30 Kasım 2010 Salı

Champ Tajdar (bir Hint yemeği tajdar)...ve mini Hindistan belgeseli...




 herkese yepyeni bir ankara sabahından selamlar gönderiyorum.
bugün hem değişik bir başlangıç yapmak hem de Hindistan'dan dönen eşimin  izlenimlerinden bahsetmek istiyorum izin verirseniz....
eşim yapısı gereği fazlasıyla oturaklı,ağır yapılı bir kişiliğe sahiptir.ben de onun aksine kıpır kıpır ve hareketliyimdir.hal böyle olunca zaman zaman minik çatışmalar da olmuyor değil elbette hayatımızda.)
örneğin ben Hindistan'a gitmiş olsaydım ne var ne yok herşeyi resimler getirirdim sizlere sanırım.
yediklerimden kaldığım yere kadar.
lakin gel gör ki eşim sevmez pek böyle şeyleri.
o yaşananlar anılardan ibaret olsun ister "anı yaşayalım" der.ben de tam tersi fotolamak  isterim gördüğüm herşeyi.artı ve eksinin muhteşem uyumu var aramızda aslında.
zıt kutupların çekip kuvveti vardır bildiğiniz üzre:)işte bizimki de öyle...
lafı getireceğim nokta şu ki eşime giderken sıkı sıkı tembih etmiş,bol resim çekmesini söylemiştim.böylesi şeyleri sevmemesine,iş arkadaşlarıyla denetim amaçlı orada bulunmasına rağmen beni kırmayıp fotoğraflamış yine de sağolsun.

fotoğraflara geçmeden önce etin fazla değil,neredeyse hiç tüketilmediği Hindistan'da lüks otellerin favori yemeklerinden birini paylaşmak istedim sizlere...
 Champ Tajdar...

şampiyon tajdar için gerekli malzemeler...
 yarım kg.iri kuzu kaburga
3 diş sarımsak
yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
2 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı tarçın
2-3 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı sirke
2 adet kabuk tarçın
1 adet limon
servis esnasında kuru soğan

yapılışı:

1-zencefili,1 sarımsak ezmesini, kırmızı biber tozunu,sirkeyi,tarçını ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.iyice yıkadığınız kuzu kaburgalarına bu sosu iyice sürün ve bir saat kadar bu sosta bekletin.

2-Bir fırın kabına kuzu kaburgayı yerleştirin.tepsiye yine bütün sarımsakları ,1-2 kabuk tarçını ve defne yapraklarıını ekleyin.kaburgaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin.ve üzerini alemünyum folyo ile kapatarak daha evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.

3-eti çok kurutmamalısınız.yumuşak olmalıdır.bu nedenle suyunu arada kontrol edin.piştikten sonra bir süre de folyoyu çıkararak üzerini kızartın.

4-servis tabağına taç şeklinde alarak üzerinden eritilmiş tereyağı ve birkaç damla limon gezdirin.yine limon dilimleri ve dilimlenmiş kurusoğan ile servis yapabilirsiniz....ayrıca tarifin orjinali için buraya bakabilirsiniz...

herkese afiyet olsun 


eşimin 6 geceliğine iş seyehati için gittiğini ve benim de hasretle yol gözlediğimi  daha evvelden biliyorsunuz zaten.dualarınız ve cici temennilerinizle beni yalnız bırakmadığınız için de teşekkür ediyorum sizlere...internetten inceleme fırsatı bulduğum kadarıyla lüks bir otelde kaldılar Mumbai (Bombay)da.eşimi rahatsız eden yoğun kokuyu saymazsak genel itibariyle iyi bir seyahat denilebilir elbette.ama eşimin eve geldiğinde "canım memleketim benim"deyişini de unutamam sanırım.


eşimin izlenimlerinden anladığım kadarıyla tam bir baharat ülkesi Hindistan.baharatın kokmadığı tek bir alan bile yok sanırım.
ve tüm yemeklerinde yoğun baharat lezzeti varmış eşimin anlatımına göre.
aşırı aromatik baharat kokusu:((
biliyorum eşim zaten çok hassas bir bünyeye ve çok özel bir damak tadına sahiptir.
belki eşime kötü gelmiş olabilir diye iyi niyetle düşünmek istedim lakin eşimin getirdiği hediyelikleri ilk kokladığımda yarım metre uzağa sıçrayıp,ona hak vermedim de değil.hani.
gerçekten iğrenç koku,mağazalardaki kumaşlara bile sinmiş.


" yemek beğenmenin en büyük sıkıntı olduğu ülkede neyseki tropikal meyve bolluğu insanın imdadına yetişiyor" diyor tam bir meyve aşığı olan eşim.
anlayacağınız Hint yemeklerinden nasibini alan eşim sonraki günlerini,bol bol pasta,meyve ve tatlı şeyler yemekte bulmuş çareyi.bizim kültürümüze en yakın olarak da tereyağlı gözlemeleri ve nan ismini verdikleri kıtır ekmekleri çekmiş dikkatini.
üstteki değişik meyve kokteylini, bardağın ağız çevresine acımsı bir baharat mixi sürerek sunum yapmışlar...

 sizce de benzemiyor mu bizim katmerlere:))


 *****************************************
gelelim eşimin objektiflerine yansıyan Hint manzaralarına...

halkın büyük bir kesiminin sefil olarak yaşadığı ülke görüntülerinden birini yayınlamak istedim sizlere.zaten ilerleyen yıllarda Hindistan nüfusunun Çin nüfusunun önüne geçeceğine dair bir haber okumuştum yakın zamanda

 ***
 




ekonomik gelirin oldukça düşük olduğu ülkede insanların büyük çoğunluğu ulaşımını rickshaw adı verilen bu araçlarla sağlıyor...



***

 yine eşimin ilgisini çeken detaylardan biri yoksul olan halkın eğitime olan merakı.çapulcu şeklinde gezen,hatta dlenci kılığında dolaşan çocuklar dahi okula giderken aileleri tarafından çiçek gibi tertemiz giydiriliyormuş.
hatta çocuklar bu ülkede ışıklarda duran arabalara sigara satmak yerine kitap satıyormuş



***





 yine ülke genelinde lüks otomobiller görmek pek mümkün değil.ulaşım için kullanılan taksilerin neredeyse tamamı bu modelde...


***




Hintler de budizm çok yaygın.küçük heykelciklere,ineklere,putlara tapıyorlar genelde.sunakta gödüğünüz çiçekler ise onların kutsamakta kullandıkları kutsal çiçekleriymiş.
 



 ***






yine Mumbai şehrindeki Hindistan'ın en büyük şehridir,şehrin merkezinde ulaşım amaçlı kullanılan otobüsü görüyorsunuz resimde...gelir düzeyi işte bu halde bu ülkede...







 ***
 

 resimde görünen yapı ise büyük mumbai kapısı...
yine merak edenler için söylüyorum Hindistanın para birimi Rupi.hint rupisi.nüfüsu 1 milyarın üzerinde olan ülkede bir çok dil kullanılmakta.özellikle Tamilce,Bengalce,Nepali vs.gibi.lakin resmi dil olarak Hintçe ve İingilizce kullanılmaka.
***

eh Hindistan' a gidipte Hint kumaşı getirmeden olmaz elbette
.bunlar da eşimin tıka basa dolu olan valiziyle,benim için getirebildikleri...

***


***********************************************************************************

İNGİLİZ MİMARİSİNİN HER YERDE VARLIĞINI HİSSETTİRDİĞİ YAPILARDAN BAZILARI VAR ŞİMDİ SIRADA
BUYRUN LÜTFEN...




binanın neredeyse heryeri bitkilerle dolu.keşke burada da böyle binalar olsa.Ankara yı çok seviyorum lakin binalardan görünmüyor oluşu bazen itiyor beni.bu nedenle kimi zaman eşimle küçük,yeşil,denize uzanan şirin bir diyar hayali de kurmuyor değiliz hani....
bakalım...nasip...belki ilerde...


ben en çok binaları beğendim bu ülkede.eşim hemen hepsinin ingiliz mimarisi olduğunu söylüyor.
gerçekten uzunca bir süre ingiliz sömürüsünde kalan Hindistan birçok yönden hala ingiliz izlerini taşıyor.trafiğin soldan akması gibi..


 ingiliz döneminden kalmış olsa bile ben binalardaki mimariyi çok beğendim.
lakin yoğun rutubet nedeniyle binaların rengi 
çoğu kararmış vaziyette.yada çok koyu görünümlü...


Hintlilerin hayatının görünür kısmına egemen olan bir tutku daha vardır ki eşim onu görüntüleyememiş olsa gerek : Kriket. sanırım bu mini belgesel de bunu söyleden geçemezdim. 
Mumbai’de hangi meydanın kıyısından geçseniz geçin güneşin altında elde sopalar kriket oynayan beyaz giyimli insanlar görürsünüz. Oval Meydan’ın kriket sahası  bunların en ünlüsüdür ve günün her saati özellikle de hafta sonları yüzlerce oyuncu ve meraklıyı ağırlar. 


MUMBAİ...HİNDİSTANIN EN GÖZDE EN KALABALIK ŞEHRİ...
Mumbai;ne tek başına Bollywood’tur,ne de aşırı göç nüfus yoğunluğu  konut sıkıntısı çarpık kentleşme ve yoğun trafik kıskacında devinen bir metropol.
Tarihsel kültürel ve insani bir zenginliğin buluştuğu eşsiz bir arenadır.Ve rüyaların seri biçimde üretildiği bu şehirMumbai-Hindistan ziyaretçisini ticaretini yaptığı hayallerle değil,en gerçek imgesiyle çekiyor kendine.


 mini belgeselimizden bu kadaaaar.umarım hoşunuza gitmiştir.
bakalım eşimin bir sonraki seyahati nereye olacak.çok özlüyorum,hasretle dönüşünü bekliyorum ama işi için olduğundan buna mecburen dayanıyorum.



mintiden herkese sevgiler...

44 yorum:

yemyeşildeniz dedi ki...

süper, minik bir hindistan turu yaptık :)

zeynep dedi ki...

Efendim güzel rehberliğiniz için size ve eşinize çokk teşekkürler..... sevgiler canım...

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Hindistan görmeyi çok istediğim yerlerden biri,farklı kültürler çok ilgimi çekiyor,yazını zevkle okudum,teşekkürler...

Limon çiçekleri dedi ki...

Güzel görüntüler ve çok ilginç anekdotlar.Hadi yine iyisin kavuştun eşinee:))

Bayram Kombesi dedi ki...

Ne guzel anlatmissin. Hani bilmesem galiba esiyle beraber gitti diyecektim. Bi dahakine sen de gitsen kimbilir neler getirisin bizim icin. Kucak dolusu sevgiler canim.

Birsel ve İrem dedi ki...

Aynı şeyleri Pakistan'a gittiğinde ben de eşimden istemiştim. Eşim de beni kırmamıştı. Fotoğrafları hala yayınlamadım, belki bir gün...Orada da yemekler çok baharatlı ve pek hijyenik değil. Eşimde kaldıkları otelde sadece vejeteryan pizza yemiş, söylediğine göre yemeklerimi özlemiş:))Eşinizin objektifinden Hindistan'ı da tanımış olduk. Paylaşım için teşekkür ediyorum.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

İnsanın kendi memleketi gibi olur mu hiç? Alışmış olduğumuz hayat tarzı, damak tadı her yerde bulunmaz tabi ki. Benim eşimde yemek konusunda çok hassastır eşin gibi:)
Ne güzel eşin senin için her ayrıntıyı fotoğraflamış bizde sayesinde bir hindistan turu yaptık:) Çok teşekkür ediyorum canım arkadaşım, tatlı dillim. Öpüyorum..

Narince dedi ki...

Kuzu etine bayılırım. Hele kaburgaya şöyle kemiğin ucundan tutup çekiversem, sıyırsam. Ayy ne fena etoburum değil mi?

Adsız dedi ki...

Bana ne güzel yorum bırakmışssınız. Sizin yorumunuzu okumadan önce ağlıyordum yorumu gördğm hepten açıldı çeşmelerim.Bugün çok kötü bir haber aldım hiç iyi değilim.Neden hep saçmalıklar ve salaklıklar ve olumsuzluklar benim başıma geliyor NEDEN ?

özlem dedi ki...

çok güzel bir paylaşım olmuş canım.
canım bana yazdığın yorum için çok teşekkürler. iyiki varsın. iyiki senin gibi değerli bir insanı tanımışım. bana desteğini asla unutamam. Ankara' ya annemlere ziyarete geldiğimde mutlaka senide ziyaret edeceğim. canım arkadaşım çok öpüyorum seni.

Hayatcemresi dedi ki...

Alevciğim,
paylaşımın için teşekkürler,Hindistan'da baharatın çok tüketildiğini öğrenmiştim,özellikle köri çok tüketiliyormuş,bu sebepten dolayı da ülkede alzaymır hastalığı çok nadir görülüyormuş.
Eşin Hindistan'a gitmiş ama resimleri paylaşmışsın ama tac mahal'i göremedim,resimlememiş mi,yoksa gidememiş mi?
sevgilerimle...

Güloanne mutfakta dedi ki...

Alevciğim öncelikle gözün aydın sağ selim sevgili eşine kavuştun Allah böyle güzel ayrılıklar versin
Canısı adı uzun yazmayacağım verdiğin tarif görünüş ve lezzet bakımından çok nefis
Benimde hep isteğim ülkelerden biri Hindistan ve Japonya ve çindir onların kültürleri ve yaşam tarzları bana hep ilginç gelmiş ve merak etmişimdir Allah ömür verirse belki birgün hayalimi gerçekleştirmek nasip olur sevgiler

Unknown dedi ki...

selam Alevim
goncana kavuşmuşsun gözlerin aydın canım:)
sayende hindistan da kısa bir tur attık cicilerini de sağlıkla güzel günlerde kullan canım renkler çok güzel oranın kumaşları harika ve genellikle pamuk ve ipektir o yüzden çok severim bana da arkadaşlarımız vesilesi ile hediye olarak arasıra gelir:)
yemeklerin de baharat çok fazla kullanıldığı için ve hijyene önem vermediklerinden Hint mutfağı bize göre değil bence de gitsem aç kalırım gibi geliyor:)))
Tajdar ın görüntüsü oldukca şık lezzeti bilinmez:D
sevgiyle kal Mintişim

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

paylaşımın için teşekkürler .
fotolar harka yemekler harika sizler harikasınız...

nesrin dedi ki...

Güzel görüntüler. Esine tesekkürler.

Siyah elma dedi ki...

Gerek fotoğraflar, gerekse anlattıklarınla çok ilgi çekici bir yazı olmuş. Günün birinde gidebilmeyi çok arzuladığım bir yer Hindistan. O diyara fazlasıyla meraklandığımdan yazını severek okudum.
Bu ortak yapım yazı ve fotoğraflar için çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

o ne güzel tariftir öyle.olsa da yesek şimdi..
hindistan ı nedense hiç merak etmiyorum balkanlar,moğolistan filan çekiyor beni.resimler için çok teşekkürler beyefendiye ama mintinin gözünden resimler apayrı olurdu sanırım..

bininci tekil şahıs dedi ki...

Gunun ozlu sozu Minti gelin icin geliyor:"sonunda kavusmak varsa ayrilik lezzettir".
iki dakikada gelin diye sattim seni goruyorsun:) gelecege dair hain planlarim var da yol yapiyorum:)

Unknown dedi ki...

O kadar güzel anlattin ki, bir ara dalip gittim resmen. Gerçektende çok agir baharat kokuyorlar. 4 kattaki komsu hindistanli, ve her asansör açildiginda bayilacak gibiyim :))Hatta onun karsisindaki oturan tûrk komsuma her zaman derim, nasil katlaniyorsun diye :))
Allah kavustursun minticim, kazasiz belasiz sana ve bebegine kavusur insallah ...

Unknown dedi ki...

Gözünaydın tatlım :)
Eşin ve senin sayende hindistanı biraz daha tanımış olduk...
Malesef halkı sömürülern ülkelerden birisi..
Ama güzel taraflarını da gördük resimlerde..
Bol yeşil balkonlu evlerden Ağaoğlu yapıyo :)
Rabbim herkese nasip etsin inşallah..
Sevgilerimle canım...

sarkaç dedi ki...

Gözün aydın Minti'ciğim. Hindistan'ı sadece okuduğum romanların yazarlarının gözünden görmüştüm. Anlatımda onlardan aşağı kalır yanın yok bilesin. Teşekkürler

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Hindistana giden herkes ordaki yoğun baharatlı tatlardan ve kokudan şikayetçi
ne varsa bizim memleketimizde var
öpüyorum seni

yemekbiraşk dedi ki...

sanki sen gitmişsin alevcim o kadar güzel bir anlatım:)
sevgiler canım..

kalpkurabiye dedi ki...

tatlım gözünaydın:))
kavuştunuz ne güzel sağsalim:))
harika bir tur attık sayende:)
aslında içim de sızladı.. ne acı insanlar çok yoksul oralarda:(

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Gözün aydın canım eşin hayırlısıyla dönmüş erkekler malesef bizler gibi olmuyor benim eşimde aynı hayattan zevk almayı bilmiyorlar diyorum ben
ama sizi ne kadar çok sevdiği belli yinede size bir çok görüntü ve tarif getirmiş bizlerde bu güzellikleri tanımış olduk canım sevgilerimle minticiğim

nurşen dedi ki...

Selamlar Alevim,gözün aydın canımın içi,sağ salim gitmiş gelmiş.
Hindistan fotğrafları ve senin güzel anlatımın bir harika arkadaşım,keyifle okudum.
Ben anlamam tajdar falan,kaburga işte oo ve ben ona bayıldımmm canım.Tarifte çok güzel.Paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.
Sevgiler

mintinin dünyası dedi ki...

yemyeşil deniz teşekkür ediyorum çünkü yazıma başlamadan önce ben tam da bu dediğini yapmak istemiştim...

zeynepçim teşekkür ediyorum ben de sana.sevgiler gönderiyorum...

sevgili zeynep eşim pek tavsiye etmiyor ama elbette bu zevk meselesi arkadaşım.gezmek görmek öğrenmek güzel...sevgiler...

sorma limon çiçeğim allahım ayırmasın beni onun gölgesinden.inan ne internete girmek zevkli onsuz ne yemek yem ek.allah kimseyi sevdiceğinden einden ayrı koymasın...


kömbecim edebiyatım iyi değil mi:))şaka şaka ne bileyimmm.dilimin döndüğünce işte...sevgiler kömbem benim...

birselciğim sorma.benim eşimde vejeteryan pizza istemiş lakin sostan baharattan kokudan yiyememiş ki.inşallah ben de senin sayende pakistan ı gezmerim.yayınla lütfen bir ara.merak ettim şimdi.ayrıca benim eşim de istanbula indiğinde ilk telefon görüşmemizde ne olur benim için yemek yap demişti.gerçi ben o daha söyleeden herşeyi ayarlamış sarmamı sarmıştım...


nazlımcım dediğin gibi insanın vatanı gibisi yok.ama bizim vatanımız gibi hiç yok maşallah...canımmm eşlerimizin bu hassasiyeti güzel ama bazen de aksi yaşanabiliyor değil mi.öyle hassas bir buruna sahip ki eşim her zaman yaptığım yemeğin içine farklı birazcık baharat atacak olsam hemen ne attığımı ne kattığı söyleyiveriyor.

narincem sanırım öylesin arkadaşım.ama merak etme eşimden dolayı alışkınım ben anlattığın manzaralara.eşim tam bir etobur zaten...

kon tikimmmm
tatlım benim.aldığın kötü haber için ben de çok üzüldüm tatlım.umarım hayati ve çok önem arzeden birşey değildir.lütfen üzme kendini.ne zaman içini dökmek dertleşmek istersen ablan olarak ben buradayım.seni seve seve dinler elimden geldiğince yardım ederim.üzme o tatlı canını olur mu.daha hayatın o kadar başındasın ki önce hayatı anlaman gerekiyor ki sonra onun getirdikleriyle mücadele edebilesin tatlım.sen şimdi hayatı öğrenme dönemindesin.ve tek bir şeye ihtiyacın var sanırım....o da zaman...

özlemcim ben de geçtim bu dönemlerden arkadaşım.sen elini uzatmalısın ki dar vaktinde de sana uzanan bir el olsun öyle değil mi...ben ne zaman başın sıkışsa buradayım.sevgiler...

hatice ablacım körinin unutkanlığa iyi geldiğini daha evvel duymuştum.canım benim eşim bu seyahati işi gereği yaptı.oradaki ilaç firmalarının denetimini yapmak üzere sağlık bakanlığı tarafından gönderildi.bu nedenle denetleyecekleri yer bombay daydı sadece.taç mahal bildiğim kadarıyla agri de.ve eşimin söylemine göre bulundukları yerden taç mahale 2 saatlik hava ulaşımıyla mümkünmüş ancak.eşim de görmeyi çok istemişti lakin olmamış.ama bildiğim kadarıyla bir önceki denetimlerinde giden arkadaşları taç mahali gezmeye gitmişler.çünkü onlar oraya daha yakınlarmış.inşallah eşimin bir başka gidişinde diyelim artık.olursa tabi yeniden hindistan seyahati.ben de seve seve yayınlarım sizlere.sevgiler çok öptüm ablamı....

mintinin dünyası dedi ki...

güloannem inşallah gider gezer sen de bize resimlerini yayınlarsın.yemeği beğenmene sevindim.bizim lezzetlere baharat kısmını saymazsak benziyor aslında.sevgiler canım...


dilekçiğim teşekkürler çok...


nesrinciğim eşim adına rica ederim canım ne demek.sevgiler...


sakar hafiye yorumun için teşekkürler.gerçekten de dediğin gibi ortak yapım oldu.yeri gelmişken bu yazımda eşimin emeği için teşekkür etmek istiyorum kendisine.hiç tarzı olmadığı halde sırf benim için yediklerine kadar çekip getirmiş.sadce bir öğünü çekmiş ama olsun.ben eşimi hiç yediği yada yiyeceğiş birşeyin resmini çekerken düşünemiyorum.o daha ziyade doğa resimlemeyi sever...


balparecim teşekkür ediyorum arkadaşım.merak etme de zaten.ben de artık merak etmiyorum.benim en çok merak ettiğim yer venedik.şimdi eşim pasaport işlemlerini tamamladığından belki bu yıl ben de pasaport alırım ve eşimle hayallediğimiz venedik,floransa gezimiz için gideriz kimbilir...ay ne güzel olur değil mi...


SENİ BTS SENİ....
eninde sonunda bana gelinlik yaptıracaksın yani.beni pastayla börekle korkutaazsın.ne var ele su döker çorap bile yıkarım hani,korkmam ben hizmetten ona göre:))hain...


mutfaktaki mis kokum,ay bir güldük eşmle senin bu yorumuna bir güldük anlatamam sana.eşim kırıldı gülmekten.tahmin edebiliyorum halini diyor.ayyy bir hintli arkadaşım olsun istemezdim hani.düşünsene sana gelip yattığını.yorgandan çıkmaz kokusu alimallah:)))ay çok güldümmmm yaa:))sen çok yaşa emi.allah da seni güldürsün:))))))))))))


zeliham öyle haklısın ki fıstığım.sömürü altında olmak ne kötü birşeydir ya.allahım yaşatmasın benim ülkeme,zeval vermesin rabbim vatanımaaskerime,
ali ağaoğlu esprisi çok ciciydi.evet olacak dedim,oldu....amin canım.inşallah...

sarkacım nasıl bir tebessüm yayıldı yüzüme anlatamam.neden mi bir ara hep yazar olmayı hayal etmiştim.küçük deneme yazılarım da yok değil hani.tasvir yazardım bazen sadece küçük küçük...kimbilir belki o da nasip olur...sevgiler arkadaşıma...

umutluhayat dedi ki...

valla şu eşler hep aynı yağıda herhalde,bizi heyecanlandıran şeyler onları kasıyor,ama ne kadar güzel alevcim eşin seni kırmamış ve harika fotolar çekmiş.çok teşekkür ediyorum,gitmiş kadar oldum.harka resimler.ne kadar güzel farklı ülkeleri gezip görmek.ama hala hediyelerden haber yok be alevim ,dedimya ben meraklıyım....ne güzel hint işleri vardır şimdi sende.gerçi erkekler pek hediye konusunda başarılı sayılmazlar ama.işin şakası eşinin gelişi sana en büyük hediye allahım ayırmasın.

umutluhayat dedi ki...

pardon pardon çok utandım,şimdi postu tekrar okuyunca hediyeleri gördüm,demin fotoların heyecanından farketmemişim.harika hediyeler.güle güle kullan bitanem.

mintinin dünyası dedi ki...

izgüncüğüm çok haklısın.hep diyorum ben.var mı benim ülkem gibisi diye:))


yemek bir aşk,beğenmene sevindim canım.post uzun olunca sıkılabilir insan diye düşündüm lakin güzel yorumlar aldım.sana da teşekkür ediyorum canım...


denizcim üzülmemek elde değil inan.dinler farklı,kültürler farklı lakin insan heryerde insan,çocuk heryerde çocuk işte.kıyamıyor insan oralardaki sefalete.yürek dayanmıyor.rabbim yardıma muhtaç tüm insanlara yardım etsin inşallah.
ve ehhh sana ve nişanlına da vuslat yakın olsun inşallah balısı:)))))


gül ablam çok haklı bulum değerlendirmeni.ama yapıları öyle demekki.eşimm benim diğer yarım....bana bebişi gibi davranır.şefkatle sarmalar allah razı olsun.ve rabbim herkese nasip eylesin mutlu mutlu evilikler....


nurşenim bayılıyorum şu senin dobra yapına.kahvaltı masasında yaptığımız muhabbete de öyleydin.kaburga işte var mı örtesi.ohh afiye olsun arkadaşıma...

ugur-perisi dedi ki...

merhaba..tam belgesel tadinda guzel bir yazi olmus..gercekten gitmis kadar oldum..sevgiler..

mintinin dünyası dedi ki...

bernacığım rica ederim arkadaşım.çok fazla foto paylaşmışım arada görmemiş olman çok normal.dediğin gibi eşimin getirdiği şalları çok beğendim.hem sevdiğim renklerden almış;turkuaz ve fıstık yeşili,hem de dokusu falan süper.yumuşacık dokunuyor insana.öpüyorum benim canım arkadaşımı.sevgiler...

nihalasli dedi ki...

Canim ne guzel mini capli bir seyahat yaptik:) Ya evet baharatin cok koktugunu soyluyorlar ama kori gibi guzel bir baharati nasil bilirdik onlar olmasa:)
O zaman oranin dilleri arasinda ingilizcede var.ORda cok dil konusuluyor diye biliyorum ama emin degilim.
Ne kotu dimi somurge altinda yasamak ..dil-din-kultur koruyamamak...
Hint kumasi gercekten bulunmazmiymis:)cok mu farkli hihii
Sevgiler

Özgen dedi ki...

Merhaba belgeselin çok hoş.Eşinin işi ne güzel dünyayı dolaşıyor galiba.Benim en büyük hayalim bu.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Öncelikle gözün aydın arkadaşım.Hediyelerinide iyi günlerde güle güle kullan.Güzel resimleriyle güzel bir Hindistan turu oldu,teşekkürler.

mintinin dünyası dedi ki...

uğur perim benim günün aydınlık olsun arkadaşım.teşekkürler ediyorum çok...


nihalaslıcım evet gerçekten köri benim de vazgeçemeyeceğim baharatlarımdan biri.severek kullanıyorum birçok yemeğime.çok çeşitli diller mevcut bildiğim kadarıyla arkadaşım.kolay değil 1 milyarı aşkın insan yaşıyor .dillerinin büyük kısmı hintçenin değişik versiyonlarından oluşuyormuş;bengalce,tamilce,nepali falan.lakin resmi iki dili var zannedersem canım.ingilizce ve hintçe.eşim daha ziyade ingilizce duyduğunu söylüyor...hint kumaşı gerçekten kaliyeliymiş.ipek karışımı çokmuş değerliymiş yani canım...böyle işte tatlısı sevgiler...

özgenciğim selam ve sevgiler arkadaşım.ben de hep dünya ülkelerini gezmek istemişimdir senin gibi.bu yıl çok kararlıyız bakalım,VENEDİK-FLORANSA turu yapmak istiyoruz nasip olursa.SEVGİLER SANA KOCAMAN...

sarımutfak-hande dedi ki...

sayende hindistana gittim geldim:)))
paylaşımın için teşekkürler
yemeğide şahaneymiş

mmm dedi ki...

Teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş. Hindistan'ın görmediğim yüzünü görmüş oldum.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Alevciğim sitemde sana bir ödülüm var uğrar alırsan sevinirim

Baharcicegi dedi ki...

gözünaydin canim esinin cektigi resimlerle senin anlatiminla rehberli bir tur attik hindistanda
Hediyelerini iyi günlerde kullan canim
yemegin lezzetini merak ettim nefis görünüyor eline saglik

mintinin dünyası dedi ki...

handeciğim teşekkür ediyorum canım.sevgiler gönderiyorum sana...


mmm teşekkür ediyorum ta en derinden.sevgiler arkadaşıma...

güloanne ödülün için seni tebrik ediyorum.beni de ödüle layık gördüğün için teşekkür ediyorum.ödülünü yüreğimin en güzel yerine saklıyorum.sevgiler...

baharçiçeğim sizlere kısa hindistan turu yaptırabildiysem ne mutlu bana.teşekkür ediyorum cici yorumuna sevgiler...

mine dedi ki...

ne kadar değişik ve güzel bir yazı olmuş her yeri gezebilmek dileğiyle...

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Ne güzel bir anlatım olmuş öyle, araştırmacı ruhumuzda var sanırım;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...