GÖNDEREN: NURŞEN-YEMEK
Nurşen arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için lütfen TIKLAYINIZ- 1 tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- tuz,karabiber.
- 5 bardak sıcak su yada tavuk suyu
Yapılışı
Tavuk göğsünü 4-5 bardak suyla haşlayalım ve iri şeritler halinde didikleyelim.Pilav tenceresine yağlarımızı koyup ocağa alalım,eriyince didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyip bir dakika kadar kavuralım,bir miktar tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocaktan alalım. Diğer tarafta iyice yıkadığımız pirinç ve bulguru tenceredeki tavuk etlerimizin üzerine düzgünce yayalım,5 bardak ( tavuk göğsünü haşladığımız suyuda kullanalım )
suyu yavaş yavaş tencerenin kenarından dökelim,yeteri kadar tuz ekleyip kapağını kapatalım ve ocağa alalım kaynayınca kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek pişirelim.Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup en az 10 dakika dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder