GÖNDEREN: LEZZET ADASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZMalzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım limon
2 adet yumurta
Hamur açma malzemesi:
1 ölçek nişasta
2 ölçek un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım limon
2 adet yumurta
Hamur açma malzemesi:
1 ölçek nişasta
2 ölçek un
Hazırlanışı: Sıvı yağ hariç bütün malzemeleri yoğurma kabında yoğurup hamur elde ediyoruz. Sonra 1 çay bardağı sıvı yağı hamurun üzerine döküp, hamur yağı yiyene kadar tekrar yoğuruyoruz. Hamurumuzdan yumurtadan biraz daha ufak olacak şekilde yumaklar yapıyoruz. Üzerine nemli bir bez serip dinlenmeyle bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuzu açıp üstüne ceviz serpiyoruz. Hamuru tekrar oklavaya sarıp iki uçtan da ortaya doğru hamuru elimizle büzüştürüyoruz. Ve oklavadan yavaşça hamuru çıkarıyoruz tepsiye alıyoruz. Bütün hamura aynı işlemi yaptıktan sonra birkaç saat tepside kuruması için hamuru bekletiyoruz. Eritilmiş margarinimizi veya tereyağını hamurun üzerine gezdirip fırına veriyoruz. Pembeleşene kadar kızartıp soğuk şerbetini de üzerine döküp servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder