GÖNDEREN: FİLİZ'CE LEZZETLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Malzemeler;
1 kilo yufka
İç malzemesi;300 gr kıyma
2 büyük kuru soğan
Yarım demet maydonoz
sıvıyağ,tuz,karabiber
Yufkaların arasına sürmek için;3 yumurta
2bardak süt
1 bardak sıvıyağ
Yapılışı;
Öncelikle böreğin iç malzemesi hazırlanır..Soğanlar soyulur,yıkanır ve ince ince kıyılır..Sıvıyağda sotelenir.kıymada eklenir kavrulur,pişen kıymanın içine karabiber,ince kıyılmış maydonoz ve tuzu eklenir,biri iki dakika daha kavrulur,ocak kapatılır..
1 tane yufka yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır,yufka tepsinin dışına çıkacak şekilde düzgünce serilmelidir..Derin bir kapta 3 yumurta(birinin sarısı ayrılacak),süt ve yağ çırpılır.Fırça yardımıyla serilen yufkanın tepside kalan kısmına sürülür,ikinci yufkada üzerine konur ama büzülerek tepsiye sıgacak şekilde yerleştirilir,sütlü harç her tarafını kaplayacak şekilde sürülür,üçüncü yufkada aynı biçimde büzülerek konur,hazırlanan kıymalı iç dökülür her tarafa eşit oranda dağıtılır,dördüncü yufka üzerine tekrar harç sürülür,en son beşincisi konur,ilk yufkada taşan kısımlar zarf gibi kapatılır,)kenarları kurumasın,çok kıtır olmasın diye).
Tekrar hazırlanan böreğin üzerine ayrılan yumurta sarısı ve yağ karışımı fırçayla sürülür.Çörek otu serpilir,200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder