GÖNDEREN: NURŞEN-YEMEK
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Malzemeler
- 10-11 tane dolmalık biber
- 2 tane dolma yapmaya uygun patlıcan
- 3-4 tane dolmaya uygun kırmızı biber
- İç malzemesi
- 3 orta boy kuru soğan
- 3-4 diş ortaboy sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 orta boy domates
- yarım demet maydanoz
- yarım deme dereotu
- 10-12 dal taze nane
- 10-12 dal taze reyhan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- Biberleri kapatmak için 3 ortaboy domates
- 1 tatı kaşığı biber salçası
Yapılışı
Biberlerimizin içini çıkaralım,patlıcanlarımızı yeteri kadar uzunsa 3 e bölüp içlerini bıçakla yada oyacakla oyalım.Patlıcanların içlerini atmayalım,ince doğrayıp soğanlarla birlikte kavurun.
Soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp,palıcanlarımızın içleri ile birlikte zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuralım.
Pirincimizi iyice yıkayıp soğanlara ekleyelim,tuzunuda ilave ederek 1-2 dakika kavuralım,rendelediğimiz 3 domatesi,ince kıydığımız maydanoz,nane,dereotu,reyhanıda ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Bir kaç dakika bekletip demlendirdiğimiz içimizi biberlerimize ve patlıcanlarımıza doldurup ( etli olmadığı için biberlerimize dolu dolu iç koymuyoruz ki içimiz biberlerin dışına taşmasın yada biberler patlamasın ) tenceremize yerleştirelim ( biberlerimize çatalla yada bir bıçakla 2-3 yerinde delikler açalım ki güzel pişsin).Üzerlerine domatesle kapak yapalım,1 tatlı kaşığı biber salçasını 2 su bardağı kadar suyla sulandırıp tencereye ekleyelim,tuz ve yarım çay bardağı zeytin yağınıda ekleyip ocağa alalım.Biberler yumuşayınca dolmamız hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder