6 Eylül 2010 Pazartesi

KAŞARLI KULE KEBABI

200.TARİFİN ADI: KAŞARLI KULE KEBABI 
GÖNDEREN:        UMUT SEPETİ


Zeliha arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



malzemeler:

  • 250 gr. dana bonfile (ne kadar taze olursa o kadar güzel oluyor)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( 1 kaşığı domatesli sos,diğeri et için )
  • 6 dilim kaşar peynir
  • patatesleri kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz,taze çekilmiş karabiber
  • Süslemek için maydonoz
not; Bu tarif,4 kişiyi doyuracak şekilde hazırlanmıştır,dilerseniz kullanılan malzeme miktarında değişiklikler yapabilirsiniz :)


hazırlanması:

  1. Etler küçük yuvarlaklar halinde kesilip,2 yemek kaşığı sıvıyağ konulmuş ve ısıtılmış olan teflon tavaya atılır..Etlerin rengi değişince,altı kısılır ve yavaş yavaş pişmeye bırakılır.
  2. Etler pişerken,patates soyulur ve yuvarlak dilimler halinde kesilir.(Patateslerin şekillerinin düzgün olması için,bıçak yardımı ile kenar kısımlarında oynama yapılabilir .O bıçakla alınan kısımlar,ayrıca kızartılıp,üzerine domatesli sostan dökmek suretiyle ayrıca bir menü de oluşturulmuş olur :)
  3. Yuvarlak dilimlenen patatesler,kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.
  4. Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ alınır ve üzerine rendelenmiş bir domates ile toz kırmızı biber eklenir.Sos hazır olunca,tuz ve taze çekilmiş karabiber eklenerek kullanmaya hazır halde bir kenarda bekletilir.
  5. Etler yumuşayıp,yenmeye hazır hale geldiği zaman,yuvarlak doğranmış soğan ve 1 yemek kaşığı tereyağ eklenip soğan pişene kadar çevrilir.Soğanlar da pişince yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber eklenerek ocaktan alınır.
  6. Etler pişip,patatesler kızardıktan sonra,fırına dayanıklı bir kap alınır ve alta patates,üzerine bonfile,onun üzerine sotelenmiş soğan,tekrar patates,tekrar bonfile,patates,patatesin üzerine domates sosundan bir kaşık konulup ,tekrar bonfile konulduktan sonra en üzerine kaşar peynir koyularak fırına gönderilir..
  7. Kaşar peynirler kızarana kadar fırında tutulan yemek, domatesli sos ve maydonoz eşliğinde servis edilir..

not: Yemeğin katlarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz,araya da kaşar peynir koyabilirsiniz,o zaman kaşar tadı daha yoğun hissedildiğinden çok daha lezzetli oluyor.O şekilde hazırladığım kule de,kaşarlar eriyip etler gözükmediği için resimlemedim,ama tadı muhteşem..Deneyip,beğenmeniz dileğiyle.. :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

çok teşekkürler ediyorum şekercim :) ellerin dert görmesin.Çökertmeden haber bekliyorum,deneyince haberim olsun :) umarım beğenirsin..Mutlu haftasonları..

Unknown dedi ki...

pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...