Herkese güzel ve bol neşeli bir hafta sonu diliyorum.daha önce de tariflerimin ne kadar çok biriktiğini söylemiştim sizlere.inanın o kadar çok ki en basit olanlarını yazıp aradan çıkartarak azaltmaya çalışıyorum.
hemen şunu da belirtmeliyim ki,tam bir tavuk sever duruyor karşınızda...tavuğun her yemeğini severek,hatta bayılarak yiyorum.bu tarifi yaparken tavukları kendim eve iyice dövdüm.bunun için tavuk butlarını bir kenarını bıçakla kestim.salata tahtasının üzerinde etler yumşayana kadar iyice dövdüm.daha sonra terbiyesini yaparak yaklaşık 1 saat dolapta beklettim inanılmaz lezzetli oldu...
MALZEMELER
1paket tavuk but(içinde ortalama 6-8 adet oluyor)
terbiyesi için:
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
kızartmak için:
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
yukarda anlattığım gibi daha hoş bir lezzet elde etmek ve terbiyesinin tavuk etine iyice işlemesi için ilk olarak eti dövün.daha sonra bir kaseye yoğurdu,ezilmiş sarımsağı tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp 5-10 dakika kadar bekletin.geniş bir kasede bu sosu tavuklara iyice yedirin.elinize aldığınız yarım yemek kaşığı salçayı da en üste sürüp dolapta dinlenmeye kaldırın.
15-20dakika sonra teflon bir tavaya tavukları yerleştirin.kapağı kapalı halde ocağa alın.ve kısık ateşte tavukların kendi sularını salarak buharıyla pişmesini bekleyin.pişen tavuklar kendi yağında kızarmaya başladığı anda sıvıyağını da ekleyin ve kalan salçayı bu aşamada bir kaşık yardımıyla tavukların üzerine sürerek kızartın.kısık ateşte yavaş yavaş kızartarak servis yapın...
dilerseniz yanına pirinç pilavı yaparak servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN...minti...
11 yorum:
alevcim damak tadımızda çok uyumlu seninle arkadaşım.bana tavukı olsunda nasıl olursa olsun.ama tabiiki senin tavuğun gibi leziz ve iştah açıcı olursa hep olsun.ellerine sağlık canım
sende tarif birikmiş bende de tarif yok paylaşsak mı acaba ne dersin:)))))
sos mükemmel tavuklar kızarmış afiyet şifa olsun canım benim,
selamlar sevgiler
Alevciğim, ben de çok sık uygularım bu tarifi. Hem yağı da az oluyor. Hem de çok lezzetli. Ellerine sağlık canım.
Ellerine saglik cok istah acici bir yemek.
görüntüye bak yahuu:)
Ellerine sağlık canım...
Alevcim asıl marifet sende arkadaşım yaa nefis olmuş çıtır çıtır :)
sevgiler..
Alevcim asıl marifet sende arkadaşım yaa nefis olmuş çıtır çıtır :)
sevgiler..
Ellerine sağlık canım afiyet olsun...
Canım beniiim!Tam yatacaktım,birbirinden güzel yorumlarını gördüm.Uğramadan gitmiyeyim dedim:)
Tatlı kardeşim benim.demek Malatya'lısın? Ben aslen Elazığ'lıyım ama Elazığı pek bilmem.Eşim Malatyalı.Uzun yıllar Malatya'da kaldım.Çok severim gerçekten.
Gidersen güle güle git.Eli kolu dolu olarak gel inşaallah.
Seni ve minik yavrunu öpüyor,sizleri Allah'a emanet ediyorum....
canım çok lezzetli olmuş mutlaka yapacağım
ellerine sağlık arkadaşım
bernacım teşekkür ediyorum canım benim.ben cidden tavuksuz yapamam sanırım.bu arada senin çok sevdiğini biliyorum:))sevgiler
feriha ablam cici ziyaretlerin mutlu ediyor beni.paylaşmazmıyım hiç.göndereyim hemen:))sevgiler...
bengücüm aynen dediğin gibi.ama inanılmaz leziz oluyor.öptüm canım...
bayram kömbesi teşekkür ediyorum arkadaşım.sevgiler...
nazlı uatndırma beni arkadaşım:))sevgiler...
sevalcim teşekkür ediyorum çok.sevgiler arkadaşım...
hamaratablam teşekkür ediyorum çok.sevgiler...
Yorum Gönder