8 Şubat 2011 Salı

Tavuklu Adıyaman Patlıcan Kebabı

Gönlünüzce geçireceğiniz güzel bir hafta diliyorum sizlere,
Akşamlarımız bu aralar pek bir durgun geçiyor.Eşim bu aralar çok yoğun günler geçiriyor.Yakın bir zamanda görevi gereği,tek başına gerçekleştireceği 3 günlük İngiltere yolculuğu onu bekliyor.Haliyle sorumlulukları arasında mücadele ediyor.İngilizceyi çok iyi anlıyor neyse ki.Ancak bildiğiniz gibi nankördür ingilizce.Hayatınızın içine sokmadığınız vakit,gözardı ediverdiğiniz vakit,o sizi sizden önce gözardı ediveriyor.

İşte bu nedenle eşim şu günlerde kolay anladığı ingilizcesini anlatmaya çalışmakla meşgul işte.Pratik yapması gerekiyor.Tek başına gidiyor oluşu,çok önemli bir kongreye tek başına Türkiye'yi temsilen katılacak oluşu,stres yaratıyor haliyle.Ama altına girdiği her iş gibi,bunu da başarıyla neticelendireceğinden eminim ben.

Eşime bu yorucu süreçte destek olmaya çalışıyorum.Fazla ilgi beklememeye,gezme,eğlenme taleplerinde bulunmamaya çalışıyorum.Çünkü süresi çok kısıtlı.Kendini hazır hissediyor olmalı.İşte bu nedenle kendi halime kaldığım şu dakikalarda,ben de size sevgili Cafe Pepela'da gördüğüm,çok beğenip hemen denediğim lakin,ancak  şimdi yayınlayabildiğim bir tarifi sunmak istiyorumArkadaşıma teşekkür ediyorum.
 ***
Patlıcanı şu kış günlerinde,çok özlediğimi söylemek istiyorum evvela.Gerçi yazdan közleyip,sıkı sıkı paketleyip dondurucuya attığım patlıcanları kullanıyorum ara ara.Çok şükür,lezzetlerini de koruyorlar hala.Ama onlara da,bitecek diye kıyamıyorum işte.Biran önce yaz gelse de en sevdiğim sebze olan patlıcanın,her nevi yemek ve lezzetlerini yapıp yiyiversem:))

Şimdi özlediğim patlıcan lezzetinin güzel bir halini getiriyorum sizlere.Ve hemen yapılışına geçmek istiyorum:)


Kaplama İçin Malzemeler
5-6 adet patlıcan 
1 adet tavuk göğsü
1 adet küçük boy haşlanmış patates
1 adet yumurta
3-4 kaşık galeta unu veya bayat ekmek içi
 Tuz, karabiber

 Yapılışı:
1-Patlıcanları közleyiniz ve kabuklarını soyunuz.

2-Tavuk göğsünü robotta iyice çekiniz.Diğer yandan haşladığınız patatesi çatalla eziniz.Çektiğiniz tavuk ve patatesi birleştirip ,üzerlerine bir tane yumurta kırınız ve yoğurarak karıştırınız.

3-Tuzunu,galeta ununu,karabiberini ve varsa arzu ettiğiniz diğer baharatları ekleyerek yoğurmaya devam ediniz.Köfte kıvamında olmalı hazırladığınız harç.Dilerseniz çok çok az bir suya elinizi batırarak biraz yumuşaklık kazandırabilirsiniz.Hem bu şekilde kaplama işini daha kolay halledebilirsiniz.

4- Közlediğiniz patlıcanların bütünlüğünü bozmadan yağlı kağıt serilmiş,yağlanmış tapsiye yerleştiriniz.Hazırladığınız harç ile kaplama işini tepside yaparak tamamlayınız. ve patlıcanların tüm görünen yüzeyini harçla kaplayınız.

5-180 derecelik fırında, 15-20 dakika kadar pişiriniz.Dilerseniz tamamen yüzeyi kızarıncaya dek pişiirp bu haliyle de servis yapabilirsiniz.Dilerseniz yüzeyi kızarmaya başladığı vakit tepsiyi fırından alıp,harçla kaplanmış patlıcanların üzerine dilim halinde kaşarlar yerleştirip,kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırında tutttuktan sonra da servis yapabilirsiniz...Huuu!!!ne uzun bir cümle oldu böyle,hiç bitmeyecek sandım biran.:)
not:
***hazırladığınız harç miktarı size az görünse bile oldukça bereketli oluveriyor.ben artan harçtan köfteler deyapıverdim hemen.Siz de harcınız arttıysa bu şekilde değerlendirip fırında tavuk köftesi pişirebilirsiniz.
***mümkün olduğunca küçük patlıcanlar seçmeye özen gösterin.Hem sunum açısından,hem lezzet açısından daha güzel olacaktır.
***Elinizde büyük boy patlıcanlar varsa,pişirdikten sonra dilimleyerek de servis yapabilirsiniz...


