GÖNDEREN: BAYRAM KÖMBESİ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Malzemeler:
* 4-5 tane orta boy havuc
* 400 gr kusbasi dogranmis antrikot
* 1 bas orta boy sogan
* 2 su bardagi pirinc
* 3-4 kasik sivi yag
Yapilisi:
* Yagi tencerenize koyup isinmasini bekleyin.
* Isinan yaga etleri ekleyip suyunu salip cekene kadar kavurun. Bu islemi harli ateste yaparsaniz etler pisme
esnasinda sertlesmezler.
* Suyunu ceken etlere serce parmak kalinliginda julyen dogradiginiz havuclari ekleyip karistirarak kavurmaya devam edin.
* Havuclar yari kavrulunca yemeklik dogradiginiz sogani da ekleyip bir sure daha kavurun.
* Iki bardak pirinci tencereye dokun.
* 3 bardak kaynamis suyu ilave edin, tuzunuda atarak hic karistirmadan agzi kapali bir sekilde kisik ateste pisirin.
* Ocagi kapattiktan sonra tencere ve kapak arasina kagit havlu kapatarak 10 dk. dinlendirin.
* Servis tabaginiza ters cevirerek ikram edin.
Afiyet olsun . . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder