GÖNDEREN: ELMANIN KABUĞU
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için lütfen TIKLAYINIZmalzemeler:
4-5 patlıcan
2 su bardağı domater rendesi
2 çay bardağı limon suyu
8-10 tane sarımsak
4-5 kaşık zeytinyağı
5-6 kaşık elma sirkesi (ben üzüm koydum)
2 kesme şeker
tuz
yapılışı:
patlıcanlar tamamen soyulur.
üst kısmına 1 cm kalana kadar 3-4 parça kesilir AMA BİRBİRİNDEN AYRILMADAN..
kararmaması için heryeri güzelce limonlanıp karnıyarık tenceresine yerleştirilir.
üzerine domates rendesi,şeker,tuz ve karabiber karışımı paylaştırılır.
en üste zeytinyağı dökülüp ağzı kapatılır.
kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra en küçük gözün kısığında 45-50 dakika pişirilir.
şu anda domatesler sulu olduğundan suya ihtiyacım olmadı eğer gerekirse 1-2 çorba kaşığı su eklenebilir.
patlıcanlar pişince sirke ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılıp patlıcanların üzerine dökülür.
5 dakikada böyle pişirilip altı kapatılır.
1 gece dolapta dinlendirilip maydonozla süslenip servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder