kim hayır diyebilir ki köftenin yanında çıtır çıtır patates kızartmasına.
ben de bayılıyorum şöööyle uzun soluklu sabah kahvaltılarında...bazen hazır köfte harcı kullanıyorum.daha pratik oluyor ama evde yapılanın tadını kesinlikle vermiyor.bu nedenle tercihim köftenin lezzetini evde kendim belirlemek....
tadanlara,yiyenlere deneyenlere afiyet olsun...
Ayrıca tüm Türk Milleti adına Atamızı saygıyla anıyorum.o yüreğimizin en derininde,okuduğum her satır,baktığım her toprakta.o ,büyük insan ;tüm Türkiyenin gönlünde.....
bizlere bıraktığın bu kutsal emaneti tüm yüreğimle,dişlerimle tırnaklarımla kazıyarak koruyacağıma söz veriyorum Atam...bu vatanın bir karışı için canımdan vazgeçebileceğimi söylemek istyorum.ben bu topraklarda ayyıldızımın altında doğdum,
son nefesimi bu kutsal bayrağın altında vermeyi nasip et yarab...
tadanlara,yiyenlere deneyenlere afiyet olsun...
Ayrıca tüm Türk Milleti adına Atamızı saygıyla anıyorum.o yüreğimizin en derininde,okuduğum her satır,baktığım her toprakta.o ,büyük insan ;tüm Türkiyenin gönlünde.....
bizlere bıraktığın bu kutsal emaneti tüm yüreğimle,dişlerimle tırnaklarımla kazıyarak koruyacağıma söz veriyorum Atam...bu vatanın bir karışı için canımdan vazgeçebileceğimi söylemek istyorum.ben bu topraklarda ayyıldızımın altında doğdum,
son nefesimi bu kutsal bayrağın altında vermeyi nasip et yarab...
Eveet!!
Atamızı bir kez daha şükran ve saygıyla andıktan sonra,
sabahların vazgeçilmezi köfte,patates tarifimize devam edelim
köfte tarifi için:
kullanılan malzemeler:
yarım kg kıyma
1 yumurta
2-3 dilim kuru ekmek veya galeta unu
1 baş orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı yoğurt
5-6 dal maydonoz
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
yarım çay kaşığı Kimyon
yapılışı:
1-kıymayı bir kaba alın.soğan ve sarımsakları rondodan geçirin ve üzerine ilave edin..diğer malzemeleri de ekledikten sonra sonra 10 dakika kadar yoğurup elinizde istediğiniz şekli verin.
2-çok az yağ sürdüğünüz teflon tavada arkalı önlü çevirerek kızartın.yanına da soyup hazırladığınız patatesleri kızartın.
yada dilerseniz köfte ve patatesleri aynı anda yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip,çok az yağ ve tuz ilavesiyle 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.her ikisinin lezzeti ayrı oluyor fakat her iki şekilde de lezzetli oluyor...
her iki reçeteyi de gönlünüzce servis yapabilirsiniz...
mintiden notlar:
***kullandığınız kıymayı dananın döşünden çektirin bence.içindeki yağ ve et oranı inegöl ve tekirdağ köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma kullanmanızı öneririm.
***dilerseniz köftenizi fazlaca yaparak buzdolabı poşetlerinekoyup, paketler yapıp dondurucunuzda saklayabilirsiniz.böylece elinizin altında her daim köfteniz bulunmuş olur.
afiyet olsun herkese...
8 yorum:
CANIMCIIIM ,GÜZEL YORUMUNLA GÖNLÜMÜ SEVİNDİRDİN ALLAH DA SENİ SEVİNDİRSİN İA. :)BEN DE ÇOOK ÖZLEDİM SENİ VE ARKADAŞLARI.. KEŞKİ YAKIN OLSAYDINDA SANA BU GÜZEL KAHVALTIDA EŞLİK EDEBİLSEYDİM :) ELLERİN DERT GÖRMESİN.BAYILIRIM BEN DE KÖFTE PATATSE :)İÇTEN SEVGİ VE MUHABBETLERİMİ BIRAKTIM. KABUL BUYUR :)
Canısı günaydın bu güzelliğe asla ha
yır denmez ellerine sağlık kocaman öpüyorum.
saatlerce süren ve bol yemekli kahvaltıları bende severim :) ellerine sağlık..
www.yemekaski.com
minticim yavrum eline sağlık gene döktürmüşsün yaa,ay valla zaten bu aralar ne olduysa bana bilmiyorum insan üstü yemek yiyiyorum,adeta bir duba olma yolunda ilerliyorum
ay sevgiler canım ya:)
Ben ve çocuklar asla hayır diyemeyiz bu tarife köfteler nefis
ümmüm rica ederim sevgili arkadaşım.muhabbetimiz gönülden gönüle.kendine iyi bak canım...
derya ablacım teşekkür ediyorum çok.seni seviyorum...
seçilim al benden de o kıadar canım.bayılırım bayılırım...
çizercim o halde sana afiyet şifa olsun yarasın demekten başka ne kalıyor bana:) sevgiler...
keyfeseyranım teşekkür ediyorum taa gönülden sevgiler...
Kahvaltı için alternatifmiii hoobbaaaa:))
Ah bebüşüm ben hayatta yiyemem kahvaltıda ama öğlen yesem olurmu canım benim.ellerine sağlık
Kahvaltı için ideal bence zevkler renkler tartışmaya gerek yok��
Yorum Gönder