22 Temmuz 2010 Perşembe

kısır


NORMALDE KISIRA KURUSOĞAN VE SALÇA KAVURARAK KOYMAYIZ MALATYADA.
HERŞEY ÇİĞDEN KOYARAK HAZIRLARIZ.
AMA BU YAPTIĞIM  KISIR DAHA LEZZETLİ GELİYOR BANA.KAMAN USULÜ DİYORUM BU KISIRA ÇÜNKÜ;BU TARİFİ İLK EŞİMDEN ÖĞRENDİM BEN.EŞİM DE,BİZİM KISIRI SEVEREK YEMEDİĞİNDEN BU ENFES KISIR TARİFİ YERLEŞİP KALDI MUTFAĞIMA.LEZZETİ DE GÜZEL OLUYOR GERÇEKTEN.
             
MALZEMELER

3 adet kurusoğan

3 yemek kaşığı salça

3 çay bardağı bulgur

1 tatlı kaşığı tuz

yarım demet maydonoz

6-7 dal yeşilsoğan

pulbiber

nane

yarım su bardağı sıvıyağ

yarım limon

              
YAPILIŞI

1-bulguru geniş bir kaba alın.üzerine tuzu serpin ve kaynattığınız suyu,bulgurun üzerini hafif basıncaya kadar gezdirin.bulgur tamamaen ıslanmalı.ağzına sıkıca bir kapak kapatıp,genişçe bir bezle kabın etrafını iyice sarın.sıcak kalıp,kolay ıslanması için.


2-kurusoğanları ince ince doğrayın,sıvıyağla birlikte bir tavaya koyarak,ocağa alın.pembeleşmeye başlayıncaya kadar kavurun.üzerine salçayı ilave edin.salçayla birlikte iyice kavurun.


3-kavurduğunuz soğanları,ıslanan bulgura ilave ederek karıştırın.salçayı bulgura iyice yedirin.bu arada yeşillikleri yıkayıp,ince ince doğrayarak kısıra katın ve karıştırın.üzerine baharatları ve limonu ekleyerek karıştırın.yağı size göre azsa bu aşamada bir miktar daha sıvıyağ katabilirsiniz.süsleyerek servis yapın...



AFİYET OLSUN...MİNTİ...

NOT:*** BULGURDA PORSİYONU,ÇAY BARDAĞIYLA AYARLAMANIZI TAVSİYE EDİYORUM.BU YAPTIĞIM KISIR ÜÇ KİŞİLİKTİ MESELA.BİR ÇAY BARDAĞI BULGUR,BİR TABAK KISIRA TEKABÜL EDİYOR...BİLGİNİZE SUNULUR....

7 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ellerıne sağlık canım.demekkı kısırı aynı usulden yapıyoruz:)gercekten bu sekılde daha lezzetlı oluyor.sevgiler öpüyorum

Gizemli Tatlar dedi ki...

ben de kavrulmuş soğanlısını daha çok severim, acısıda yerinde olacak şöyle, bir bardak da çay oh daha ne olsun.Ellerine sağlık.

Defne Kızın Anası dedi ki...

tekrar merhaba canım.

kısıra bayılırım ve çok sık yaparım diyemiycem son zamanlarda mutfağa girmem ve çıkmam bir oluyor defneden dolayı. zaman ayırıpta kısırdı patates salatası vb şeyleri yapamıyorum ve o kadar canım çekti ki anlatamam.ellerine sağlık.

bloğa girememen senlik bir durum değil ama neyden kaynaklanıyo anlamış değiliz. başkalarıda aynı sorunu yaşıyormuş. umarım hallederiz.haberleşiriz.

anneminkizıyim dedi ki...

Canim blogun hayirli olsun. Harika, kisirda cok istah acici, sevgilerimle...

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili tülincim teşekkür ediyorum canım.kesinlikle katılıyorum ben diğer türlü artık yapmıyorum.

gizemcim sevgili arkadaşım çok sağol,aynı damak tadında olmak güzel çünkü ben de acılı severim.

defnenin annesi umarım biran önce ziyaretine gelip defnenin o minicik ayaklarını ellerni yeme fırsatım olur.teşekkür ederim arkadaşım ziyaretlerin beni mutlu ediyor.

annesininkızı ablam,,benim vefalı ablacım buradaki bloğuma gelmen çok mutlu etti beni.yeni evime hoşgeldin.teşekkür ederim canımcım...

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Merhaba canım,
Ellerine sağlık, kısır nefis görünüyor.
Kısır, bazen "olsa da yesek" dediğimiz, hiç bıkmayacağımız klasiklerden.

mintinin dünyası dedi ki...

muhterem abla hoşgeldin,kesinlikle katılıyorum sana.ben de asla hayır diyemem.teşekkür ederim ziyaretin için.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...