10 Şubat 2011 Perşembe

Peynirli Börek

 

Gerçekleşmesini istediğimiz planlarımızı düşündükçe, zamanın hızla akmasını,o günlerin hemencecik gelivermesini ister gibi oluyorum.Büyükşehirde insanın stresi de büyük oluyor.Şunu hemen söylemeliyim ki ben metropol insanı değilim.Büyükşehirlerdeki keşmekeşlikler,trafik,beklemeler,karmaşalar,koşuşturmalar,kirlilik,kalabalık, nefes aldırmıyor insana adeta.Temiz hava çekmek için dışarı çıksan,kaçarak içeri giriyorsun.Alışveriş mağazaları öylesine bağlıyor ki insanı,bir girdiğinde 6 saatten evvel çıkamıyorsun.İşten çıktığında evine,en az bir saatte ulaşıyorsun.Zaman hızla akıyor ve sen hiçbirşey yaşayamıyorsun.

İşte bu nedenle eşimle birlikte;daha küçük,daha sakin,zamanın ağır aktığı,telaşların olmadığı,akrebin yelkovanı harala gürele kovalamayıp,sakince takip ettiği,denize mutlak kıyısı bulunan,yeşilin kucağında olan,dingin,modern,güneşin yakıp kavurmadığı,en sıcak zamanda bile,bir nebze serinliği barındıran,kendi halinde şirince bir diyarda yaşamak istiyoruz.

İşimizden çıkınca,yavrumuzu kreşten alıp sahilinde yürüyebileceğimiz,dilediğimizde balığımızı tutabileceğimiz,doğayı fotoğraflayabileceğimiz,dalgıçlık öğrenebileceğimiz,yelkenlimizle açılabileceğimiz,haftasonu; kırlarında uçurtma uçurabileceğimiz,yavrumuza piknik keyfini yaşatabileceğimiz,piknik yeri kapmak için sabahın 7sinde mesire yerine gitmek yerine,canımızın istediği vakitte gidip eğlenebileceğimiz,ayaklarımızı  "kedi-köpek gezmiş midir?" düşüncesi olmadan toprağına basabileceğimiz,dalından yemiş koparabileceğimiz,penceremizi açtığımızda gökdelenler yerine,maviliği kucaklayabileceğimiz,bahçesine hamaklar kurabileceğimiz,sardunyalar yetiştirebileceğimiz,canımız istediğinde,arabalarımıza atlayıp dilediğimiz yere çıkıp gidebileceğimiz,bisikletlerimizle doğa turu yapabileceğimiz,sabahında koşumuzu yapıp,ardından işin yolunu tutabileceğimiz,öğlenleri evimizde buluşabileceğimiz,sinema kuyruğu,tiyatro kuyruğu,ekmek kuyruğu,alışveriş yaptıktan sonra hesabı ödeyebilme kuyruğu ve ardı arkası kesilmeyecek olan kuyrukların uğramadığı,trafiğinde saatlerin heba edilmediği,kendimize daha çok zamanın kaldığı,rüzgarların saçlarımızı okşadığı,gecesinde mehtabı bulabildiğimiz,yıldızların yeryüzüne daha yakın olduğu:)ayın parlak göründüğü,yakamozların tatlı pırıltılarına şahit olabileceğimiz bir diyar olsun istiyoruz.

Çok şey istemiyoruz aslında:)Bu mutlulukları düşündüğümde,içim kıpır kıpır oluyor işte.
Ankara bana birbirinden güzel,güzellikler bahşetti.Bu şehri seviyorum,yeri yüreğimde apayrı.Mutluluğa vuslatın şehri Ankara benim gönlümde.Lakin ömür öylesine kısa ki doyadoya yaşamak istiyoruz eşimle.Evler alıp,mal mülk biriktirmek,paraları yastık altı yapmak bize göre iş değil.Her tatil zamanı başka yerler olsun güzergahımızda.Arada kaçamaklar yapalım istiyoruz günübirlikte olsa...
Heybemizde suyumuz-ekmeğimiz,yüreğimizde sevgimiz bir de miniğimiz olsun yanımızda yeter.
Gezmek,görmek,eğlenmek,keşfetmek,her lezzeti ait olduğu yerde tatmak istiyoruz kısmetse.Zaman geçip gittiğinde cüzdanımızdaki biriktirdiklerimize değil,yüreğimizdekilerine bakmak istiyoruz.


Şimdilik bunlar hayal gibi görünse de,birgün gerçekleştirmeyi istediğimiz,yığınla olgudan sadece en basitleri,ilk aklıma geliverenleri.Bakalım hayat bizlere bunları yaşayabilme fırsatı verecek mi?Bakalım bunları yaşamaya,nefesimiz yetecek mi?Herşeyden önce herzaman ki gibi hayırlı olanı diliyorum Rabbimden dedikten sonra;
lezzet yolculuğumuzdaki yeni durağımıza yol alıyoruz.
Peynirli yufka böreğine kimse hayır diyemez zannediyorum.
Ben bayılıyorum.Ve hemen sizlere tarifini veriyorum.
Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr. kadar tam yağlı beyaz peynir
yarım demet maydonoz
1,5 su bardağı yogurt
1 çay bardağı sıvıyağ (biraz çıtır isterseniz z.yagı, yumuşak isterseniz ayçiçekyağı)
2 yumurta
 

Yapılışı
1-1 yumurtayı derince bir kaseye kırın, diğer yumurtanın sarısını ayırıp,beyazını diğer yumurtaya karıştırınız ve  iyice çırpınız,yoğurt ve yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.(ben çok az kabartma tozu yada karbonat da ekliyorum.bilginize)
2-Diğer yandan peyniri iyice ufalayınız,maydonozu incecik kıyıp peynire ekleyiniz.Fırın tepsisinin tabanını  yağlayınıyada yağlı kağıt seriniz.Ben yağlamayı tercih ediyorum. 
3-İlk yufkayı tepsinin dışına taşacak şekilde serin .(Yufkanın taşan kısımları en son böreğin üzerine örtülecek ve boylece böreğimizin kenari kısımları açık kalmayacak)

4-Karışımdan ilk kata sürünüz ve üzerine peynirli harçtan seriniz.Her kata önce harçtan sürüp,sonra peynirli harctan serpiniz.En son yufkayı tepsinizin büyüklüğünde kesip,artan ufaklarını soslayarak böreğe dahil ediniz.En alta düzlediğiniz,kenarlardan taşan yufkayı böreğin üzerine doğru kapattıktan sonra,tepsinin büyüklüğüne göre ayarladığınız yufkayı,böreğin en üstüne düzleyiniz.Böreği dilimledikten sonra kalan yoğurtlu karışıma en başta ayırdığınız yumurta sarısını,eğer çok azlmışsa biraz daha yoğurt ve yağ ilave ederek çırpıp, tamamını dökünüz.

5-Dilerseniz üzerine susam yada çörekotu serpebilirsiniz.Hazırladığınız böreği zamanınız varsa 1-2 saat hatta bir gece buzdolabında dinlendiriniz.Fıırını 200 derece ayarlayıp ve 20-25 dk pişiriniz.
Sıcacık çayınızla birlikte ,sevdiklerinize servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 

Hayallarinizin,bir tebessüm kadar yakınınızda olması dileğiyle...
Yüreğimden hiiiç eksik olmayın inşallah...
Minticiğinizden Sevgiler

47 yorum:

yedirenk dedi ki...

minticim börek hem pratik hemde çok leziz görünüyor,ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

peynirli börek böreklerin içinde ilk tercihimdir.ellerine sağlık arkadaşım.harikaolmuş.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

canım Alevciğim;
ne güzel hayaller bunlar canımm:)
dilrim ki gerçek olur:)
sahili bana uzak olsada sakin bir şehirde yaşamaktan mutluyum bende:) doğup büyüdüğüm istanbul güzel hatıralarda ve özlemlerimde saklı..
ama buraları ayrı bir seviyorum..
sakinliği huzur veriyor:)
böreğinde üstüne kaymak oluyor canım benim ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Allah gönlünüze göre versin canım. Biz de eşimle böyle bir yerin hayalini kuruyoruz.Büyükşehirde yaşamak zor, çocuk olmak , çocuk sahibi olmak zor .daha doğal , daha sakin bir yerlerde yaşamak bu günlerde dünya hayatına dair en çok ettiğimiz dualar arasında. Kimbilir belki hayallerimizdeki yerde komşu oluruz :) Sevgilerimle

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

Sevgili mintinin mutfağı, böreğe diyecek lafım yok, çok güzel gözüküyor gerçektende ellerine sağlık :)
ama giriş yazısında sanki eşimle benim düşüncelerimizi okur gibi hissettim. uzun zaman istanbulda kaldıktan sonra bizde daha sakin bir yeri tercih ettik. katlarımız yatlarımız olsun demek yerine, ilkbaharda şuraya gidelim, aa burayı da mutlaka görelim diyerek planlıyoruz günlerimizi:) gerçekten sevdiğin yanında olunca da çok keyifli bir hal alıyor, lüks bir evde oturmak yerine yapılan bu seyahatler..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

o insanı alıp götüren ve gerçekleştirmesi aslında bence de kolay gibi görünen hayallerini okuduktan sonra ne yalan söyleyim tarife bakmadım bile

daha lezzetli geldi insanın kendi hayatı ile ilgili yaptığı tarif :))

tüm hayallerimizin gerçekleşmesi dileğiyle
sevgiler...

Avrupa'da yasam dedi ki...

mmmhh gözlerim bayram etti,dogrusu bu konuda iyi oldugun fotograftan belli,elerinze saglik,sevgiler...

mine dedi ki...

ben yaptım ve samsuna geri döndüm çok da iyi yaptığımı düşünüyorum hatta bir çiftlik evim olsa yakınlarda hemen oraya geçerim : )

umutluhayat dedi ki...

canımcım benim sanki ruh ikiziyiz,aynı hayaller var hep bizdede,kimbilir belki birgün küçük bir sahil kasabasında birleşir yollarız ve çok iyi iki dost oluruz.platres kardeşim ben bu platesi uzun süredir boşladım her gün başlayacağım diyorum olmuyor,ma pazartesi kesin başlıyorum.börek nefis olmuş.ellerine sağlık ,bir dilim aldım kaçtım.

Adsız dedi ki...

Anlattığın gibi bir hayatı sanırım büyük şehirlerde yaşayan herkes hayal ediyor. Umarım böyle bir yaşamın hayalini kuran herkese Allah dilediğini hayırlısıyla nasip eder. Kırlara çıkıp gönlünce gezerken ve piknik yaparken bu börekten de yanımızda olursa daha ne ister ki insan :)Ellerine sağlık canım.

humeyra dedi ki...

Börek ayrı güzel, hayaller ayrı güzel. Dilerim hayallerin de gerçek olur. Ben de öyle kalabalıklara gelemiyorum, daralıyor insanın içi.

Nil dedi ki...

minticim bu börek benim dişimin kovuğuna yetmez kii :)

yemyeşildeniz dedi ki...

bayılrım peynirli böreğee :))ellerine sağlık cnm. sevgiler

neslice tarifler dedi ki...

Daha bu sabah işyerinde arkadaşlarımla aynı şeylerden bahsettik. İnsan belli bir olgunluğa erişince büyükşehirin hengamesinden yoruluyor, kaçmak istiyor. Benim de birazcık cesaretim olsa, yapmak istediğim tek şey küçük bir sayfiye yerine yerleşip hayatımı orda yaşamak. İki katlı bir ev, üst katında oturup, alt katında pastalarını yiyeceklerini kendimin yaptığı bir kafe. :))
Ben de Ankara'da yaşıyorum, paramı burda kazanıyorum, ailem-sevdiklerimin çoğu burdalar ama kendimi bu kente ait hissetmiyorum. O yüzden söylediklerinize aynen katılıyorum. Heleki "mutluluğa vuslatın şehri" lafınızın altına bi çizgi de ben çekiyorum.
Umarım bugünün hayalleri, gün gelir yarının gerçekleri olur.
Sevgilerimle..
Bu arada peynirli börek hayallerimizin gölgesinde kalmasın. Ellerine sağlık arkadaşım.. :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
hayalllerim dediğin şeyler galiba hepimizin hayalleri.Kim yaşamak istemez ki söylediğin o yerde. Deniz, yeşillik, temiz hava, trafik kaosu yok,yediğin her şey missler gibi ve yanında da sevdiklerin.Ama yaşamda önceliği çocuklara verince sanki sadece büüyük yerlerde güzel okullar olurmuş gibi bir hissede kapılınca dur şimdi çocuklara haksızlık yapmayalım, okullarını bitirsinler derken seneler akıp geçti.Bizde ne yapalım sevdiceğimle olduktan sonra her yer güzel diyerek yıllarca kendimizi oyaladık. Yaz tatillerinde gittiğimiz yerlerle şarz olup bir yıl idare etmeye çalıştık. Kimbilir bu hayalleri gerçekleştirseydik, yaşam bizlere neler sunacaktı. O nedenle istediğini yapmakta kendine şartlar sunma, yapmak için planlarını hızlandır. Yoksa yaşamda sana şundan sonra, bundan sonra diye seçenekler sunuyor tatlı mintim.
Ellerine sağlık. Böreğin nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

Aycan dedi ki...

Börek sevilmezmi hiç :) Hiç dayanamam,içine ne koyulursa koyulsun hiç bakmadan yerin. Canım ellerin dert görmesin inşallaaaah.


selamlar;

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Mutfak başlı başına bir sanattır. Günümüzün katkılı ve değişime uğramış malzemeleri ile eskisi gibi harika ve lezzetli yemekler pişirmek kolay olmasa gerek.

Yazınızdan anladığım kadarıyla büyük şehirlerin metropol keşmekeşinden siz de muzdaripsiniz.

Sade bir hayatı, en az ben de sizler gibi arzu edenlerdenim. Ama şu andaki durumlar buna elvermiyor. İnşallah birgün bu sade yaşmın eteğinden bir de biz tutarız...

Sağlıcakla kalın.

hanife dedi ki...

hayallerin gerçeklemesini dilerim ablacım,temiz hava deniz kıyısı çok güzel onları isterim.Sakin ve sessizliği sevmiyorum,koşuşturmalı hayatı seviyorum ama önce sağlımız olsun.
Börek harika olmuş eline sağlık

Adsız dedi ki...

Bodrum Turgutreise alayım sizi burası bir harika .Tüm istedikleriniz burada var gibi.Allah hayırlısını nasib etsin
fatoş

abide dedi ki...

Ellerine sağlık.Börek çok güzel görünüyor.Yanında da çayla süper olmuş .)

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Pratik ve lezzetli bir börek..Ellerine sağlık..
Hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle..

durutarifler dedi ki...

Pek bir yumuşacık, pek bir lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık
Sevgiler

bininci tekil şahıs dedi ki...

canim sen cennetten bahsediyorsun!

blogspot'um engelli, simdi de lab'in bilgisayarindan yaziyorum gizlice!! o yuzden blogspot'lara giremiyorum:((

opuldun

bininci tekil şahıs dedi ki...

canim sen cennetten bahsediyorsun!

blogspot'um engelli, simdi de lab'in bilgisayarindan yaziyorum gizlice!! o yuzden blogspot'lara giremiyorum:((

opuldun

Yeşim dedi ki...

Mintim Allah gönlüne göre versin canım :)
Börek nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
Bu arada sen bana uğramaz oldun gözümden kaçtı sanma :) Bir şeye mi kırıldın canım yoksa ?
sevgiler...

Unknown dedi ki...

börek nefis ellerine sağlık ama anlattıklarını okurken Çanakkaleyi anlattığını farkettim işte aradığınız yer tamda burası memleketim diye demiyorum mutlaka gelin görün çok beğeneceksiniz:)))bekliyorum ÇANAKKALE YEEEEEEEE

Gulcin dedi ki...

bu sefer gercekten cok canim cekti :)
hemen yufka bulmalliyim ama nereden :)
elinize saglik!

Limon çiçekleri dedi ki...

Mintim, canısı,eşimle benim hayallerimede sanki tercuman olmuşsun canım.Varmıdır acaba böyle bir yer?Umarım hayaller gerçek olur hemde en kısa zamanda..Peynirli böreğin cızırdaması bile sanki fotoğrafa yansımış.bir an elimi uzatsam alabilecekmişim gibi geldi.Ellerine sağlık..

made in funda dedi ki...

canısı ellerine sağlık.süper süper....

Unknown dedi ki...

Allah gönlünüze göre versin tatlim. Börek nefis olmus, simdi çayimin yaninda yemek isterdim!! Ellerine saglik

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Alevcim; ben diyetçiyimdir, light'ımdır falan amaaaaa...iş peynirli böreğe geldi mi illa ki tam yağlı peynir severim. Otlu, karışık böreklerde az yağlı yutturulabilir ama içi sadece peynirli olacaksa peynir yağlı olacak. Yoksa yavan olur değil mi? Ellerine sağlık ablacım (Bu arada küçük yerleşim yeri herkesin hayali, hiç merak etme. Çok şey istemiyorsun yani:))

GÖNÜL dedi ki...

ne güzel yazmışsın hislerime tercüman oldun inşallah hayallerin gerçek olur bu arada börek nefis olmuş

Özgen dedi ki...

Canım hayallerin çok güzel ve biliyormusun aynı Fethiyeyi tarif etmişsin.O dediklerini gerçekten burada aynen yaşayabilirsin.Yolun buralara düşerse bekliyorum. doğru söylediğimi göreceksin.Bu arada ellerine sağlık canım çok lezzetli.Bakarsın komşu olur birbirimize yaparız bu börekleri sevgiler:)...

Saliha dedi ki...

sorma trafık bızıde cıldırtıyor kacmk ıstıyoruz resmen:))ellerıne saglık mintim:))

Kuzzine dedi ki...

börekler müthiş, ellerinize sağlık...hayaller de harika;umarım hepsi gerçek olur..ben öyle bir yer biliyorum...benim sevgili BOZCAADA'M...ilk gittiğim günden beri orada yaşamak istiyorum; benim GEZİ NOTLARI'ndan bakabilirsiniz...sevgiler :)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım enfes görünüyor hele birde bizimle paylaştığın hayallerin aslında birçoğumuzun istediği ama yaşadığımız koşuşturmadan bir türlü fırsat bulamadığımız yapamadığımız hayaller umarım en kısa zamanda gerçekleşir :))

Filiz Morkoç dedi ki...

Har ika anlatmışsınız, hayaller hep aynı oluyor galiba şehirde sıkışıp kalmış biz göçebe ruhlular için..

SeneminYemekleri dedi ki...

çok güzel görünüyor bende yarın yapacağım eşime bir börek yapta yiyelim hanım dedi

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Alevcim; az önce 3 yufkayla yapıp fırına attım bu böreğinden. Bakalım ben de pişirebilecek miyim aynı lezzette..Haber veririm sonucunu sana..Sevgiler tatlım..

Hayatcemresi dedi ki...

Akşam çayının yanında ne güzel giderdi :( n'palım bizde kurabiye ile yetiniriz :)
Rabbim nimetlerini eksik etmesin(amin),
eline sağlık,sevgilerimle...

muhabbetsofrasi dedi ki...

bazen hayaller dua niyetine geçermiş

inşAllah seninki de öyle olur :)

börek harika gözüküyor yapsamda yesem dimi :D

Unknown dedi ki...

Mintıcığım borek çok guzel görunuyor,peynırlı börekler hem hafıf hem çok lezzetli oluyor.ellerıne saglık canım.

mintinin dünyası dedi ki...

yedirenk :teşekkürler arkadaşım sevgilerimle...

sevda:teşekkürler sevgili arkadaşım...sevgilerimle...

**kalpkurabiye**deniz**
seda:cımmm ne güzel olurdu komşu olmak hayallerimizdeki güzel mekanda.ne güzel aynı hayalelri kurmak,istemek .nasip arkadaşım.sevgiler...

Turta Tadında Yaşamak:canım öylesine katılıyorum ki sana anlatamam.dedim ya tuzumla ekmeğim bir de sevdiceğimle miniğim olsun yanımda daha ne isterim.güzel hayaller değil mi canım...

Aynur (Küçük Hala):ne güzel dedin canımcım aynurcum.ağzına yüreğine sağlık arkadaşım.sevgileirmle...
TATLI TUZLU:sağolasın tatlı arkadaşım.sevgilerimle...

mine:mine ablam demek samsun ha...kısmet ne diyelim.beki birgün biz de gideriz.nasip.ama çok iyi etmişsin canımcım...

umutluhayat:bernam belli mi olur belki dediğin gibi kaynaşır birbirimize çay içmeye sohbet etmeye gelir gideriz hayallerimizin birleştiğiyerde.bunu arzu etmek bile dostane.allah razı olsun arkadaşım...

mintinin dünyası dedi ki...

yersofrasi.org
humeyra
Küçük Mucizem
yemyeşildeniz
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM AYNI DİLEKLERE AYNI HAYALLERE SAHİP OLMAK VE AYNI HAYALLERİRDE VUSLATA EREBİLME DİLEĞİ NE GÜZEL BÖYLE.BERABERCE AYNI DİLEKTE HAŞROLMAK NE GÜZEL.AMİN DİYORUM ARKADAŞLARIM .İNŞALLAH KISMET OLUR BİRGÜN...
neslim:ne güzel demişsin arkadaşım.yüreğime dokundu inan.umarım yarının gerçekleri olur dediğin gibi kurduğumuz hayaller.ortak hayaller bile yaklaştırıyor bizi birbirimize.sevgiler arkadaşım...

mintinin dünyası dedi ki...

bülbülünyeri:
bülbül dilli ablam benim.ne güzel anlatmışsın benimde korktuğum gerçekleri.şuan bile korkuyorum hayatımı bu ertelemelerle tüketmekten.güzel tavsiyen güzel cesaretin içimi okşadı coşturdu beni allah razı olsun ablacım.sevgişlerimle...

Aycan
Yaz Blogcu
hanife

fatoş:SEVGİLİ FATOŞ DEMEK TURGUTREİS BÖYLE BİRYER HA.İNŞALLAH SEVGİLİ SESSİZ TAKİPÇİM BENİM.İNŞALLAH HAYIRLIYSA NASİP OLUR.TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇOK.

abide
Elif..
nilay
bininci tekil şahıs
Yeşim:SEVGİLİ YEŞİM OLUR MU SEVGLİ ARKADAŞIM.HİÇ KIRILIR MIYIM BEN.SEN MİNTİYİ TANIMAZ MISIN.:)SADECE İHMALKARLIK DİYEYİM.LAKİN BENİ GÖRMEYİ ÖNEMSEDİĞİN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN NASIL HOŞUMA GİTTİ ANLATAMAM BALIM...


SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL DİLEKLERİNİZ GÜZEL TEMENNİLERİNİZ İÇİN NASIL TEŞEKKÜR ETSEM AZ.İYİKİ VARSINIZ.NE GÜZEL PAYLAŞMIŞSINIZ HEYECANLARIMI HAYALLERİMİ.SEVGİLERİMLE KALIN ARKADAŞLARIM.SİZLERİ KUCAKLIYORUM...

mintinin dünyası dedi ki...

mukoM DEMEK ÇANAKKALEYİ ÖNERİYORSUN SEN DE.ASLINDA EŞİMİN HEP YAŞAMAK İSTEDİĞİ YERDİR ÇANAKKALE.NASİP ARKADAŞIM.SEVGİLERİMLE...

Gulcin
Limon çiçekleri
defneylebirlikte
Mutfaktan mis kokular
LEZZETLİ SOMUNLAR
GÖNÜL
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL TEMENNİZLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM SİZLERE TEK TEK.ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN.NASİP DİYELİM İNŞALLAH...

ÖzgenCİM DEMEK SEN DE FETHİYEYİ ÖNERİYORSUN BİZE.CENNET VATANIMIN HAYALLERİMDEKİ GİBİ YERLERİ VARDIR MUHAKKAK.LAKİN EVVELA DEMİR ATTIĞIN LİMANDAN UZAKLAŞMAYA KARAR VERMEK SONRASINDA YELKENLİYE YÖN VERMEK LAZIM SANIRIM.AMA BU ÖNERİLEN YERLERİ GÖZDEN GEÇİRİCEZ İNŞALLAH.KİMBİLİR FETHİYEDE BULUŞURUZ BELKİ BİGÜN.NASİPSE.SEVGİLER VE TEŞEKKÜRLER CANIM...

mintinin dünyası dedi ki...

BinbirçeşniTEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

kahveci:gördüm bloğunda bozcaada aşkını.hgerçekten hayaleri süsleyecek yerlerden biri.nasip arkadaşım.sevgilerimle...

SEVİM CENGİZ TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

Aklımdakiler.. TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

senemcabuk TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

LEZZETLİ SOMUNLAR:serap ablam sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç.nefistir nefisss...

Hayatcemresi TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

muhabbetsofrasi TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

HEDEN
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SEVGİLER...

HERBİRİNİZE TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM.GÜZEL HAYALLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...