6 Eylül 2010 Pazartesi

KREPLİ TAVUK

202.TARİFİN ADI: KREPLİ TAVUK 
GÖNDEREN:        PAPATYA PRENSES

(tarifin resmi en kısa sürede etkinlikteki yerini alacaktır)

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


Malzemeler:
1.5 kg tavuk but
3 tane kırmızı kapya biber
2 tane çarliston biber
1 tane iri soğan
Tuz
Sıvıyağ
Üzerine: Kaşar peyniri ve domates

Krep İçin:
3 tane yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tavukları kemiklerinden ayrılcak gibi, diri şekilde haşlayın. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırın ve doğrayın. Sotelenen harca ilave edip sotelemeye devam edin. Sotelenmeye yakın tuzunu da ilave edin.
Çırpma kabında yumurta, süt, sıvıyağ, un ve tuzu çırpın. Tavaya birazcık sıvıyağ gezdirin ve kızgırın. Krepleri ince olarak arkalı önlü pişirin.
Kreplerin ortasına sotelenen harçtan iki tepeleme yemek kaşığı doldurun ve bohça gibi kapatın. Katlama yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine ince bir dilim kaşar peniri ve domates yerleştirip kürdan batırın. Kaşarlar eriyene kadar fırınlayın..



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...