22 Temmuz 2010 Perşembe

frambuazlı kartopu


  KEK İÇİN MALZEMELER
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yumurta
- yarım paket margarin (125gr)
- 1 çay bardağı süt
-un

  KEKİ ISLATMAK İÇİN;
- 1 su bardağı ılık Nescafe
- 2 tatlı kaşığı şeker

KREMASI İÇİN;
200 gr frambuaz
1çay bardağı pudra şekeri
2 kutu krema
300 gr süzme yoğurt
 1 paket vanilya
2 paket krema sertleştir
1 peket pasta kreması
1 su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN;
- 50 gr taze frambuaz
- 100 gr rendelenmiş beyaz çikolata


YAPILIŞI
1-Hamuru için;unu,kabartma tozu ile karıştırıp derin bir kaba koyun, toz şekeri de ilave edin. Yumurtaları, erimiş margarini ve sütü koyarak bütün malzemeleri çırpıcıyla karıştırın. Pürüzsüz hale gelmesini sağlayın.hamuru yağlı kağıt serilmiş yuvarlak borcama dökün ve 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

2-pişen keki soğuttuktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın.bıçak yardımıyla enlemasine 3 eşit parçaya kesin.(kekin 3 parçaya bölünecek kadar kabarabilmesi için;hamuru,geniş bir tepsiye değil de,daha küçük ve yuvarlak bir tepsiye dökün.

3-Ilık Nescafeye tozşekeri ilave edip karıştırın ve kek parçalarını her birini iyice nescafe ile ıslatın.

4-Frambuazları,pudraşekeri ve vanilyayla beraber blenderla püre haline getirin. Süzme yoğurdunu frambuaz 
püresine ilave edip iyice karıştırın. Kremaları,krema sertleştirici ile beraber katı olana kadar çırpın ve frambuazlı karışıma ilave edip yavaşça karıştırın.bu karışımı kek parçalarının aralarına sürerek üst üste dizin.

5-pasta kramasını sütle çırparak hazırlayın.pastanın tamamını krama ile kaplayın.buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra,üzerine rendelediğiniz beyaz çikolataları bolca serpin ve frambuazlar ile süsleyin.


AFİYET OLSUN...MİNTİ...

9 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

offfffffffffffffffffffffff bittiiiimm bennnnn bu ne böyle alevciğimmm harika görünüyor yaaaaaaaaa bende yaban mersini ile yapsm nasıl olur ki acaba:)) hım?? ne dersinn:))
haşhaşlı kek de nefis görünüyor ellerine sağlık canımmm:))

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Canım nasıl bir güzellik olmuş.ellerıne sağlık.frambuazlı tarifler her zaman favorimdir.hashaslı kekte cok guzel görunuyor.becerıklı arkadasım benım:)sevgiler

Defne Kızın Anası dedi ki...

süper görünüyor canım ellerine sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

tülin,deniz hoşgeldiniz kızlar.güzel ziyaretiniz mutlu etti beni teşekkür ediyorum arkadaşlarım...

denizcim bence yaban mersini de çok yakışır pastaya.hani denesen de bize de fikir versen diyorum...

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık görüntüsü harika.Ben ilk önce beyaz çikolatayı taze hindistan cevizi sandım:)

mintinin dünyası dedi ki...

aylincim merhaba bunu bir arkadaşım daha söyledi.gerçekten öyle bir görüntüsü var.sanırım taze hindistancevizli güzel bir pasta yapmak lzım:))

defnenin annesi hoşgeldin canım.iyiki de geldin ve umarım bu yazımı okursun yine gelip,çünkü ben gerçekten bloğuna giremiyorum.artık bunu söylemeye utanıyorum inan.lütfen başka arkadaşlara da girip giremediklerini sorar mısın.acaba benlik bir sorun mu.ama senden başka herkesi ziyaret edebiliyorum,yorumlarımdan farketmişsindir belki.senin bloğa tıkladığımda"sayfa yüklenirken hata oluştu,sayfa zaman aşımına uğradı şeklinde bir yazı çıkıveriyor.neolur kusuruma bakma...sevgiler

Gizemli Tatlar dedi ki...

bu nasıl bir görüntüdür böyle en tok halimle bile hepsini yiyebilirim.ellerine sağlık.

mintinin dünyası dedi ki...

gizemcim çok tatlısın arkadaşım.sen yersen ben de afiyet olsun derim...

annelili dedi ki...

Çok güzel gözüküyor, elinize sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...