GÖNDEREN: AZU MUTFAK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
gerekli malzemeler:
1 kakaolu hazır pandispanya,
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
8 kaşık şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1su bardağına yakın çikolata kaplı bütün fıstık
yarım su bardağı parçalanmış çikolata
Üzerini süslemek için 2 paket yarım ölçü süt ile hazırlanmış kremşanti
Arzu ettiğiniz renkte gıda boyası
çevresi için parça çikolata
keki ıaslatmak için:
yarım su bardağı su
yarım yemek kaşığı şeker
Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç bütün malzemeleri tencerede karıştırp ocakta pişirin. Tereyağını ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
Pandispanyanızın ilk katını şekerli suyun yarısıyla ıslatın ve üzerine soğumuş olan kremanın 2/3 ünü küzelce sürün. Üzerine çikolatayla kaplı bütün fıstıkları ve parça çikolataları serpip pandispanyanın diğer yarısını kapatın.Kalan şekerli suyla ıslattığınız pastanın tamamını, kalan kremayla kaplayın.dolapta yarım saat bekletin.
Kremşantiyi tarifnde yazan süt miktarının yarı ölçüsü ile hazırlayın. Az bir miktarını alıp renklendirin.
Pastanızı dolaptan çıkarıp,ilk önce beyaz kremşantiyle kaplayın. Ardından arzu ettiğiniz teknikte süsleyin. Ben gül desenini çok seviyorum ve güllü bir pasta yapmak istediğim için gül tekniğini kullandım.fikir edinmek isteyen arkadaşlar buraya tık layabilirler.. yalnız QuickTime programı bilgisayarınızda yüklü olmalı...
Herkese kolay gelsiiiin ve afiyetler olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder