8 Eylül 2010 Çarşamba

kuskus salatası



Merhabalar sevgili gönüldaşlarım,candaan arkadaşlarım.inanın şuanda kendimi kütüphanenin tozlu raflarından kurtulan bir kitap gibi hissediyorum.etkinlik çok güzeldi.çok güzel bir arşiv oluştu sizlerin sayesinde hepinize bir kere daha teşekkür etmek istiyorum bu vesileyle.lakin 15 gün zarfında ne çok ayrı kaldım yazılarımdan,sizlerden bloğumdan yıl oldu sanki...Aslında üzerimdeki tozları silkip şöyle hızlı bir giriş yapmak, birikmiş daaağ gibi yığılmış tariflerimden size bir düzine sunmak çok isterdim lakin hiç enerjim yok nedense.belki miniğimin aşırı hareketlerine yetişemeyeşimden,belki maruz kaldığım tamamlanmamış bayram temizliğinden bilemiyorum.bu nedenle size en kolay ve en pratik salatalarımdan biriyle merhaba demek istedim.

Tarifime geçmeden önce tüm müslüman aleminin siz sevgili blogdaşlarımın sevgilii dostlarımın mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyor birlikte nice bayramlara diyorum....

Gerçekten tariflerim o kadar çok birikti ki neresinden başlayacağımı bilemiyorum.bir dolu tarif yığını arasından işte bu nedenledir ki ;iftar davetinde yaptığım ve misafirlerimin beğenerek yediği anlatımı ve yapımı kolay kuskus salatasıyla işe koyulmak istedim.

Devamı en kısa sürede gelecek inşallah...

kukus salatası için malzemeler:

-1 su bardağı kuskus
-yarım su bardağı garnitür
-3-4 dal dereotu
-1-2 dal taze nane
-3-4 dal maydonoz
-1 dal yeşil soğan(opsiyonel)
-10 adet çeri domates
-tuz
-çeyrek limon
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

(ben bol mezeli bir masaya bu salatayı ektradan yaptığım için malzemeleri azar kullandım isterseniz siz çoğaltabilirsiniz.Ayrıca yine,ben diğer salatalarımda bolca kullandığımdan maydonoz ve yeşil soğan da koymadım kuskusa.ancak tarifin orjinalinde olduğu için yazmak istedim.tercihi size bırakıyorum...)


yapılışı:
ilk olarak kaynayan yaklaşık 2 su bardağı kadar suyun içine kuskusu ve çok azıcık tuzu ilave ederek haşlayın,süzün ve soğumaya bırakın.

bu arada yıkadığınız taze nane,maydonoz,yeşilsoğan,ve dereotunu minik minik doğrayın.iyice süzülmüş kuskuslara ilave edin.üzerine sudan geçirerek suyunu süzdüğünüz garnitürü ve tuzunu ilave ederek karıştırın.eğer isterseniz kornişon da doğrayabilirsiniz minik minik,lakin ben kullanmadım.

son olarak limon ve zeytinyağını gezdirin.üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.ben kenarlarına çeri domatesleri dizerek orta kısmına nane yapraklarıyla çiçek şekli verdim.yemeklerinizin yanında lezzetli salatanız servise hazır...


Afiyet olsun...made in minti...

10 yorum:

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Ramazan(şeker)Bayramınızı kutlar, mutluluklar dilerim. Sevgilerimle...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim
Hayirli bayramlar olsun.


Minticim canim benim ellerine saglik harika gorunuyor kuskus salaan bende bayilirim

yorumunu aldim canim merci

Defne Kızın Anası dedi ki...

MERHABA MİNTİCİM. SALATAN SÜPER HERZAMANKİ GİBİ ELLERİNESAĞLIK. BEBİŞLERİN BU DÖNEMLERİNDE İŞ YAPMAK ÇOK ZOR DEĞİLMİ? HERŞEY GECİKMELİ OLUYOR AMA SAĞLIK OLSUN.

SANADA HAYIRLI BAYRAMLAR CANIM ÖPÜYORUZ

yeşim dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun! Ramazan Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.sevgilerimle..

çeşnici Handan dedi ki...

Ailenle ve sevdiklerinle geçireceğin mutlu bir bayram dilerim canım.

Banu dedi ki...

Canım iyi bayramlar, şeker gibi bi bayram geçirmeniz dileğiyle... Sevgilerimle...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

ellerine sağlık canım çok şirin görünüyor.iyi bayramlar:)))

yemekbiraşk dedi ki...

Alevcim güzel bir bayram geçirmen dileğiyle sevgiler..

Ilker Erdem dedi ki...

Iyi bayramlar dilerim. Ayrica salatanin goruntusu super.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, hayirli bayramlar dilerim. Kuskus salatan harika olmus ellerine saglik, sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...