Elbetteki üzerine koyduğunuz kaşar lezzetini iki kat artırmakta,lakin dilerseniz kaşar ile kaplamadan sadece hazırladığınız tavuk köftesiyle de servis yapabilirsiniz.Ben her iki halini de göstermek istedim sizlere,ve tercihi sizin damak zevkinize bıraktım herzamanki gibi.Ben her iki halini de beğenerek yedim ama favorimi soracak olursanız,kaşarlıyı tek geçerim:))


Aslında benzer bir lezzeti,Taze Nane arkadaşımın bloğunda da görmüştüm.Kendisine uğrayıp tarifine bakabilirsiniz.Kızartarak yapıvermişti.Eminim lezzeti şahanedir.Ama ben de kelebeğim gibi közlenmiş halini denemek istedim.Her iki arkadaşımın da eline sağlık dedikten  sonra;
Kıymalı harçla kaplamak isteyenler için  Kıyma,tuz ve barahatları karıştırıp,patlıcanların yüzeylerini kaplamalarını söyleyebilirim.Kızartarak yapmak isteyenleri Taze Nane arkadaşıma gönderiyorum:)


Yüzünüzden tebessümü,
yüreğinizden sevgiyi,şefkati eksik etmemenizi diliyor 
kalb-i selamlarımı gönderiyorum.
"minti"

51 yorum:

Defne Kızın Anası dedi ki...

ALLAH EŞİNİN YARDIMCISI OLSUN CANIM. İNŞALLAH GÖREVİNİ HAYIRLISIYLA BAŞARIYLA BİTİRİR.

BU KEBAP SÜPER OLMUŞ CANIM HERZAMAN YAPTIĞIN DİĞER YEMEKLER GİBİ.SEVGİLER.

simple present tense dedi ki...

çok severim patlıcanı ben , hertürlü yapılışına ayırtetmeksizin bayılırım..şahane gözüküyor ellerine sağlık canım.

yedirenk dedi ki...

Canım döktürmüşsün yine,ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

harika olmuş arkadaşım.kaşarda süper yakışmış.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Benim de kışın en özlediğim sebzelerden biridir patlıcan. Neyseki dondurucular var.Patlıcan kebabın oldukça leziz görünüyor. Ellerine sağlık.

yemekbiraşk dedi ki...

alevcim bende yapmak istiyorum bu lezzeti... süper olmuş eline sağlık canım.. eşinede kolaylıklar diliyorum..
sevgiler..

Limon çiçekleri dedi ki...

Denenecekler arasında kesinlikle yer aldı.görüntü enfes.Yalnız sormak istediğim Mintim;Kaplarken harç kolay yapışıyormu?nasıl kolay yayılıyor ve çatlamıyorlarmı?.Bloguma cevabını bırakırsan çok sevinirim,zahmet vermezsem...sevgiyle..

kalpkurabiye dedi ki...

Canım Allah eşinin yar ve yardımcısı olsun kolay değil..
hayırlısı ile gitsin gelsin inşallah..
kebabın nefis görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık..
öpüyorum seni..

Avrupa'da yasam dedi ki...

ay patlican demeyin bana tutamiyorum kendimi,ne güzel bir sebzedir o.biz denizliler patlicani cig bile yeriz,hemde cok severiz,ben de denicem bunu.ellerinize saglik,allah hakkinizda hayirlisini versin diliyorum,hoscakalin.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

Canim benim öncelikle esine kolayliklar diliyorum.. umarim hersey arzuladigi gibi gelisir.. ne mutlu ki ona senin gibi bir esi var :)

kebab müthis lezziz görünüyor..sunumunda cok hos olmus! ellerine saglik tatlim! afiyet seker olsun!

sicacik sevgiler

Özgen dedi ki...

Canım çook ellerine sağlık zor ama harika bir tarif mevsimi gelince muhakkak denemek isterim sevgiler...

Unknown dedi ki...

Eşin keyifle gidip döner sizde kavuşursunuz inşallah...Tarifin süper görünüyor, patlıcan olsun isterse çamurdan olsun.her halini yerim herhalde :)))
ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Minticim ALlah esine yardimci olsun, ve Allah kavustursun simdiden. Patlicanlari bende tercihen kasarli severim:)) Ama her ikiside harika gorunuyor. Ellerine saglik cnaim

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

.....sonra da olmayan suyundan koyup yiyeceksiniz' diye bitirmen lazım bunu..Bu ne kızım? Siz Şeyma'yla birlik olup benim sonumu mu hazırlamaya çalışıyorsunuz?:))))Bu lezzet kıyılıp da yenebilir mi be güzel kardeşim..Ellerinize sağlık, onun da senin de..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Öncelikle esine kolayliklar diliyorum,insallah hersey istediginden de iyi gecer...

Yemek enfes lezzette bende denemek istiyordum,e benim buzlukta patlicanim yok,artik yazi beklerim,Türkiye'de yerim,burda her seferinde hüsrana ugramaktan biktim usandim,bir patlican delisi olarak,dogal olsun,teyzemin,ninemin,annemin bahcesinden olsun mümkünse,ben beklerim...

Öptüm canim.

annelili dedi ki...

Çok güzel gözüküyor, birgün ben de deneyeyim...

narcicegirengi/sevde dedi ki...

Aa mintim demek esin buralara geliyor. Londra'ya gelecektir herhalde buyuk ihtimal. Insallah guzel gecer konferansi da. Rabbim sizi sag salim kavustursun tekrar insallah. Saglikla gitsin donsun.
Bu tarifi farketmemisim bu arada. Ne kadar da harikaymis. Patlicani ben de cok severimmmm. Bu sekli de inanilmaz guzell olmussss tatlim benimmm.
Ellerine saglik.
Sevgi ve muhabbetlerimle.

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Patlıcanın sunumu görüntüsü çok güzel..Ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Canııııım yinemi ayrılık var ufukda???
neyseki kısaymış hayırlısıyla gitsin gelsin eşin Allah yardımcısı olsun

Mintişim bende yaptım bu yemeği Papelamdan gördükten sonra hemde 2 kez ama hala yayınlayamadım:(
kıymalı sever eşim bende öyle yaptım burada küçük ve lezzetli patlıcan çooook nadir bulunur bulunca yapıverdim bende:)))
genellikle bostan patlıcanı boldur buralarda ve pamuk gibidir lezzetlidir de bayılırım patlıcana:)
eline koluna sağlık şekerrrr gibi olmuş:D
ayrıca uğur böceklerine hassssta oldum kızım yaaa:X
sevgiler

Ferkay dedi ki...

Alevim muhteşem görünüyor hemen aldım tarifini ama patlıcanım hiç kalmadı artık ancak yaz patlıcanlarını bekleyeceğim.
Ellerine sağlık canım, Sevgiler..

KURABİYECİCİ dedi ki...

çok güzel görünüyor canım çektiiiiiii

lezzet sefasi dedi ki...

Gorunuslerii super resimlerin tadinind aharika oldugundna eminim.
Ingiliz ceye gelince nefret ediyorum nankor lugundne dolayi ))
esineizin allah yardimcisi olsun

Birsel ve İrem dedi ki...

Patlıcanın her haline bayılırım. Çok nefis bir yemek gerçekten, ben de dana kıyma ile yapmıştım. Ellerinize sağlık, görüntü harika. Eşinize yurtdışı görevinde başarılar diliyorum, Allah yardımcısı olsun.
Sevgiler.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Alevcim eşine hayırlı yolculuklar diliyorum ALLAH başarılarını daim etsin inşallah istediği sonucu alır Türkiyeyi temsil etmeside ayrıca gurur verici
Patlıcanı çok seviyorum ama bu görüntü dahada sevdirdi harika bir tarif ellerine sağlık canım çok öpüyorum sevgilerrrrrrrrrr

durutarifler dedi ki...

Çok değişik bir tarif. Ellerinize sağlık.
Blogda çok şık olmuş. İyi günlerde kullanın

Nil dedi ki...

Minticim eşinin kilosunu merak ettim ve de senin:) bu nefis yemeklere karşı koymak imkansız. ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık nasıl güzel olmuş olsada yesem kocaman öpüyorum.

Kadına Dair Herşey dedi ki...

62. Porselen demlik çay saati etkinliği için sizin ve o güzel ziyaretçilerinizin tariflerini bekliyorum,sevgiler
http://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com

neslice tarifler dedi ki...

Tavuk göğsünü patlıcanın hatrına yiyebilirim. Harika gözüküyor. Ellerinize sağlık..

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Minticim eline sağlık canım harika görünüyor. Bende kaşarlısını tercih ederim herhalde. Hem görüntü olarak hem lezzet olarak :) Dilimleyip servis etmekte hoş fikir.

