3 Eylül 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

172.TARİFİN ADI: ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA  
GÖNDEREN:        LEZZET ADASI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



Malzemeler:
2 su bardağı kuru barbunya
1 adet havuç
4 adet yeşil biber
½ adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
şeker
tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı: Barbunyayı akşamdan ılık suyla ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Yeşil biberi ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsakları kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozunuzu kıyın. Havuçları daire şeklinde doğrayın.
Zeytin yağını tavada kızdırıyoruz. Soğanı ve yeşil biberimizi soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonra ince doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz ve hemen kırmızı biberler fazla ölmeden domatesimizi ilave ediyoruz (kırmızı biber çabuk piştiği için fazla kavurmuyoruz). Birkaç kez karıştırdıktan sonra havuçlarımızı, barbunyamızı, sarımsağımızı, tuzunu ve baharatını, çok azda şekerini ekleyip (çay kaşığının ucuyla şeker), üzerine çıkacak kadarda su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...