1 Eylül 2010 Çarşamba

ÇİLEKLİ TEREYAĞ VE PANKEK

148.TARİFİN ADI: ÇİLEKLİ TEREYAĞ VE PANKEK  
GÖNDEREN:        EYA'S COOKİES

pan
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler :
  • 150 gr.Un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml. süt
  • 30 gr. erimiş tereyağ veya margarin
  • 2 yumurta
Yapılış aşamaları :
  1. Un + Kabartma tozu + tozşeker + tuz'u karıştırın.
  2. Yumurta'nın bezayını ve sarısını ayırın. Beyazlarını kar gibi çırpın.
  3. Kuru karılıma yumurta sarılarını ,süt ve erimiş yağı ekleyin. En son yumurta aklarını ekleyin.
  4. Fazla karıştırmadan ısıtılmış hafif yağlı teflon tavaya küçük bir kepçe hamur koyun. Fazla yayılmadan alt üst ederek pişirin. Kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederim ki hamur çok çabuk renk alıyor.
  5. Arzuya göre bal, çikolata veya reçel ile tüketebilirsiniz.
  6. Ben çilekli tereyağ ile servis ettim. Çok değişik bir lezzet denemiş olduk.

Çilekli Tereyağ için:

125 gr.oda sıcaklığında tereyağ
90 ml. çilek marmeladı
1/2 tatlı kaşığı limon suyunu bir arada iyice karıştırın.
Biraz buzdolabında bekletip servis edin.
Pancake dışında krep, waffel hatta kızarmış ekmeğe bile çok yakışacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...