11 Şubat 2011 Cuma

Acılar Hiç Uğramasın Yüreğine,Masum Tebessümün Kaybolmasın İstiyorum




AHH yavru kuşum...Benim tertemiz meleğim.Bir bilsen sana neler neler öğretmek niyetindeyim.Aydınlık bakmanı istiyorum hayata.İçin pırıl pırıl olsun,pırıl pırıl kalsın istiyorum.Bu masumiyetini,bu bebek yüreğini her daim,en gizlinde saklı tutuver istiyorum.Çocukça umutlarını,çocukça heveslerini,çoçukca düşlerini,çocuk saflığındaki el değmemiş duygularını hiç yitirme istiyorum.Dünya kirlense, insanlar kirlense,insanlık kirlense de sen temiz kal istiyorum yavrum.Kirli eller değmesin mabedine,dikenli eller kopartmasın yüreğindeki umut çiçeklerini...

Sen hep ipek yumuşaklığında ol emi,bebeğim:)Hiddeti,şiddeti öğrenmesen de olur.Kinle,nefreti hiç duymasan da olur.Kıskançlık,öç,haset,gıybet,yalandolan yer almasın lügatında.Sen bunlara yüreğinde,hiiiç yer açma anneciğimm.

Sen,sevmeyi öğren bebeğim.Sevgiyle yıka hergün yüzünü.Sen,şefkati ek yüreğine.Hergün biraz ümit iç,şifa niyetine.Merhamet baçtacın olsun bebeğim,acımayı öğren ama,insanları acıdığın için sevme.Yaradılanı hoşgör her daim,Yaradandan ötürü.Nefsin seni terbiye etmesin yavrum,sen onu esirin et.


Hakkaniyetli bir çocuk ol istiyorum ,en çok.Hakkı hukuku bil,Hak yolundan ayrılmadan,hakkaniyetli davran istiyorum.Adil olmayı bil,terazinin kefesini,vicdanının sesinden yüksek tutma istiyorum.
İnsanlara güvenmemeli,yada güveneceğin insanları iyi seçmelisin oğlum.Herşeyden önce kendine güvenmeyi öğrenmelisin.Kendine güvenmelisin ki hızla ilerleyebilesin.Baban gibi saygın biri olabilmek için;kendine her daim saygın olsun.Sen kendine saygı duymalısın ki insanlara da sana,saygı duymayı öğretebilesin.

Kendine yalanı yakıştırmamalısın asla.En zor anında bile gerçekler gelsin hep,dilinin ucuna.Azla yetinmeyi öğrenmeli,aza kanaat etmelisin bebeğim...Helal yoldan,helal kazançtan ayrılmamalısın.Alınterinle kazandığın üç kuruşu,haybeden gelen milyarlara değişmemelisin.Altın dahi bulsan yerde,dönüp bakmamalı,harama el sürmemelisin.Başkasının "çoğunu" senin olan "aza",tercih etmemelisin.
Eğer birşeyi istiyorsan,istediğini açıkça söylemeyi öğretmek istiyorum sana.Çekindiğin kimse olmasın hayatta,sen iste isteğini hayattan."Hayır" demeyi de öğren istiyorum.İstemediğin birşeyi,kimse zorla yaptıramasın sana.Senin keskin çizgilerin olsun hayatta.Çıtanı hep hayal ettiğinden bile yüksekte tut istiyorum.En çok da kararlı ol istiyorum.Babanın kararlılığına hayranken,senin de en az baban kadar kararlı  olmanı istiyorum.Huyunu,mizacını,karekter yapını babandan al istiyorum.Onun gibi,kimselere olmasın eyvallahın.Sen de tıpkı baban gibi;el etek öpmeyi sevmeyenlerden,belini kimseye eğmeyenlerden,harama göz süzmeyenlerden ol istiyorum.Annenden al;affetmeyi,merhametli olmayı,şefkatli bir yüreği.Sen de seveceksen,bizim gibi sev istiyorum oğlum..En acı aşk ateşinin bile, aşksız bir yürekten daha iyi olduğunu bil istiyorum.Aşık olup,aşkın her halini,en derin ateşini yüreğinde duy istiyorum.




Sana öğretmek istediğim öylesine çok şey var ki bebeğim.Gamı,kederi,derdi,elemi hiiiiç bilme istiyorum.Dilerim bunlar hiç uğramaz yüreğine.Çektiğin en büyük acı,tatlı bir aşk acısı olur,dilerim.Ondan gayrı acı,yüreğine hiç uğramasın bebeğim.Yollarına dikkenler,taşlar hiç çıkmasın.Annen gibi hayatı mücadelelerle değil,en keyifli halleriyle yaşa istiyorum.Pişmanlıkla asla tanışmasın yüreğin.Günün birinde yaptıklarından değil, yapmadıklarından pişmanlık duymalısın ancak.İstikrarlı olmanı istiyorum bebeğim.Ne istediğini bil ki,hayatta bir duruşun olsun.

Hayatı öyle ucundan yaşayanlardan da olma.Pamuk ipliğiyle bağlanma hayata sakın.Şöyle tırnaklarınla, pençelerinle kavra hayatı.Tırnakların acısa da vazgeçme hayatından.Yıldırmasın seni,güçlükler çıksa bile karşına.Hırsı,azmi sakın elden bırakma.Ben vazgeçenleri sevmem bilesin.Sakın idealerinden,hayallerinden vazgeçmeyesin.

Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlatmak istiyorum bir de. Hayatı yargılamanı değil,sorgulamanı istiyorum....En büyük gücün,bilgi olduğunu bilmeni.Kazanmanın,başarı elde etmenin hazzını görmeni istiyorum.Babanın plaketleri,başarıları ve daha fazlası oluvermeli senin de hayatında.Kitaplar,en büyük dostun olmalı yavrum.Kutsal kitabımız ışığın olmalı evvela.Onunla,ilerlemelisin hayat yolunda.


Ah benim küçük oğlum,gözünde hiçbirşey kalmasın istiyorum.Benim yapamadıklarım,yaşayamadıklarım da senin olsun.Hayat sana hep istediklerini,en hayırlı haliyle versin.Ben de ne çok şey isteyip duruyorum:)) Anne yüreği işte,herşeyden koruyabileceğini,hayata kalkan olabileceğini sanıyor.
Tüm güzellikler bebeğinin olsun,hayat onu,hiç incitmesin istiyor.Oysa kul,mutlak kaderini yaşıyor


(Yüreğimde sürekli artan sevginle kucaklıyorum seni evladım.
Seni pamuklara sarıp sarmalamak,yüreğimin en derininde saklamak istiyorum.
Seni çok ama çok seviyorum.)
mommyminti:))

22 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

o zaten genlerinden alacaktır bütün güzellikleri senin şeefkatini,merhametini, babasının dürüstlüğünü sen sadece dua et Alevcim bahtı güzel olsun sevimli yumurcağın ALLAH YAVRUNA GÜZEL GÜNLER GÖSTERSİN İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN SAĞLIKLI ÖMÜRLER NASİP ETSİN CANIM SEVGİLER

Özgen dedi ki...

Canım ağzına yüreğine sağlık hepimizin evletlerı için istediklerini dile getirmişsin ne güzel sevgiyle kal, Allah hepimize evletları için bu dileklerimizi nasip etsin İnşallah.

Banu dedi ki...

Canım hayırlı cumalar... Yüreğine sağlık tam bir ana yüreği bu işte... Rabbim hepsini nasip etisin.. Böreğinde nefis olmuş ellerine sağlık orada ki sözlerin de beni çok etkiledi evet küçük yerlerde daha mütavi yaşamı bende istiyorum. Eskiden bir parka gidip çekirdek çitlemek haşlanmış yumurta yemek mutlu ederdi bizleri... şimdiyse bir bardak çayın 5 lira olduğu şehir içi bir yere gitmenin 1 günlük asgari ücretten fazla harcandığı yerdeyiz. Analar çalır oldu annaneler çalışır oldu fark ne şimdi ki neneler torunu cep telefonu alıyor her sene bir üst modelini markalı giysiler alıyor sence sevğinin değerimi artıyor?? benim annanem çokomel getirirdi şimdinin 0,20 kuruşu elmalı kurabiye yapardı şimdi ben onu sevmedim mi?? arkadaşım işin özü kadınlar taş üstüne taş koyana kadar çalışıp evine geçmeli evladıyla eşine hizmetle yaşamalı metropol bizleri yoruyorrr... sevgilerimle...

sibelyalcincom dedi ki...

İnşallah evladınıza her şeyi gönlünüzden geçtiği gibi yaparsınız
Sevgilerimle:)))

yeşim dedi ki...

içim titredi alevim ne güzel yazmışsın Rabbim hayırlı bir ömür versin yavrucuğuna hayırlı yazılar yazsın.çok öpüyorum her ikinizide...kucak dolusu sevgiler...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
bayılıyorum senin bu duygularını sözlere döküş şeklini. Ne mutlu kuzuna ki, böylesine güzel yürekli bir annesi var. Onun için yazdığın şeyleri yapacağına çok inanıyorum. Onu sen ve eşin yetiştireceğinize göre, sizden gördüklerini uygulayacaktır. En önemlisi verdiğiniz huzurlu ve mutlu yuva onun sevgide, saygıda doyuma uğramasıyla, diğerlerinide peşi sıra getirecektir.
Kuzucuğun ilerde bu yazıları okuduğunda naıl da mutlu olacaktır.
Sevgiyle kal.

Cici Dükkan dedi ki...

Canım, Gönlü güzel arkadaşım, Rabbim gönlüne göre versin, ne güzel anlatmışsın, nasıl duygulandım okurken, göz yaşlarım aktı akacak, Annelik ne güzel şey, ne kutsal şey.

Unknown dedi ki...

anne olunca dilekler,temenniler hep çocuklar üzerine oluyor.ne güzelde istemişsin,dilemişsin e bizede AMİN demek düşüyor
AMİN

Defne Kızın Anası dedi ki...

okurken gözlerimin dolduğu her bir dileğini kızım için tüm yavrular için canı gönülden Yüce Allahımdan istediğim yazın için ellerine gönlüne sağlık diyorum canım. o yumuk elleri yerim ben 41 kere maşallah

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın duygularını canım..Bu kadar içten cümleleri ancak bir anne kurabilir..Sevgiler..

ebru dedi ki...

canııııııımmmm o kadar güzel şeyler yazmılsın ki duygulanmamak elde değil.

her annennin evladı için isteyeceği güzel duygular.evet hep hayırlısını istiyoruz ama yine de kul mutlak kaderini yaşıyor.

tatlı mintim ellerine yüerğine sağlık. o minik elleri de yerim ben.....

Adsız dedi ki...

amim minticiğim tüm dualarına içtenlikle amin..seni blogumda hiiiç görmüyorum neden arkadasım bır ugra lütfen benide sevindir.sevgiler

Tatlı Mutfağım dedi ki...

minticim hayırlı geceler arkadaşım. evladına yazdıklarını okurken çok duygulanıyorum. Allah ağız tadınızı bozmasın canım ya maşallah barekallah. böyle anlatırken eşini falan inan nazar değecek diye korkuyorum. Allah afiyetinizi artırsın inş. kardeşim.

her anne evladına zeval gelsin istemez iyilik, güzellik mutluluk görsün ister hep. Hangimiz hangi acıyı kaldırabiliriz bilemeyiz canım sen yinede deme ya aşk acısı falan. Allah korusun hayırlısıyla vakitli saatli aşık olsun bizim küçük adam belkide ilk aşkıyla evlenir:)

dediğin gibi kul kaderini yaşayacak elbet ama onlar iradeleriyle kader yollarını çizecekler. Dilerim mevlamdan yavrularımız hayırlı kaldırabilecekleri imtihanlara vakıf olurlar. kul çilesiz olmuyor. olursada tavına gelemiyor inş. salih ve salihalardan eylesin mevlam onları.

çocuk yetiştirmeyle ilgili bir seminere katılmıştım orada konuşmacı erkekler kız çocuklarına annelerini örnek vermelerini kadınlarada babalarını örnek vermelerini söylemişti. sende yazında güzel yansıtmışsın bunu. baba örnek olduktan sonra çocuk zaten onu model alacaktır. helede anne bu kadar dua ediyorsa:)

öpüyorum canım iyi geceler diliyorum.

Unknown dedi ki...

rabbimiz tıpkı bal peteğinden süzülüveren bal damlaları gibi en halis dua olan ana duasını kabul eder inşallah biriciğim..bal gönüllüm..kuzucuğunu,aileni tüm sevdiklerini hayırlı ömürlerle karşılasın dilerim hep hayat..sen de yüreğinde benden hiç uzak olmayın bir de:)rabbime emanet melek yüreğin..

Nil dedi ki...

bir annenin yüreğinden dökülebilir ancak bu kadar güzel dualar dilekler. rabbim kuzularımızı korusun

uyar-dan dedi ki...

canımmm kardeşim RABBİM bütün güzel istek ve dileklerini kabul etsin inşallah yavrunu her türlü kötülükten korusun senin gibi güzel bir annesi olduğu için çokkkkkkk şanslı inan söyleyeceklerimi sayfa almaz ama kısa ve öz olsun canım seni minik yavrunu çok öptüm

Unknown dedi ki...

Minticiğim nasılda dökmüşsün yüreğindekileri,bütün annelerin duygularına tercüman oldun.Allah dualarını içinde bizlerinde yavrularıyla birlikte kabul etsin.Öpüyorum seni.

Nilgün dedi ki...

Anneler babalara göre daha duygusal sanırım. Yavrularımıza istediklerimizi yazmak için tükenmeyen kalem kullanmak lazım. Duygularını harika bir biçimde kaleme dökmüşsün. Dilerim tüm isteklerin gerçekleşir. İyi hafta sonları..

neval dedi ki...

amin yürekten kopan duana , sevgili minti.
bütün annelerin duası aynı ama bir yerlerde birileri incitiyor zevk alarak maalesef. ne kadar üzerine düşsek de ,yeterli olmuyor .en iyi koruyana emanet etmek lazım değil
mi ?

asaf yiğit dedi ki...

Allah gönlünüzün güzelliği gibi bi hayat nasip etsin inşallah bebeğiniz ve szin için,tüm sevdikleriniz için...yazılarınızı okurken gözlerim doluyor,hatta bazen taşıyor :)) benim de bir oğlum var..evlat bambaşka...sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

GÜL'ÜN MUTFAĞI
Özgen
Banu
evatolyesi
yeşim
bülbülünyeri
ay-ser
sezobigo
Defne Kızın Anası
Elif..
ebruliyemektarifleri

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL DİLEKLERİNİZ,İÇTEN DUALARINIZ VE TEMENNİLERİNİZ İÇİN AMİİİN DİYORUM.ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.ANNELİK GÜZEL ŞEY.RABBİM DİLEYENE YAŞATSIN BU DUYGUYU.VE RABBİM CÜMLE ANNELERİN YAVRULARINI KORUSUN GÖZETSİN.HİÇBİR ANNENİN YÜREĞİNE EVLAT ATEŞİ DÜŞÜRMESİN.HEP İYİ YERLERE GELİVERSİN YAVRUAR.GÜZEL ÖMÜRLER YAŞASINLAR.TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLARIM.İYİKİ VARSINIZ...

can
çokzarifişler Tatlı Mutfağım

mintinin dünyası dedi ki...

çokzarifişler
Tatlı Mutfağım
pinaripekci
Küçük Mucizem
uyar-dan
Nazmiye
Nilgün
neval
asaf yiğit


SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL DİLEKLERİNİZ,İÇTEN DUALARINIZ VE TEMENNİLERİNİZ İÇİN AMİİİN DİYORUM.ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.ANNELİK GÜZEL ŞEY.RABBİM DİLEYENE YAŞATSIN BU DUYGUYU.VE RABBİM CÜMLE ANNELERİN YAVRULARINI KORUSUN GÖZETSİN.HİÇBİR ANNENİN YÜREĞİNE EVLAT ATEŞİ DÜŞÜRMESİN.HEP İYİ YERLERE GELİVERSİN YAVRUAR.GÜZEL ÖMÜRLER YAŞASINLAR.TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLARIM.İYİKİ VARSINIZ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...