4 Eylül 2010 Cumartesi

HAVUÇLU PİLAV

185.TARİFİN ADI: HAVUÇLU PİLAV  
GÖNDEREN:        BAYRAM KÖMBESİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler:
* 4-5 tane orta boy havuc
* 400 gr kusbasi dogranmis antrikot
* 1 bas orta boy sogan
* 2 su bardagi pirinc
* 3-4 kasik sivi yag

 
Yapilisi:
* Yagi tencerenize koyup isinmasini bekleyin.
* Isinan yaga etleri ekleyip suyunu salip cekene kadar kavurun. Bu islemi harli ateste yaparsaniz etler pisme
 esnasinda sertlesmezler.
* Suyunu ceken etlere serce parmak kalinliginda julyen dogradiginiz havuclari ekleyip karistirarak kavurmaya devam edin.
* Havuclar yari kavrulunca yemeklik dogradiginiz sogani da ekleyip bir sure daha kavurun.
* Iki bardak pirinci tencereye dokun.
* 3 bardak kaynamis suyu ilave edin, tuzunuda atarak hic karistirmadan agzi kapali bir sekilde kisik ateste pisirin.
* Ocagi kapattiktan sonra tencere ve kapak arasina kagit havlu kapatarak 10 dk. dinlendirin.
* Servis tabaginiza ters cevirerek ikram edin.
Afiyet olsun . . .

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...