22 Temmuz 2010 Perşembe

hindistancevizli kek


merhabalar sevgili dostlar...
bu keki de severek yiyoruz ailece.ağıza gelen yoğun hindistancevizi tadı damakta  güzel bir lezzet bırakıyor.
ben bu kekte tozşeker yerine pudra şekeri kullandım ayrıca.daha bi güzel oldu sanki...
          
MALZEMELER


1,5 subardağı pudra şekeri

1 su bardağı hindistancevizi

1 su bardağı süt

3 adet yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

1 pk vanilya

1 pk kabartma tozu

1 limon kabuğu rendesi

un

           
YAPILIŞI

1-derin bir kaba yumurtanın sarılarını alın,beyazlarını ayrı bir kaba ayırın.sarıların üzerine,pudra şekerini katarak krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın.üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.


2-üzerine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı katarak bir süre daha çırpın.


3-yumurta beyazlarını ayırdığınız kaba,hindistancevizini katıp ikisini birllikte köpük köpük oluncaya kadar çırpın ve ilk çırptığınız karışıma ekleyin.


4-üzerine limon kabuğu rendesini de ilave edin.bir miktar daha un katarak kaşıktan akmayacak şekilde bir kek hamuru elde edin.yağladığınız kalıba dökün.


5-önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrol ederek pişirin.




Soğuduktan sonra kalıbı ters çevirin.dilimleyerek çayın yanına servis yapın.

AFİYET OLSUN...MİNTİ




4 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık nasılda mis gibi komuştur.

Sevil Şahin dedi ki...

canım çok severim bu tadı çok..
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

Gizemli Tatlar dedi ki...

Hindistan cevizinden dolayı pişerken ne de güzel bir koku yayılmıştır etrafa.Ellerine sağlık.Bunu mutlaka denemeliyim.

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili umutlu hayat öpüyorum seni canım teşekkürler...

sevil ablacım ben de çok seviyorum inan.ziyaretin beni mutlu etti...


gizemim çok haklısın arkadaşım.hindistancevizinin o şahane kokusuna bayılmamak ne mümkün.öpüyorum seni arkadaşım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...