3 Eylül 2010 Cuma

TARÇIN VE KARANFİLLİ ERİK ŞERBETİ

170.TARİFİN ADI: TARÇIN VE KARANFİLLİ ERİK ŞERBETİ  
GÖNDEREN:        SÜRPRİZ MUTFAK
 
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ



Malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 2.5 su bardağı şeker
- 4.5- 5 litre su
- 7-8 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın



 

1. Erikleri çekirdeklerini çıkartıp, üç dört parçaya bölün.
2. Orta büyüklükteki bir tencerenize erikleri ve diğer malzemeleri ekleyerek erikler yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişen şerbetinizi içinden karanfilleri ve tarçın çubuğunu alarak, servis edeceniğiniz kabınıza boşaltın.
4. Erik posalarınızı büyük boy süzgeçte ezerek suyunu iyicene çıkarın. Daha sonra tüketebilirsiniz.
5. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

 

- Eğer size fazla şekerli gelirse sulandırıp daha da çoğaltabilirsiniz.

1 yorum:

ebru dedi ki...

hayatım etkinliğin için bir tarifm var alırsan sevinirim. Bir de patatesli böreklerimi yaynlamamışsın.sanırım gözünden kaçtı. Kolay gelsin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...