5 Şubat 2011 Cumartesi

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması






Derin dondurucular çıktıktan sonra neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet.Tazesinden çok farklı bir tadı var.Annemler kuruturken normal taze fasulye yapar gibi verev bölerek kurutur.Kayınvalidemler ise bu şekilde uzunlamasına,keskin bıçak yardımıyla 3-4 ince parçaya ayırarak kurutuyorlar.Daha önce böyle uzunlamasına kurutulmuş halini görmediğim için bana ilginç gelmişti.

Gerçi şekli ne olursa olsun tadı değişmeyen bir yemek...

               
MALZEMELER
YEŞİL FASULYE KURUSU
2 ADET KURUSOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
PULBİBER
KİMYON ÇOK AZ
TUZ
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
               
YAPILIŞI
1-YEŞİL FASULYE KURULARINI SUDAN GEÇİREREK YIKAYIN.TENCEREYE KOYUN VE ÜZERİNE KAYNATTIĞINIZ SUYU İLAVE EDİN.KAPAĞINI KAPATARAK KAYNAMAYA BIRAKIN ORTA ATEŞTE.
2-BİR TAVAYA YAĞI KOYUN.KURUSOĞANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP YAĞA İLAVE EDİN.SOĞANLAR PEMBELEŞMEYE BAŞLAYINCA SALÇAYI EKLEYİN VE BİRLİKTE KAVURUN.

3-YAKLAŞIK 30 DAKİKA KADAR KAYNATTIĞINIZ FASULYELERİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİN.FASULYELER PİŞMİŞSE SÜZÜN.AMA SUYUNUN BİR MİKTARINI DÖKÜP,HEBA ETMEYİN,DAHA SONRA KULLANMAK ÜZERE AYIRIN.PİŞME SÜRESİ FASULYE CİNSİNE GÖRE DEĞİŞİR.

4-SÜZDÜĞÜNÜZ FASULYELERİ,HAZIRLADIĞINIZ SOĞAN HARCINA EKLEYİN.SALÇAYI YEDİRENE KADAR KARIŞTIRIN.AYIRDIĞINIZ FASULYELERİN SUYUNDAN 1 SU BARDAĞI KADAR İLAVE EDİN.VE BİR SÜRE DE BU ŞEKİLDE KAPAĞI KAPALI HALDE PİŞİRİN.
 

5-SUYUNU TAM ÇEKMESİNE MÜSADE ETMEDEN ALTINI KAPATIN.AMA ÇOK SULU DA BIRAKMAYIN.GÖNLÜNÜZCE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.



AFİYET OLSUN...minti



18 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

anneannem de yapar ismi gazel aşıdır.keyifle yerim.tekrardan hatırlattığın için teşekkür ederimm

Unknown dedi ki...

Mintim tam can evimden vurdun,bayılıyorum sebze kurularına tazesinden güzel oluyorlar.Bari ben de kuru dolma yapayım.ellerine sağlık,iyi haftasonları dilerim

Adsız dedi ki...

ilk defa yeşil fasulyenın kurutulmuşunu duydum ve nefis gözüküyor yaa canım cektı.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım benim.nefis olmuş.

Gulos dedi ki...

Üzerin de sarımsaklı yoğurtla çok daha güzel oluyor.

Unknown dedi ki...

Yeşil fasülye tam bana göre çok sevıyorum.Eline sağlık karnım cıktı görüntüyü görünce.

Ferkay dedi ki...

Çokda güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Afiyet olsun..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canımcığım. İlk kez duydum yeşil fasulyenın kurusunu. gerçi bizim oralar nemli oldugu için pek sebze kurutulmaz. Genelde konservedir hersey.

evatolyesi dedi ki...

Afiyet olsun dediğiniz gibi şekli değil lezzeti önemli:))

Unknown dedi ki...

ben fasulyenin kurutulduğunu daha önce duymamıştım.fasulyeyi seven birii olarak eminim çok güzeldir size afiyet olsun

Unknown dedi ki...

Aysen gibi bende ilk kez duyuyorum kurutulmus fasulyeyi. Nefis gorunuyor ellerine saglik canim

Unknown dedi ki...

Seneye mutlaka deneyeceğim...Dondurucudan çıkan yeşil fasulyeleri yiyemiyorum, bunun tadı değişmiyordur inş...
ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

dondurucudakı fasulye bunun yerini tutarmı arkadaşım.kurusun lezzeti bir başkadır.helede yanında yufka ekmeği varsa süper olur.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Kurutulmuş fasulyeden yemek yaparız da kavurmasını hiç duymamıştım..Çok severim kurutulmuş fasulyeyi... Bende deneyeceğim kavurmasını..
Ellerine sağlık canım..

pie kurabiye dedi ki...

Annem de çok kuruturdu.Kışın parça etle yemeğini yapardı.Ben de çok severim.Ellerine sağlık.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

fasulye kurusunu severim yemeği ve kavurması çok lezzetli oluyor
ellerine sağlık arkadaşım
bugün rüyamda seni görüyordum yani senmişsin:))
ilginç bir rüyaydı uyandım,hayırdır inşallah dedim
inşallah bir gün gerçekte de görüşürüz,öpüyorum seni

KURABİYECİCİ dedi ki...

Alah Allah bunuda ilk duydum.Peki güzelim bu ipe diziliyormu bir işlem yapılıyormu yoksa verev kesip güneştemi kurutacağız ben hiç yapmadım kusura bakma biraz fazla sordum ama çok güzel göründü denemmeli ellerine sağlık

casminella dedi ki...

Ellerine sağlık. Kurutulmuşunu hiç yemedim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...