5 Temmuz 2010 Pazartesi

BİBER ÇORBASI (bebeğim için)



Bebeğim için sürekli değişik çorba tarifleri deniyorum.değişik vitaminler alması için hemen her sebzenin çorbasını yapıp içiriyorum.bu çorbayı ilk kez yaptım ve kendim oluşturdum tamamıyla.yağsız ve tuzsuz olarak bebeğime yapmıştım önce,ama daha sonra tadını beğendiğimden dolayı baharatlarla zenginleştirerek kendi soframa da indirdim.bebeklere güzel,hafif ama besleyici bir çorba.bebekleri için değişik çorba tarifleri arayan yeni anneler için tavsiye edebileceğim bir tat....

 
MALZEMELER
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2-3 adet yeşil biber
1 küçük boy havuç
1 adet domates
yarım çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber


YAPILIŞI
1-tüm biberleri yıkayın ve çekirdeklerinden arındırın.tencereye yağı koyarak tüm biberleri,rendelediğiniz havuçla birlikte,yağda bir süre çevirin.üzerine,kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri ilave edin.


2-irmiği de çorbaya kattıktan sonra,suyunu ilave edin.kıvamını nasıl isterseniz o kadar sulandırabilirsiniz.bana göre 2,5 su bardağı su yeterli geldi.bu aşamada,eğer bebeğiniz için yapıyorsanız tuz ve baharat atmıyorsunuz.ama kendiniz için denemek istiyorsanız tuzunu ve baharatlarını katarak pişmeye bırakın.

***irmik piştikten sonra çorbanızı blender dan geçirin.ve arzuya göre üzerine tereyağında pulbiberi eriterek dökebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...MİNTİ...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Yesin de büyüsün bebişin :) Allah sağlıklı huzurlu bir hayat nasip etsin..

mintinin dünyası dedi ki...

teşekkür ederim zelihacım.cümlemize inşallah.

Tespih Taneleri... dedi ki...

Ellerine saglik canim her turlu corbayi cok severim, mutlaka deneyecegim...
Harika gorunuyor...
Sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili tesbih taneleri teşekkür ederim.denemeni gerçekten öneririrm

Defne Kızın Anası dedi ki...

merhaba canım. blogun çk güzel. yavrunu allah bağışlasın.

çorban çok güzel görünüyor. bende kızıma deniyeceğim.

bende bugün bol sebzeli çorba var kıymalı. tavuk suyu çorbai sebze çorbası, semizotu çorbası, patates çorbası, tarhana çorbası bunları veriyorum ve değişik şeylerde araştırıyorum. birbirimizin bilgilerinden faydalanırız umarım. sevgiler

mintinin dünyası dedi ki...

merhaba hoşgeldin defne kızın anası,teşekkür ediyorum ziyaretin için.benim bebişte bu çorbaları severek yiyor.güzel bilgilerimizi paylaşmak dileğiyle.sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

süper görünüyor valla, hemen deneyeceğim. Bizimki eline biberi alıp kemire kemire yiyor zevkle. Çorbasını da sever eminim. Teşekkürler lezzetli tarifler için.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...