3 Eylül 2010 Cuma

MORLU PASTA

173.TARİFİN ADI: MORLU PASTA  
GÖNDEREN:        AZU MUTFAK

 
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

Pandispanya için gerekli malzemeler:
3 yumurta
8 kaşık şeker
1.5 su bardağı un
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık kaynar su
1 vaniya
1 kabartma tozu
1 çor. kaşığı kakao

Önce yumurtayı köpürtün. Sonra şekeri kaşık kaşık ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Diğer malzemeleri de katarak pandispanya hamurunu oluşturun. En küçük kelepçeli kek kalıbına dökün. (18cm)
175 C ye ayarladığınız fırınınıza ,fırını ısıtmadan sürün. 20-25 dak. pişirin.Kürdanla kontrol ettikten sonra çıkartıp soğutun.

Kreması için :
1 yumurta
2.5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya

Ben yukarda gördüğünüz pastada wilton'un;sepet için 47 nolu,mor çiçekler için 107 nolu, beyaz papatyalar için 103 nolu, yapraklar için de 74 nolu ve sarı benekler için de 4 nolu duyunu kullandım.
İstediğiniz şekli verebilmek için sizede wilton'un duy setlerinden edinmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...