4 Şubat 2011 Cuma

Porselen Sahanda Sucuk...


Hafta sonu için en çok tercih ettiğimiz kahvaltı alternatiflerinden biridir sucuk.Sucuğu hele bir de yumurtayla yapmışsak,mutluluğum iki katına çıkıverir anında....Ya da eşimin  salçalı-baharatlı özel bir sosla hazırladığı;sucuk-pastırma ikilisidir favorim.Aslında işlenmiş et tüketimini uzmanlar pek önermese de yemekten kendimi alamıyorum işte.Bebeğime kesinlikle vermedim,vermiyorum.Eğer pastırmalı yaptıysak çok az, yumurtalı kısmından veriyorum o kadar.Gerçi hep güvenilir markalar tüketiyoruz ama yine de içeriğinde tam olarak ne bulunduğunu bilmemdiğimden;kendimden uzak tutmayı beceremesem de,en azından bebeğimden uzak tutuyorum.Nasıl olsa ilerde tüketimine engel olamayacağız ,bari şimdi yemesin istiyorum:))

Lezzetine bayıldığımız sucuk lezzetlerinin başında,Cumhuriyet sucukları geliyor.Onun dışında Pınar'ın yada Maret'in baharatlılarını tercih ediyoruz.
Bizim evde sucuğu eşim hazırlıyor genelde.Bana sadece nasıl istediğimi söylemek kalıyor.
Yapımını anlatmaya gerek yok sanıyorum ama;eşimin sucuk yaparken ki minik bir ayrıntısını sizlerle paylaşmak istiyorum.Sucukları ince ince doğradıktan sonra tavaya atıp ocağa almadan önce,çok çok az su ilave ediyor tavaya.1 yada 2 yemek kaşığı kadar su,sucuğun kurumadan yumuşacık,kızarmış ve leziz olmasını sağlıyor.Genelde hiç yağ ilave etmeden kendi yağında pişiriyor.Bu arada en yağlı sucuklardan biri Polonez sucuk bana göre,bir denemeden sonra kesinlikle almamaya karar verdik.Eğer  yumurta kıracaksa içine yağ ilave ediyor elbette.Ama genellikle kısık ateşte,porselen sahanda,kendi yağında pişirmeye özen gösteriyor...

Afiyet olsun tüm sucuk severlere...
Şöyleee,ekmeğini sucuğa bana bana yiyenlere...

mintiden sevgiler

10 yorum:

Nil dedi ki...

sucuk hmmm yam yam. asla hayır demem. hele bir de acılı baharatlı sarmısaklıysa offf.

Unknown dedi ki...

ohhh...misss gibi kokusu geldi canım benim buralara...
Bir Kayserili olarak Şahin sucuklarını öneririm canım benim.
Migroslarda bulabilirsin.Yada bazı kasaplarda da mevcut.

Bana da Kayseriden akrabalarım gönderiyorlar sağolsunlar.

Keyifli bir hafta sonu diliyorum can arkadaşım.
Prensimide öpüyorum.

sevgilerimle...

zeynep dedi ki...

:))Porselende merak ediyordum nasıl olur diye gerçi sucuğun tadı aliminyum tavalarda nefis oluyor ama denemeli...Bu arada Ahmet İpek sucuklarını öneriririm canım Afyon sucuğu Ankara da yeni yeni satışlara başladı 100%100 dana ..Eşimin arkadaşı fabrika sahibi olduğundan lezzet ve kalitesinden eminim tam olarak nerelerde satış yapılır bilemiyorum bize kargoyla geliyor ama muhakkak yemelisin derimm..
(Ahmet İpek)İpek sucuklarıyla karışmasın..
HayırlıCumalar..

Unknown dedi ki...

Alevim hayırlı cumalar sucuk enfes
görünüyor.Açımmmm:))ellerine sağlık öpüyorum.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Alevcim o kadar iştahımızı kabartarak anlatıyorsunki son zamanlarda salam, sosis ve sucuklardaki karışımlardan dolayı pek almak istemesekte bu kadar güzel anlatımından sonra denmeye değer diyorum eşinin de seninde ellerine sağlık sevgilerimle çok öpüyorum canım

mutfagabuyrun dedi ki...

insan şu görüntüye bakarda yemeden nasıl durur arkadaşım.ama bebişine yedirmediğin için çok sevindim.en doğrusunu yapıyorsun.sevgiler.

Ferkay dedi ki...

Canım benim sucuklar çok güzel görünüyor uzak kalmak zor oluyor haklısın.

Unknown dedi ki...

Sucugu ben egetürk veya efepasa alirim hep (avrupa markasi) yagsiz teflon tavada pisirim kendi yagi çikiyor zaten. Cok severek yerim. Sevmeyende yoktur zaten. Ev sucugu hiç denemedim ama ! Ellerine saglik minticim

Hayatın Tatları dedi ki...

bayılırım sucuğa. ..(Kayseri damarım kabardı galiba)

Sağlıklı Adam dedi ki...

marka belirtildiğinde reklam yapılmış oluyor..herhangi bir sucuk fabrikasına haber vermeden gidip gerçek üretimi görme şansına sahip bir tüketici varsa onun yorumları daha ilgi çekici olurdu. Bahsettiğiniz bütün ünlü markalar da dahil ürünlerinin içinde suni acı, ekstraktlar v.s. kullanıyor, acı toz biberleri aflatoksinli (yani kanserli), aflatoksinli değilse alüminyum silikatla aflatoksin çıkması engellenmiş ama yine de aflatoksinli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...