4 Eylül 2010 Cumartesi

FIRINDA MANTARLI PÜRELİ KÖFTE

183.TARİFİN ADI: FIRINDA MANTARLI PÜRELİ KÖFTE  
GÖNDEREN:        SEVGİDEN ESİNTİLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Malzemeler 
1 kilo kıyma (orta yağlı)
1 soğan (rendelenecek)
1 yumurta
8-9 dal maydanoz
 tuz ,karabiber ,kekik
kimyon, galeta unu
2 sarımsak rendesi

Mantar Sotesi için
8-9 adet iri mantar
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
 kekik
tuz ,karabiber
sıvıyağ

Püre için
4 iri patates
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber

Üzeri için
Kaşar peyniri

Sos için
1 yemek kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
1 domates rendesi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve su

Yapılışı 
Köfte için kıymanın tamamını yoğurma kabına alalım.
Kıymanın üzerine soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.Üzerine yumurtayı kıralım, maydanozu ince doğrayıp ilave edelim ,tuz,karabiber,kimyon ve galeta ununu da ilave edelim ve iyice yoğuralım.
 Köfte harcını biraz dinlendirelim
Mantarlı harç için; mantarı temizleyip yıkadıktan sonra ince  ince doğrayalım.Küçük bir tavaya yağ ilavesi ile önce minik küpler şeklinde doğradığımız biberleri kavuralım.
Sonra  mantarları ilave edip mantarlar iyice ölene kadar soteleyelim.
Mantarlar sotelendikten sonra üzerine tuz ,karabiber ,kekiği ilave edelim.
Tepsimizi yağlayalım ve köfte harcımızın yarısını tepsiye döşeyelim.
Mantarı da  harcın üzerine kolajda ki gibi yayalım.
Köfte harcının diğer yarısı ile mantarın üzerini kapatalım ..
Köfteyi tepsiye yayarken tepsinin kenarlarına kadar uzatın,
 pişince küçülüyor köftemizi garantiye alalım..
Köfteyi bu şekil de 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Püresi için 4 adet patatesi haşlayalım.
Haşlanan patatesleri bir tencereye rendeleyelim.1 çorba kaşığı tereyağı,1 su bardağı süt,tuz ve karabiber ilave ederek ve püreyi ocakta karıştırarak pişirelim.
***
Fırından çıkan pişmiş köftenin üzerine püreyi yayalım ya da benim yaptığım gibi pasta aparatı ile sıkalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesini serpip 10 dakika kadar tekrar fırına verelim.
  Sosu için, tavaya 1 çorba kaşığı domates salçası,biber salçası, 1 domates rendesi,tuz ve salçayı açacak miktarda su ilave edelim ve sosu kaynatalım..
Fırından çıkan sıcak püreli köftemizi dilimleyelim.
Servis sırasında üzerine hazırladığımız sosdan da  ilave ederek servis yapalım..
Yanında pirinç pilavı ve cacıkla (kompostosto da olabilir) iyi gider diye düşünüyorum
Tarif biraz uzun oldu farkındayım ama bence bu lezzete değer .

2 yorum:

derya dedi ki...

Canımın içi bil mukabele:))Sevgiler
karşılıklı kocaman öpüyorum seni.

Erica dedi ki...

Cok Guzel!!! Looks very good. :-)

http://www.erica-sweetonyou.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...