2 Eylül 2010 Perşembe

PATATESLİ AÇMA BÖREK

166.TARİFİN ADI: PATATESLİ AÇMA BÖREK  
GÖNDEREN:        ANNEANNENİN EMEKLERİ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 
Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

MALZEMELER
Hamuru için:
  • 2 su bardağı un
  • 1 fincan sıvı yağ,tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya(maya 1 tatlı kaşığı toz şekerle ılık suda kabartılacak.)
İçi için:
  • Haşlanıp yağ ve soğanla kavrulmuş patates
  • İnce doğranmış maydonozla karıştırılmış beyaz peynir.
  • Sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Tüm malzemeler ve aldığım kadar suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
  • Mayalanmasını beklemeden iki beze yapıp servis tabağı büyüklüğünde açarak üzerlerini yağlıyoruz.
  • 10 dk dinlendikten sonra açtığımız hamurları yağlı kısım içte kalacak şekilde katlayıp tekrar bezeliyerek oklava ile nişasta yardımıyla incecik açıyoruz.
  • Üzerine harcı yayıp iki uçtan karşılıklı yuvarlıyarak rulo yapıyoruz (yoksa çok kalın olur.)
  • Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...