GÜZEL BİR PAZAR DİLİYORUM TÜM YEMEK SEVERLERE,
bugün size Malatya'dan bir lezzetle merhaba demek istiyorum.bir Malatyalı olarak,Malatya yemeklerine ne kadar az yer verdiğimin farkındayım:((.Malatya yemeklerinin zenginliğini ve bulgura olan düşkünlüklerini bilirsiniz az çok.kayısısından sonra,bulguru alır sırayı.sayısız bulgurlu yemek çeşidi çıkar inanın,Malatya sofrasından.
.
Analı kızlısı, içli köftesi, sumaklı ekşili çorbası,
sıkma köftesi, ayva köftesi,Yumurtalı sıkma köftesi,mercimekli çiğ köftesi,Patlıcanlı köfte,Dut yaprağı, kabak, Pazi, ayva yaprağı sarması,
Zeytinyağlı marul sarmaları, nahna sarması,tevek sarması,fasulye yaprağı Sarması,
pancar yaprağı sarması, soğan dolması, kiraz yaprağı dolması, balcan (patlıcan) dolması, Pıtpıtı pilavı,ayalı çorbası, pirpirim çorbası,ekşili köfte... bunlardan sadece bazıları.
hepsini biliyor muyum yada mutfağımda yapıyor muyum??ne mümkün.
genelde annemin gelmesini bekliyorum memleketten,özlediğim lezzetleri yiyebilmek için.annem geldiğinde, hemen köfte işlerine yorarım kendisini.hakkını vererekte yapar hani ellerine sağlık diyorum buradan anneciğime.bakın şimdi kokusu taa burnuma geldi sanki annemin yaptığı,salçalı sıkma köftenin.yemeyeli epey zaman oldu.ben de yaparım gerçi çok uzak değilim elbette bu lezzetlere.lakin benim gibi bu lezzetlere aşina olan ve severek yiyen birileri eşlik etmeli ki daha lezzetli olsun değil mi?.eşim de bu konuda pek iyi bir yardımcı sayılmaz:))genelde sevmez bulgur işlerini çünkü,laf aramızda tam bir et düşkünüdür kendisi:))
eh ne yapalım ben de anacığımı beklerim .
bizim ailede hemen herkes iyidir yemek konusunda.anneannem mesela;hala kendi elleriyle yapmak ister yemeklerini ki,tadına doyum olmaz inanın.hele meşhuuur "anneanne pilavı" vardır ki,tek geçerim ben.zaten ismini de biz torunlar uydurduk.hiç kimse o pilavı,anneannem gibi yapamaz hayatta.biz torunları tarafından tescillendi bi kere:))buna annem ve hamarat leyla teyzem de dahil.
zaten hep diyorum ben memelekette olsam gerek annemin leziz yemeklerine,gerek teyzemlerle anneannemin el emeklerine kalsa coşar,taşardı bloğum.uzak olunca işte böyle sene de bir kere yayınlayabiliyor insan,memleket yemeklerini.
olsun...
gönüller uzak olmasın yeterki...
rabbim sevdiklerimizin acısını bizlere göstermesin yeterki :)
işte bu köfteyi yazın memlekete gittiğim de yemiştim annemde.annemin ellerine sağlık diyorum ve size nasıl yapacağınızı anlatıyorum...
gerekli malzemeler.
2-3adet domates
1 kaşık biber ya da domates salçası
Tuz
1 kaşık biber ya da domates salçası
Tuz
pul biber
karabiber
yetecek miktarda dut yaprağı
yetecek miktarda dut yaprağı
Yapılışı
1. dut yapraklarıı toplanır ve yıkanarak hazırlanır.
2. Yarma bir miktar,ılık su ile ıslatılır, küçük bir teflon tavada bir yemek kaşığı kadar yağın içinde soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. yumuşayan yarmaya eklenir.tuzunu da ilave ettikten sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
3. dut yaprakları hazırlanan iç ile incecik sarılır.sarmaların küçük parmak kalınlığında olması tercih edilir.dut yaprağının bir ucuna,yaklaşık bir misket büyüklüğünde hamur konur ve diğer ucuna doğru,yaprağın sağını solunu kapatmadan basitçe ama sıkıca sarılır.
4. Hazırlanan sarmalar tencereye dizilir, üzerine bir bardak kadar su eklenerek yaprakların üzerine yerleşecek şekilde bir kapak kapatılır ki dağılma olmasın.içi hamurdan yapıldığı için dağılma yada yaprakların açılması genelde beklenmez.kısık ateşte yapraklar pişene kadar pişirilir.
5. Bu arada yoğurt hafifçe sulandırılarak koyu bir hale getirilir,içine dövülmüş sarımsak, 2 kaşık un ve yumurta eklenerek,çırpılıp hazırlanır.
6. Kaynamakta olan sarmalara bu karışım alıştırarak eklenir ve bir süre kaynamaya bırakılır.
7. ayrı bir tavada soğan doğranır, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur, bir kaşık salça eklenir bir süre daha kavrulur, domatesler eklenir ve pişene kadar kapağı kapatılır. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
6. Kaynamakta olan sarmalara bu karışım alıştırarak eklenir ve bir süre kaynamaya bırakılır.
7. ayrı bir tavada soğan doğranır, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur, bir kaşık salça eklenir bir süre daha kavrulur, domatesler eklenir ve pişene kadar kapağı kapatılır. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
8-servis tabağına alınan sarmaların üzerine,bu sos gezdirilerek servis yapılır.
mintiden notlar:
***Özellikle ilkbahar mevsiminde, dut ağaçlarının yeni yeni yaprak açmaya başladığı zaman yapılan sarmada, dutun henüz yeni açan nazik, küçük yaprakları kullanılır.
***sarmada kullanılacak yaprakları haşlamaya gerek duyulmaz genellikle,çiğden sarılır ve açılmayacak şekilde sıkıca tencereye dizilir.
*** hazırlanan sarmalar oldukça kısık ateşte pişirilmelidir.
afiyet olsun diyorum,
herkese güzel bir pazar diliyorum...
güzel paylaşımlarda yeniden buluşuncaya dek,yüreğinizden sevgiyi hiç eksik etmeyin.
mintiden herkese sevgiler...
65 yorum:
Bana birşeyler oluyor..!
Çok kötüsüün arkadaşım ühüü :)
Harika görünüyor.Malatya mutfağı dendi mi şöyle bir yutkunurum zaten,envai çeşit lezzetin , cici adreslerinden biri.Üniversitede ev arkadaşım da Malatyalıydı.Bu lezzetle anneciğisi sayesinde tanıştım,kulakları çınlasın.Bayıldım ya Hu.
Ellerinize sağlık fıstıkım.
Kalbi sevgi ve selamlarımla
isminden yöresel bir şey bolduğunu anlamıştım, hiç duymadım çünkü, elinize sağlık, süper. :)
değişik bir tarif hiç yemedim ama görüntü o kadar güzel ki lezzetinden şüphe yok.. ellerine sağlık...
O yüreğindeki sevi hiç bitmesin :) ellerinize sağlık...canım çekti valla
Mintimmm Aminn öncelikle,rabbim göstermesin sevdiklerimizin acısını...
Çok değişik bir lezzet,ellerinize,emeğinize sağlık.
Ne kadar aynı malzemeyide katsak,sevgimizide eklesek annelerimizin yaptığı gibi olmuyor arkadaşım,lezzet,görüntü tutuyor belki ama anne emeği,anne eli dediğin gibi çokkk başka,
hele masa başında bütün ailede varsa daha da farklı...
Güzel pazarlar canım,anneciğine selam.
sevgilerimle...
hm daha önce hic duymamisdim.. paylasimin icin tesekkürler canim :) ellerine, emegine saglik.. sicacik sevgilerimle..
çok lezzetli görünüyor.dut yaprağı çok lezzetli kendinden hafif ekşilik lezzete lezzet katıyor.ellerine sağlık arkadaşım
canım ellerine kollarına sağlık
bu yemeği yemediğim belki 10 yıl olmuştur çok özlemiştim resmine 10 dak.bakarak ağzım sulanarak seyrettim
afiyet bal olsun ama ben fasulye yaprağından olanı daha çok severim üzüm yaprağı mideme dokunuyor
toprağım sen ne yapmışsın böyleee nasıl guzel olur bu köfteler.ben en cok kıraz yapragından yapılanı sevıyorum hanı kurutulmus:)onun lezzetı bambaska.kucuk bırde tanıtım yapmıssın malatya yemeklerını süper olmuş.malatya mutfağının o kadar çok çeşit yemeği var ki ama nedense tanıtımı yapılamıyor.kımse bılmıyor.biz elımızden geldıgı kadar yapalım canım:)ellerıne sağlık nurum.sevgiler öpüyorum.
canım yaaaa ilk kez duyuyorum dut yaprağı sarmasını,eminim çok güzel oluyordur .zaten görüntüsünden de belli.nefis olmuş.anneciğinin ellerine sağlık olsun.yarın saat 10:30 da hazırmısın plates kardeşim.
Alev'ciğim bu dolmayı senin gibi Malatya'lı bir arkadaşımda yedim, gerçekten harika oluyor. Ama hiç denemedim. Denemek isterim ama birşey soracağım, dut yaprağı her mevsim toplanıp yapılabiliyor mu, yoksa asma yaprağı gibi mevsiminde toplanıp saklanıyor mu?
Dolmaya gelince, mükemmel olmuş ellerine sağlık canım, sevgiler.
Bu ne güzel sarma böyle,sevdiğim her lezzet içinde .Hiç duymadım ve yemedim ne yazık ki.Memleketimin kültür zenginliğinin bir ispatı daha.Ellerine sağlık canım.
çok becereklisin ablacım eline sağlık hem bebek hem ev işi hemde böyle güzel lezzetler MaşaAllah
Beraber çalıştığım Malatyalı bir arkadaşım var nasıl olurda bana yapmaz yahu bu yemekten:) Anneciğinin ellerine sağlık. Allah uzun ömürler versin. Canım arkadaşım mutlu pazarlar öpüyorum:)
SAHANE BIR DOLMA DUT YAPRAGI HIC YEMEDIM YURDUMUN KADINLARI NE BECERIKLI HER OT HER YAPRAKTAN YEMEK YAPARLAR.ANNECIGIN GELDIGINDE TARIFLERI BEKLIYORUZ CANIM .AFIYET OLSUN
ASLINDA SENDE MALATYA YEMEKLERINI SUPER HAZIRLARSIN EMINIM
SEVGILER
alevciğim;
hayatımda hiç dut yaprağı sarması görmemiştim..
ellerine sağlık canım..
mutlu pazarlar dilerim..
Alevcim, ben de ilk kez duyuyorum maalesef..Ve ben de eminim içinin lezzetinden. Ellerine sağlık kardeşim. Sevgiler..
SÜPER GÖZÜKÜYOR,BİZ GENELDE ASMA YAPRAĞINDAN YAPARIZ..BİRŞEY İTİRAF EDEYİM.BENDE HİÇ HAMSİKUŞU YEMEMİŞTİM İLK KEZ ZEKİYE ARKADAŞIMDA YEDİM...
çok duydum ama hiç yemek kısmet olmadı.görüntü süper ama.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Cok güzel bir tarif bu sahane canim,hiç yemedim bilmiyordum da senden bu güzel yöremizin tariflerini beklerim:))ellerine saglik,kendine iyi bak,güzel sözlerin için ayrica tesekkür ederim esas hamarat hanim sensin,öpüyorum seni.
Bayılırım yöresel yemeklere, bunu denemeden de duramam artık. Annenize, anneannenize teşekkürlerimi iletin.
Dut yaprağının özellği var mı? Asma yaprağı her ağaçtan olmaz ya, onun gibi. Erkek dut mu, veya beyaz, karadut gibi?
Merhaba canım. Ziyaretin için çok teşekkür ediyorum. Yeni arkadaşlarla tanışmak çok hoşuma gidiyor..
Bak ziyaretin sebebiyle hiç duymadığım bir yemek öğrendim. Tabiiki taze dut yaprağı zamanı deneyeceğim..
Yöresel yemeklere de bayılıyorum.. Yalnız burda yarma dediğin (buğday)demi. Bulgurdan bahsedince karıştırmayalım..
Her zaman bekliyorum..
Listeme ekledim..
Sevgilerle
Minticim ellerine sağlık canım. leziz bir yemek olmuş bayıldım. sana da hayırlı pazarlar arkadaşım.
Canım,
ellerine sağlık. Ne kadar değişik ve güzel bir tarif. Çok beğendim. Hiç tatmadım ama çok hoşuma gitti.
Öyle anneannenin de torununa bu yakışır değil mi?
Sevgiyle kal.
kelebeğim,gönül yoldaşım benim,lezzetinde öyle haklısınki canım.ben de senede ancak bir kere yiyebiliyorum ve bayılıyorum.sevgiler...
sevgili Swotpisces evet yöresel bir lezzettir arkadaşım.sevgilerimle...
hamhamcım teşekkkür ediyorum canım.normal sarmalardan farklı bir tadı var.sevgiler...
datlımmm,
yüreciğine sağlık sevgili arkadaşım...
sıcacık bir kalbe sahip sevgilerimle; ne cici bir not olmuş öyle canım.çok haklısın.annelerin elini hiçbişey tutmuyor dediğin gibi.:)
hasretçim çoğu kişi bilmeyebilir zaten.çok yöresel bir lezzet.ama leziz söyliyim:))sevgiler arkadaşım...
selamlar nurcancım kesinlikle çok haklısın hatta ben dutla sarılanı kiraz yaprağına tercih ediyorum.sevgiler...
güloanne bunu dut yaprağıyla sarmıştık.üzüm yaprağının lezzeti bununki gibi olmuyor.ayrıca fasulye yaprağının bu haline ben de bayılırım.sevgiler...
tülinim çok haklısın toprağım.ve bu tanıtım işinde inan bana sen daha iyisin.ben pek yapamıyorum tek başıma.ama dediğin çok haklı yapıp tanıtmak lazım.çok zengin bir mutfak çünkü.sevgiler can kardeşim...
hazırım bernacım.lakin bu hafta daha çok top çalışması olacak.artık biz de yerdeki hareketleri yaparız yapabildiğimiz kadar.ayrıca dut sarmasını mutlaka deneinşallah birgün.inan şahane oluyor bu haliyle...yaşasın pilates kardeşliği...
dokuzuncubulutum,
dut yaprağı saklanıyor mu o konuda bir bilgim yok arkadaşım.ama annemlerin hiç üzüm yaprağı gibi salamura falan yaptıklarını görmedim.öyle olsa mutlahka aklımda kalırdı.bildiğim baharda yada yazın dutlar meyve vermeden yani dut yaprakları sertleşip kalınlaşmadan evvel toplanıp yapıldığı.bu nedenle sadece yazın yeriz bu lezzeti.mevsimliktir yani aynı zamanda bu yemek.teşekkürler arkadaşım.inşallah yazın yapmakta nasip olur sana.uğraştırıcı lakin leziz bir yemek.yemişsin gerçi biliyosun tadını:))
çok haklısın colette.memeleketimizde tatmadığımız nice lezzetler var daha.teşekkürler arkadaşım...sevgiler...
hanife ablam,
teşekkür ediyorum o cici yüreğine.çok sevdiğim için mutfak işlerni inan bana.aşığım ben mutfağa.
sevgiler...
nazlım sen bi hesap sor malatyalı arkadaşına:))şaka şaka toprağıma karışma sakın aklına gelmemiştir.selamlar söyle benden muhakkak.yazın yapar belki sana.sevgiler nazlıcım...
ayy çok lezzetli gözüküyor cnm yaa.burada dut ağaçları bol,ilk baharda denemem lazım..Anneciğinin ellerine sağlık çok nefis gözüküyor,inan ağzım sulandı..
cici desteğin ve bana güvenn için teşekkürler filizim.yapar sizlere sunarım inşallah.teşekkürler ediyorum kocccaman sana.sağlıcakla kal...
denizim ne güzel unutmazsın işte beni:))öpüyorum seni çilek kız...
serap ablacım sevgiler,
o halde sen de unutma beni emi:))teşekkür ediyorumkocaman sevgiler sana da...
saniyesultanım ne güzel dimi:))itiraf.com gibi oldu muhabbetimiz:))
teşekkür ediyorum.inşallah ben de yerim hamsi kuşu bigün.sevgiler...
sevda deniz sen gel bana birlikte yapalım emi arkadaşım.sen ilk kez yemiş olursun.sayende ben de yerim hem:))sevgiler ve teşekkürler arkadaşıma...
sevgili huriye rica ederim arkadaşım.elimden geldiğince yapmaya çalışıcam inşallah.sevgiler arkadaşıma...
sevgili sarkaç ne yerinde bir soru sormuşsun aslında.ama cevabını bilmiyorum tam olarak.kara dutun yaprağı nasıl olur falan bilemeyeceğim lakin emin olduğum birşey var canım.biz hep meyve veren beyaz dut ağacının yapraklarını toplarız.sadece çok kart olmamalı diye biliyorum.ama bu konuyu sorsam iyi olur beni de merak ettirdin canım.sevgiler.mutlaka dene inan çok leziz...
sevgili feray seni tanımakta inan bana mutluluk verdi.taze dut yaprağı zamanı denemek lazım dediğin gibi.yarma dediğim evet ablacım aşurelik buğday aslında.inşallah denerken gelirim aklına.tekrardan hoşgeldin mutfağıma yüreğime...sevgiler ve sık görüşmeler inşallah...
sedacım teşekkürler ediyorum.sevgiler arkadaşıma...
bülbülüm,bülbül dillim
teşekkürler ediyorum taa yürekten.beğenmene sevindim.yazın biraraya gelsekte sarsak ne cici olur dimi.blogdaşlar sarma sararken:))hguu süper olur valla.bu kadar hamarat hatun biraraya gelirse ne olur allah bilir.nasıl iki dakikada yazdım dimi:))
sevgiler arkadaşıma...
Baharda denize girdiğim yerde, bol bol dutlarını yediğim çok kocaman bir ağaç vardı. Madem ki şimdi olmuyor, seneye bolca dut yaprağı toplayıp, deneyeceğim tarifini arkadaşım...
Teşekkür ederim.
CAnım yine her zamanki gibi harika olmuş ellerine sağlık...Şimdiden iyi haftalar dilerim. Sevgilerimle...
ellerine sağlık arkadaşım ...annenin de senin de ...değişik bir lezzet olmuş...tatmak isterdim...ben de şu an memleketteyim ( balıkesir) dönünce inş. tariflere kaldığımız yerden devam edeceğiz...
merhaba bende aranıza yeni katıldım.Bloğunuz çok güzel.Farklı ve güzel tarifler var.Sizden öğreneceğim tatlar oldukça fazla .Elinize sağlık:):):)
Alev im,
Ben Malatya lıyım ama bu tarifle yapılmış bişeyi anneannemde bile yemedim. Kiraz ve Fasülye yaprağı tamam da DUT ilginç.
Şimdi bizim hemen aşağıdaki trafiğe kapalı yolda güzelim bir dut var. Ajandama not alıyorum, bu bahar o yapraklar elimden kurtulamaz.
Ellerine sağlık.
Kopyacı anne Çiğdem
hamarat arkadaşım inanırmısın bugüne kadar dur yağrağından sarma hiç duymamıştım. ıhlamur yaprağını duymuş ve denemiştim bile. eminim dut yapraından da nefis oluyordur görüntü bunu gösteriyor:)öpüyoruz
canım arkadaşım Malatya mutfağının yemeklerini isim olarak bilirim ama malesef tatma imkanım olmadı
bu yemeğinde adını duymuştum çok lezzetli görünüyor
ellerinize sağlık
Ah ahh ekşidir o şimdi nasıl güzeldir kimbilir:))Mutlu haftalar canım ellerine kollarına sağlık....
Çok lezzetli görünüyor. Yutkunarak baktım valla:) şöyle bana bana yemek var o dolmaları of of of ellerinize sağlık..
Canım sayfanda aşağı aşağı kayan bişiler var neki onlar??
Canım bayıldım bu tarife.Hem ilk defa duyduğum hemde çok değişik bir tarif.
Harikasın,yöresel yemekleri çok seviyorum.Dut yaprağı bulabilirmiyim emin değilim ama asma ile denesem çok farklı olur mu sence?
Eline sağlık...
Sevgiler canım
Hiç bilmediğim bir yemek ama görüntüsünden tadının güzelliğini tahmin edebiliyorum. Anneciğinin ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun. İyi bir hafta dilerim canım.
Aaaaa bak daha neler ogrenicem! dut yapraginin yendigini ilk defa duyuyorum!! masallah ya Turk milleti olarak her seyi degerlendiriyoruz:))
ama bunlar tadından yenmez kiii .)))
Ben şanslıyım,çünkü Malatya'lı bir komşum var.Malatya'lılar çeşit çeşit köfteler ve sarmalar yapıyorlar.Dut yaprağından sarmayı komşum yapmıyor ama duymuştum.Bahar gelince senin tarifini yapıp ben de komşuma tattırayım.Ellerine sağlık Minti'ciğim,bak bugünde merak ettiğim bir tarifi daha öğrenmiş oldum sayende.
Bloguma yaptığınız ziyaraet için teşekkür ederim.Blogunuz ışıl ışıl.Mutfağınız çok geniş.
zıyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim sizin yaptıklarınız bir harika elinize su dökemem ellerinize sağlk
Alevciğim,
fasulye yaprağının sarmasını annem çok güzel yapar,senin dut yapraklarını görünce aklıma geldi,canım istedi,
Malatyalı olduğun nasılda belli :) eline sağlık,sevgiler...
Cok guzel gorunuyor yani acikcasi guzellik cokta onemli diil su an icin:) bence cooook lezzetli gorunuyor:)
Opuyorum
Minti ne yemekler bunlar ya harikaa,Seyri bu kadar iştah kabartıyor damak tadını almayı hiç düşünemiyorum.
Bloğumu ziyaret etmişsiniz iadeyi ziyarte yapayım dedim.
Maşşallah yemek bloğlarının izleyiciside yorumuda baya bolmuş.
Acaba minyatür yapmakla hatamı ettim, yemek tariflerinemi geçsem:)))
Şaka şaka ben yaptığım işi seviyorum, eminim sizde öyledir.
Kolay gelsin bol bol lezzetlere devam:))
canım bu yemeğin methini çok duyum ama ne yemek ne de yapmak kısmet oldu o kadar güzel görünüyorki hemen deneyip bu güzel yemeği tatmak istiyor insan ellerine sağlık canım sevgiler
harikaymış. terasta dut ağacı var. yaprakları boşuna kuruyomuş
Malatya mutfağında birde kiraz yaprağı dolması vardı inanamamıştım ellerine sağlık canım güzel bir hafta dileklerimle...
Sevgili minti dolma tarifin çok hoşuma gitti eminim lezzeti de görüntüsü kadar güzeldir. Benim öğrenmek istediğim nokta iç malzemesini yoğurun demişsin bildiğimiz iç malzemesi gibi mi yoksa kavrulmuş soğan yarma ve başka malzemelerle mi yoğruluyor buna açıklık getirirsen mutlu olurum bende baharda bunu mutlaka denemek için arşivime alacağım güzel yorumlarda buluşmak üzere sevgiler.
Yemeğin methini çok duymuştum ama yemek nasip olmadı henüz. Kim yapacak ki bana :(
Malatyalı arkadaşlarımı kandırayım en iyisi :))
Sevgilerimle...
sevgili filiz sevgili dokuzuncubulut,ohh baharda tarifler yolda desenize.şimdiden afiyetler olsun canlarım...
gayecim teşekkürler ediyorum arkadaşım.sevgiyle kal...
sevgili beracan sen de selam söyle anneciğine.dönüşün muhteşem olacak desene...:)
hoşgeldin keskin makas.hepimiz öğrenciyiz aslında ve hergün yeni şeyler öğreniyoruz.daha sık görüşmek adna sevgiler...
hemşehrim oğlak kızı senin ellerinden de görmek isterim.afiyetle yapar yersin inşallah...
defnenin anneciğisi
birçok kişi bilmez zaten.yöreye özgü ama nefis.sevgiler canım...
izgüncüm teşekkürler sevgili arkadaşım...
sevgili zeynep sen bu lezzeti biliyorsuuun:))sevgiler...
antep gelini teşekküler ediyorum arkadaşım.sevgiler sana...
sevgili kitchenart-ist aynı lezzet asmayla da yapılıyor aslında.kışın asmayla yaparız biz.sevgiler canım.dene istersen sen...
handancım teşekkürler arkadaşım...sevgiler sana da.
bts çok haklısın vcanım.lakin lezzeti şahane...
öznur ata sevgiler ve eşekkürler arkadaşım..
selamlar başakcım selam söyle komşularına.sevgiler arkadaşım...
şanslı arkadaşım hoşgeldin mutfağıma.teşekkürler...
kurabiyecici çok mütevasisin ve sen de harikasın sevgiler arkadaşım...
hatice ablacım sağolasın canım benim.teşekkürler ve sevgiler elbette...,,
nihalaslı sevgiler arkadaşım.
sevgili özden bey teveccühünüz.sizin sanatınızın yanında benimkiler ne ki efendim.ama beğenmeniz yüreğimi okşadı sağolasınız.saygılar arkadaşım...tekrardan hoşgeldiniz mutfağıma...
gül ablacım methedilecek bir lezzet gerçekten.teşekkürler sevgiler...
sevgili zerzavat hoşgeldin mutfağıma.teekkürler..
minecim aynı içle sarılıyorlar aslında.teşekkürler arkadaşıma...
sevgili şükran abla soğan yarma ve verdiğim iç malzemeleri iyice yoğurulup bildiğim içlerin aksine hamur gibi yapılıyor.iyice yoğuruluyor çünkü dağılmaması lazım.sarma içi bulgurla yapılıyor ki o farklı.sevgiler...
sevgili ra teşekkürler.gel birlikte yapalım arkadaşım...
Şimdi şuracıkta önümde olacaktı, direk elimle tutup yoğurda batırıp yiyecektim. Oh misss
Ellerinize sağlık.
sevgili arkadaşım deafmute,ne iştahlı anlatmışsın öyle.sevmeyenin bile canı çekmiştir sanırım.teşekkür ediyorum.keşke yapıp ikram etme şansım olsa.sevgiler arkadaşıma...
Bıraktığınız nottan sonra geldiğim sayfalarınızı ve fotoğraflarınızı çok beğendiğimi söylemeden ayrılamadım. Selamlar.
ben bunun kiraz yaprağı ile yapılanını yedim geçen gün ilk defa ve çok hoşuma gitti. Bir de fasulye yaprağı ile yapılanı var dediler. Güzel bir lezzet. Ellerine sağlık..
SEVGİLİ ALİZAFER,BEĞENDİĞİNİZ VE LEZZETLERDEN MEMNUN KALDIĞINIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM İNANIN.MUTFAĞIMA HOŞGELDİNİZ.
SEVGİLER EFENDİM...
SEVGİLİ NAİLE EVET ARKADAŞIM DEDİĞİN GİBİ HEM FASULYE YAPRAĞIYLA HEM DUT YAPRAĞIYLA KEM DE KİRAZ YAPRAĞIYLA SARILIYOR.İÇERİĞİ AYNI OLUYOR.AMA YAPRAKLARIN DOKUSU HERBİRİNİN LEZZETİNİ AYRI KILIYOR.
SEVGİLER VE TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM...
samimi olduğum bir arkadaşım var malatyalı onda yemiştim bu lezziz yemeği halen tadı damağımda gerçekten çok güzel bir yemek ellerinize sağlık .
siteme yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ederim.
henüz yolun başında olduğumu yazmışsınız sitem eski fakat bende heves kalmadı o yüzden ilerleyemedim. yinede teşekkürler görüş bildirdiğiniz için.
canım bende seni takibe aldım hemen ne iyi yapmışım hemen bloguna bakmakta süpersin sen ya. yalnız hayatta aklıma gelmez dut yaprağından sarma yapmak baharda deniycem kesinlikle. ellerine sağlık gezmeye devam ediyorum blogunu....
Yorum Gönder