22 Eylül 2010 Çarşamba

humus




HATAY,MERSİN TARAFLARINDA YAYGIN OLARAK YAPILAN VE SEVİLEREK YENEN BİR MEZE ÇEŞİDİ OLAN HUMUS  BİLDİĞİM KADARIYLA SURİYE KÖKENLİ BİR YEMEKTİR. KENDİM DENEYEREK ŞUNU ÖĞRENDİM VE SİZLERLE DE PAYLAŞIP,BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM Kİ;BİRÇOK YEMEK SİTESİNDE YAZILAN TARİFLERİN AKSİNE,HUMUSA ÖYLE YARIM BARDAK 1 BARDAK YAĞ EKLENMİYOR.EKLEMENİZİ DE TAVSİYE ETMİYORUM.TAHİN ZATEN YETERİNCE YOĞUN BİR TAT KAZANDIRDIĞI İÇİN,1 YADA 2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLAVESİ KAFİ GELİYOR.




                       MALZEMELER

1 SU BARDAĞI NOHUT

YARIM ÇAY BARDAĞI TAHİN

3 DİŞ SARIMSAK

4 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER

TUZ

YARIM LİMON




                           YAPILIŞI

1-BİR GECE ÖNCEDEN ISLATTIĞINIZ NOHUTU PİŞİRİN,SUYUNU SÜZÜN VE ILIDIKTAN SONRA KABUKLARINI SOYUN.ARDINDAN 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR SU İLAVE EDEREK ROBOTTAN GEÇİRİN.

2-KABUKLARINI SOYDUĞUNUZ SARIMSAKLARI EZİN VE BİR KASEYE ALIN.ÜZERİNE TAHİNİ,KİMYONU,2 TATLI KAŞIĞI YAĞI,LİMONU VE TUZU İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.

3-ROBATTAN GEÇİRİP PÜRE KIVAMINA GETİDİĞİNİZ NOHUTA,KARIŞIMI EKLEYİN.BU NOKTADA TUZUNU VE EKŞİLİĞİNİ DAMAK TADINIZA GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ.

4-İKİ TATLI KAŞIĞI YAĞI OCAKTA ISITIN VE ÜZERİNE PUL BİBERİ EKLEYİN.ÇOK HAFİF KIZDIRDIKTAN SONRA HUMUSUNUZUN ÜZERİNE GEZDİRİN.DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.






AFİYET OLSUN...minti

16 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BİZİM YÖREDE PEK BİLİNMEZ DOLAYISIYLA DAA:((((
AFİYET ŞİFA OLSUN SEVGİLERİMLE

Unknown dedi ki...

Alevciğim biraz pütürlü ama lezzetli görünüyor ben humusu çok sık yaparım seninkinden biraz farklı suriye ve beyrut usulünde yapıyorum daha pürüzsüz oluyor diğer bloğumda tarifini vermiştim ellerine sağlık afiyetler olsun canım sevgiler:))

yemekaski.com seçil dedi ki...

ellerine sağlık canım nohutu çok sevdiğim halde nedense humusu bir türlü sevemedim ama seninki mikemmel görünüoo :))

özlem dedi ki...

günaydın arkadaşım. ellerine sağlık yine döktürmüşsün. bu humus tarifini bende internetten çok araştırdım yapmaya çalıştım ama hiç beceremedim. aldığım tariflerde ya tahin tadı fazla geldi ya da yağı. ama senin tarifin tam kafi ölçülerde. tarifini kaydettim. en kısa zamanda yapacağım.

yeşim dedi ki...

çok severim canım.nefis görünüyor.ellerine güzel gönlüne sağlık.öpüyorum.sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım .humusa bayılırım ,biraz gönderirsende çok mutlu olurum.inci dişli bebişini benim yerime öpersen çok sevinirim.sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Bayılırım humusa harika görünüyor ellerine sağlık canım.

Bayram Kombesi dedi ki...

Araplar cok seviyor bu mezeyi ve harika yapiyorlar. Yedigim en lezzetli humuslar diyebilirim. Ellerine saglik, seninkideeminim nefistir.

hanife dedi ki...

hoşgeldin sefa geldin ablacım gelirken boş gelmemişin eline sağlık ne güzel tariflerle dönmüşün

Unknown dedi ki...

Amanda ablasının canı ne yapmış ba
yılırım humusa:))Ellerine sağlık ca
nım kocaman öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

ellerine sağlık canım benimde sevdiğim arada bir yaptığım lezzet sevgiler..

fuat gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

minti yakın olsaydık biraz humus isterdim senden
çok severim humusu en iyisi mutfağa gidip hazırlamak
ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Eşim pek sever ama henüz yapmadım :))
Ellerine sağlık. Bende yapayım artık yahu:))

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım, ben humusu nohut tozu ile yapıyorum. Ama emek verilen herşey daha güzel oluyor,onun için eminim ki seninki daha güzel olmuştur.

Unknown dedi ki...

antakyalı olduğum için humusu iyi bilirim, sizinde söylediğiniz gibi yağ falan konmaz içine , sadece yüzüne zeytinyağı gezdirilir okadar. elinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...