını bağışlasın diyorum.

yüreğinizden sevinç,yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın diyorum

sevgilerimle...

dokuzuncubulut dedi ki...

Alevcim, bir anne küçük kuzusuna pasta yapar da hiç kötü olur mu? Hiç tartışmasız pastaların en güzeli olur... Bir de ilk defa yapıyorum diye kendine haksızlık etme, ben çok beğendim pastanı. Eminim bundan sonraki pastaların hepimizi imrendirecek kadar güzel olacaktır:))
Benim gönlü güzel arkadaşım, ellerine sağlık olsun.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

HARİKULADE GÖRÜNÜYOR HEPSİ,ellerinize sağlık,çevrenizdekiler ne kadar şanslı...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...