Buzluğa her sebzenin konması tavsiye edilmiyor. Patlıcanda bunlardan biri. içerisinde sadece nikotin barındırdığı için. Annemde benim buzluğuma yapmıştı imam bayıldı için falan hafif kızartıp bütün koymuştu. hele ki kızarmış olanı direk kansorejen maddeye çevriliyormuş. o yüzden koymuyorum ama böyle canımız çok çektiği anlar için yinede vazgeçemiyor insan:))

geç kalmış bir soruya cevap iyice gecikti hakkını helal et canım. belki blogtan okumamışsındır diye buraya kopyalamak istedim

"Minticim katkılı maddelerden dolayı ben çok çektim evliliğimin ilk senesi ağlık sıkıntılarıyla geçti. çokaraştırdım o zaman şimdi hazır gıdaları elimden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum. Hatta bir ara siyah çaydan bile vazgeçmiştim. margarin katkılı olmasının dışınca islami açıdan da uygun değil o yüzden tamamen çıkardık hayatımızdan. Bununla ilgili bir seminer olacak Bursa'da ona katılma şansım olursa muhakkak paylaşacağım inş. ayrıntıları. Minik oğluş çok şanslı maharetli bir annesi var:) Benim önerim margarinden ziyade tereyağ kullanmandır canım.aslında en uygunu fındık yağı ve zeytinyağı ama hamur işlerine margarin güzel lezzet verdiğinden vazgeçemezsen en azından tereyağ kullanman daha iyi. Alışverişde Türk markası tercih etmeye çalışıyorum. Sana ünilever ürünü olduğundan Kısacası benim için boykotlu ürünler gurubunda:) Ülker yada Sütaş almanı öneririm. Amcamda zamanında sütçülük yaptığı için Sütaşın temiz ve iyi bir firma olduğunu tescillemişti. "

eşinle imdiden Allah kavuştursun canım öpüyorum:)

made in funda dedi ki...

OFFFF SÜPER ÖTESİ BİR TARİF.TEBRİKLER...

sibelyalcincom dedi ki...

Ne diyelim Allah yardımcınız olsun
yemeğe gelince çok değişik bir tarif ellerinize sağlık:)))

humeyra dedi ki...

Harika görünüyor. Ellerine sağlık. Eşinin de Allah yardımcısı olsun. İngilizce hakkaten nankördür, bugün var yarın yok.

Damak Tadı dedi ki...

En çok sevdiğim sebzedir patlıcan..Ne de güzel hazırlamışsın canım,ellerine sağlık..Öpüyorum kocaman..)

Narince dedi ki...

Ben de kışın bir patlıcanı, bir de karpuzu özlüyorum en çok, bi de üzümü, bi de inciri, bi de kayısıyı...

Fatma dedi ki...

canimcigim oncelikle esine Allah kolayliklar nasip etsin.hayirlisiyla buralara gelip ve sana geri donmeyi nasip eylesin.

Sanirim londraya gelicek esin hangi konuda konferans verecek bilmiyorum ama senin gibi bir esi olduktan sonra basladigi her isi hakkiyla bitirir.


patlican kebabi cok severim dahasi patlicana bayilirim.her ne kadar kucukken begenmeyip yemesemde:)

ellerine ve gonlune saglik canim tez zamanda esinle kavusmaniz dilegiyle....

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
eşinin hayırlısıyla gidip gelmesini temenni ederim. Eminim çok başarılı olacaktır. İş yeri eşinden emin olmasaydı onu tek başına göndermezdi. Allah'ın izni ile yüzünün akıyla başarır.
Tatlım, ekrana kilitlendim. Bu ne güzel bir görüntü. Beceriklim benim. Ellerin dert görmesin. Muhteşem tek kelimeyle.
Sevgiyle kal.

Safran dedi ki...

Mükemmel gözüküyor, elinize sağlık :)

Unknown dedi ki...

çok şık gözüken ama eminim tadı şıklığını gölgede bırakcak lezzete sahip bir yemek diye ön yargıda bulunuyorum ben.ta ki yapıp ön yargımı kırana kadar:)
çok güzrl görünüyoyr çok

karamel mutfak dedi ki...

canim dedigin gibi dil olayi gercekten cok zor bir durum rabbim esinizinde yardimcisi olsun.bu yemegi bir kac sitedede gormustum sunumu gercekten cok guzel ellerine emegine saglik.sevgilerimle.

Nilgün dedi ki...

Ben patlıcan delisi olarak bunu denemezsem ölürüm. Nefis ötesi bişi olmuş ellerine sağlık...

mine dedi ki...

ben de denemiştim aynı tarifi lezzetli ve değişik bir tarif afiyet şeker olsun
eşine de başarılar diliyorum

PaSaSofraM dedi ki...

slm canim ellerine saglik gercekten cok güzel görünüyor bende patlicani cok sevdigim icin her türünü denemekde isterim:)

lezzet-i mekan dedi ki...

çok lezzetli gibi görünüyor, severim böyle yemekleri, ellerine sağlık, hayırlı cumalar dilerim, sevgiler.

neslice tarifler dedi ki...

Bugün tarifini denedim. Harika oldu arkadaşım :)

mintinin dünyası dedi ki...

Defne Kızın Anası
simple present tense
yedirenk
sevda
semihaguler
yemekbiraşk
Limon çiçekleri
HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM GÜZEL VE SICACIK YORUMLARINIZDAN DOLAYI...sevgili limon çiçeği bloğuna yorumunun cevabını bıraktım ama burada da paylaşmak istedim merakk edenler için:harç kolayca kaplanıyor.ama dileyenler içine bir miktar yağ ilave edebilirler.yada daha düzgün kaplayabilmek için ellerini suya batırarak harcı düzleyebilirler.yüzeyinde çatlama olmuyor.afiyet olsun deneyenlere şmdiden.sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

**kalpkurabiye**deniz**
TATLI TUZLU ♥
Hasretli Lezzetler ♥
Özgen
içimizdeki karnaval
Mutfaktan mis kokular
LEZZETLİ SOMUNLAR
Bir Terazi Kizi...
annelili
narcicegirengi/sevde
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL YORUMLARINIZ,İÇTEN MUHABBETLERİNİZ İÇİN HERBİRİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYROUM.SİZLERİ SEVGİYLE KUCAKLIYORUM.
sevgili narçiçeğim evet tahmin ettiğin gibi eşim Lodraya gelecek.Konferansı orada olacak.5 gün kalacak hayırlısı olur inşallah.cici dileklerin için teşekkür ediyorum canım.sevgiler...
ARKADAŞLAR HEREKSE SEVGİLER...

mintinin dünyası dedi ki...

Elif.
papatya68
feray
KURABİYECİCİ
lezzet sefasi
Birsel ve İrem
GÜL'ÜN MUTFAĞI
nilay
Küçük Mucizem
derya
Kadına Dair Herşey
neslice
Tatlı Mutfağım:
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL TEMENNİLERİNİZ İÇİN HERBİRİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.GÜ<ZEL YÜREKLERİNİZE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYOTUM.İYİKİ VARSINIZ.

sevgili aynur ablam ne içten "kızım yaaa"demişsin öyle.Allahım razı olsun.keşke imkan olsa da gelebilsen bana.ben de sana uğurböcükleri yapıversem.teşekkürler ablacım...


sevgili cafemis etkinliğin hayırlı uğurlu olsun arkadaşım.iştirak edeceğim inşallah.sevgiler....

sevgili tatlımutfağım çok haklısın arkadaşım.değerli bilgilerin için teşekkürler.ben de evlendiğim ilk sene kızartıp koymuştum çok çok tehlikeli olduğunu öğrendikten sonra bir daha koymadım.sevgiler arkadaşım...

mintinin dünyası dedi ki...

defneylebirlikte
evatolyesi
humeyra
Damak Tadı
NarincE
Fatma
bülbülünyeri
Safran
sezobigo
karamel mutfak
Nilgün
mine
PaSaSofraM
lezzet-i mekan (serpil)
neslice

DEĞERLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL YORUMLARINIZ,İÇTEN DİLEKLERİNİZ TEMENNİLERİNİZ İÇİN HERBİRİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.MEJSAJLARINIZI OKUMAK MUTLU EDİYOR BENİ.SEVGİLERİMLE...

sevgili fatma evet arkadaşım Londrada olacak toplantısı.kısmetse mart ayında olacakyolculuğu.teşekkür ediyorum arkadaşm.sevgiler...

sevgili nesli yapıp beğenmene çok sevindim.afiyetler olsun arkadaşım.sevgilerimle..

türkan dedi ki...

esselamualeykum yorum yapmıştım fakat gönderemedim galiba. Yaptıklarınız gerçekten çok güzel ellerinize emeğinize sağlık ben tavukları haşlasak olur mu diye soracaktım Allaha emanet olun

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili türkan tavuğu haşlarsak kaplama işlemini yapabilirmiyiz bilemedim canım.ama haşlayıp sonra robottan geçirirsek olabilir belki neden olmasın.değişik baharatlar kullanma bu kaplamada ve ekmek içini fazla koyma canım.sevgiler.ilgin için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...